View Single Post

  #7 (permalink)  
Old 10-09-2017, 15:19
usikker usikker is online now
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.426
Quote:
Originally Posted by Dragen View Post
Jeg har langtidshorisont på sparingen, og har råd til å betale skatten ved eventuelt uttak av gevinst underveis. Hvorfor skal jeg da flytte alle fondene?
Om du eier et fond i dag som du skal selge om 10-15 år er det ingen vits med aksjesparekonto. Men er du helt sikker på at du aldri skal selge noe eller omfordele noen av fondene dine før du tar ut pengene?

Siden det ikke koster noe å flytte til aksjesparekonto er det vel egentlig ingen grunn til å ikke gjøre det, med mindre du ønsker fradrag for tap.

Selv om du har råd til å betale skatten underveis når du evt. bytter fond er det jo mer gunstig å utsette den, dersom du skal reinvestere gevinsten i nye fond. Du kan selge fondet med tap (om du ønsker), få skattefradrag for tapet, og flytte resten av fondene til aksjesparekonto uten å utløse gevinstskatt på de.

Merk at aksjesparekonto ikke gir utsatt skatt på renteinntekter, utbytte eller gevinst fra fond/aksjer utenfor EU/EØS. Selv beholder jeg holdingselskapet mitt pga. utbytte, men vil nok plassere evt. fremtidige privatplasseringer i fond på aksjesparekonto.

Last edited by usikker; 10-09-2017 at 15:23.
Reply With Quote