View Single Post

  #1 (permalink)  
Old 17-01-2018, 09:22
Frøken Frøken is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 142
Når kjæresten ikke vil snakke om økonomi (gjeld)

Før jul ble kjæresten min nærmest tvunget til å fortelle meg om sine økonomiske utfordringer (320.000 i forbruksgjeld og kredittkortgjeld) i forbindelse med en samtale med banken der jeg spurte om boliglån og han som leietaker eller medlånetaker.

Det var veldig ubehagelig for han, og han fortalte meg det i flere omganger, der han først unnlot å fortelle nøyaktig hvor mye og når dette ble tatt opp. Det viste seg at han refinansierte tidligere kredittkortgjeld våren i fjor ved å ta opp et forbrukslån, men at han da noen måneder etter tok på seg ytterligere ny kredittkortgjeld. Totalt sier han at han har ca. 320.000 i gjeld, hvorav 60.000 og 40.000 er kredittkortgjeld, og resten er forbrukslån. Han betaler kun minsteavdrag på samtlige lån. Han har også mumlet noe om andre ubetalte regninger, for eks. strømregning og mobilregning.

Det ble uaktuelt å gå videre for å øke boliglånet, og jeg ble innstilt på å heller hjelpe han med å få ryddet opp i gjelden sin først. Jeg har tilbudt meg å hjelpe han med å finne ut hvordan han raskest mulig får nedbetalt gjelden sin, i tillegg til å lage budsjett/oversikt over økonomien sin, for han. Dette var rett før jul, så han takket nei til alle tilbudene og sa han ville se litt på det selv, men ikke akkurat midt i jula.

Denne uken tok jeg opp samtalen igjen. Han ble sint og sa nok en gang at han ikke ville prate om det "akkurat nå". Han vil ikke engang si nøyaktig hvor mye lån han har, hvor mye andre utgifter han har, eller hva han får i lønn, sånn at jeg kunne hjulpet han med å få oversikt og sette opp forslag på et budsjett for å komme i gang.

Jeg har sett for meg at han kan bo gratis hos meg, og heller putte inn tidligere boutgifter inn i nedbetaling av gjeld, for å hjelpe han med å kvitte seg med gjelden raskere. Men når han ikke engang klarer å snakke om det med meg, er det vanskelig for meg å skulle hjelpe han på den måten (jeg er redd han heller bruker "overskuddet" på tull).

Vi har hatt god kommunikasjon mellom oss på de fleste områder, og jeg kjenner at det stikker litt i meg at han ikke vil snakke med meg om dette.
Derfor lurer jeg på hvordan jeg bør gå frem videre?
__________________
Mål 2018:
* Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (66.000)
* Spare 6.000 i fond. (1.500)
Få jobb i 100% stilling.

Last edited by Frøken; 21-02-2018 at 11:27.
Reply With Quote