Thread: Litt om meg
View Single Post

  #1 (permalink)  
Old 23-10-2012, 13:21
Tulla Tulla is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 312
Litt om meg

Hei!
Jeg ramlet over dette forumet og synes det er kjempeflott å se at det er mange folk som faktisk har pengevett og dessuten tør å snakke om det!
Det er jo så tabu å snakke om penger, men fineste, nyeste bilen og fancy møbler som har årets motefarge skal man ha!

Ok- jeg får innrømme det: jeg er ikke den som har mest pengevett i verden. Men når folk forteller meg alle argumentene om hvorfor jeg bare MÅ ha en ny bil med et dyrt lån, da himler jeg med øynene. Jeg nektet å kjøpe bil før vi hadde spart opp nok (og det var ikke mannen min som var i mot det, men andre folk rundt oss). Da kjøpte vi bil til 50 000kr som vi hadde spart.

Vi flyttet på landet og måtte ha huslån. I tillegg har vi studielån.
Vi kjøpte et hus uten bad og kloakk og måtte låne for å bygge bad og kjøkken. Dette fikk vi "tilbake" i form av verdiøkningen på huset (Hver eneste krone vi brukte).

Vi bor så langt ute på landet at vi må ha hver vår bil. Jeg kjører mye rundt i jobben min og mannen min kjører til toget og tar det til og fra jobb (for langt til å kunne sykle eller gå). Men til gjengjeld fikk vi da en gård til 1 mill. Gården har to hus og vi leier ut det ene for 6500kr i mnd. Itillegg har vi pusset opp for ca 800 000kr. Da har vi gjort det aller meste selv (ja, til og med jeg har snekret selv om jeg er kvinne). Da har vi bygget på og fått nytt kjøkken og bad. (Mye oppussing som gjenstår, men resten skal vi spare til.) Huset er gammelt og har sjarmerende umoderne farger. Møblene har vi stort sett fått eller funnet gratis på Finn.no og malt selv. Noen få har vi kjøpt. Husets verditakst er på 1 890 000 for tre-fire år siden.

Pr i dag har jeg akkurat funnet ut (etter inspirasjon fra forumet her) at dersom vi tar alle våre sparepenger, BSU, verdien på huset og sånt og trekker fra alt vi har i gjeld så har vi faktisk over en million i verdier! Veldig gøy å se (Vi er 33 år gamle).

Mål for oss er å betale ned studielånene våre og huslånet. BSUene våre er fulle (mangler 10 000kr på en av dem, men vi blir jo for gamle til neste år så det var det vi fikk til) så dersom vi ikke beholder renten over nyttår går det rett inn på huslånet. Da blir huslånet på under en mill.

Vi har 65730kr i buffer, men da innebærer det også både "sykepenger" og reservepenger for meg siden jeg har enkeltpersonsforetak. Målet er i første omgang å spare opp 100 000kr i buffer og deretter la alt gå inn på boliglån.
Studielånene lar vi gå sin vanlige gang siden de har så mange spesielt gode betingelser.

Vi har heldigvis huslån i Statens Pensjonskasse til litt over 2,2% rente så det er jo greit .

Dessverre har vi en del utgifter selv om vi nok lever ganske nøkternt i forhold til gjennomsnittet. Antageligvis ille i forhold til gjennomsnittet her inne!

Blant annet har jeg hester og hvis noen lurer på hvordan de kan leve nøkternt med hester så bare spør. Jeg har dem hjemme og gjør stort sett alt med dem selv .

Det var litt om meg. Må bare si at det er så utrolig mange inspirerende innlegg her inne!
Reply With Quote