Pengevett

 

Bankkort til barn under 13 år

Dette er en diskusjon om Bankkort til barn under 13 år i Barn, ungdom og penger-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Noen som har erfaringer med det? Jeg ser at noen banker har bankkort for barn under 13 år, men er ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Barn, ungdom og penger

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-05-2013, 13:11
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 72
Bankkort til barn under 13 år

Noen som har erfaringer med det?

Jeg ser at noen banker har bankkort for barn under 13 år, men er lite lysten på å bytte bank bare for å få bankkort til tulla.

Hun er en fornuftig jente, så jeg har ikke noe problemer med at hun har et bankkort til disposisjon. Synes det oftere er enklere enn kontanter som blir borte etc.

Jeg har også vurdert å opprette et nytt kort i mitt navn som hun kan låne, men vet ikke om det er lovlig eller ei?

Noen som har noen erfaringer å dele?

Jeg er klar over at det er bedre med kontanter for å lære seg pengenes verdi, men det har de til en viss grad når det kommer til egne penger. Værre når jeg er med - da skrus sjarmen på
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-05-2013, 15:32
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 774
Er glad jeg har store barn så jeg slipper jo å måtte ta stilling til sånt, egentlig. Hva blir det neste, bankkort til førskolebarn? Visakort i dåpsgave?? Da mine fikk bankkort ved fylte 13 år, så var det praktisk for å sette inn månedspenger til dem, for viss jeg hadde kontanter i lommeboka så forsvant jo de kontantene mellom jobb og hjem, på mystisk og uforklarlig vis, alltid stress det at "jeg hadde jo kontanter men hvor ble de av??" Nå er saken annerledes, med pengevett så sitter kontantene veldig tight.
Det går jo et skille mellom barn og tenåring - vi kan vel beholde det skillet, det var stort for dem å fylle 13 - tenåring - og få sånn kort som foreldrene har...
Nei, begynner nok å bli gammal!! Skal 5-åringer fyke rundt med ipader, mobiler, bankkort... hu og hei liksom... ??
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-05-2013, 17:43
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 72
Er enig i at det er for tidlig når de er i førskolealderen, men jeg glemmer ofte å ta ut penger - og har derfor altfor sjelden noe særlig med kontanter. Dessuten er det så greit å bare overføre i steden når de trenger litt cash til ett eller annet. Nå er hun 12 - så det er jo ikke så lenge til hun kan få kort uansett. Men ser at det hadde vært praktisk når hun er på butikken ol. alene eller med venninnene.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-05-2013, 23:59
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.980
Kontanter er best for barn. Da ser de når de går tom for penger og ikke.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-05-2013, 09:30
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Quote:
Originally Posted by Realverdien View Post
Kontanter er best for barn. Da ser de når de går tom for penger og ikke.
Det vil de nok merke med kortet også

Jeg har delte meninger om bankkort til barn: Pengebingen: Skal barn ha bankkort?

Så lenge opplæringen starter med kontanter så synes jeg det kan være mange gode læremuligheter ved å få bankkort tidlig. Barna går jo et relativt kontantløst liv i møte, å lære om kortbruk er nok mye viktigere nå enn da vi var små.

Det jeg IKKE liker er bankenes motivasjon i det hele. Brand marketing fra ung alder for å skaffe seg lojaliteten tidligst mulig. En tanke som slår meg nå er at bankene nok også har planer om å tjene på å gjøre kort trendy blant barn, så foreldre føler at de også må gi barna kort, og dermed bytte bank for at "barna ikke skal skille seg ut". Blir ikke overrasket om de begynner å spille på det. Rett i samvittighets-hjerterota til mor og far. Utspekulert!

Og ikke minst så er det også viktig å gå foran som godt eksempel, så nei, man bytter ikke til en dyrere bank f.eks bare for å få bankkort til barnet. Det synes jeg blir helt feil. Om barnet maser om kort så er det fint læringsøyeblikk å forklare at det er mye lurere å holde seg til den billigste banken.

Du kan jo høre med banken du har nå hvilke muligheter du har hos dem for evt tilleggskort osv.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08-05-2013, 09:48
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 320
Har tenkt at det kunne vært greit for mine små, men da på det viset at jeg bankkortene deres og når vi er på ferie eller de for en gangsskyld er i butikken (det er ikke så ofte) så kunne vi gå i en minibank å ta ut penger først.Det hadd vært lettere å ført over penger til dem når de har gjort seg fortjent til dem Men enn så lenge blir det nok kontanter her også...
__________________


Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 08-05-2013, 10:26
ASP ASP is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 563
Når barnet får bankkort synes jeg bør avhenge av hvor flink barnet er med penger, ikke av alder.

Cash er King når det gjelder å lære barnet om 1-ere og 10-ere og slikt. Et uvurderlig hjelpemiddel til matematikken.

Det er også mye enklere for barna å fysisk se at de er tomme for penger når man har dem som cash i en lommebok.


Poden min på snart 9,5 kunne nok fint hatt et bankkort. Han er fornuftig med penger og skjønner en del av dens verdi. Han vet å spare og tenke på utgifter som kommer og kjøpe kun det man virkelig ønsker seg. Men han har ikke behov for kortet, derfor så har han heller ikke fått ett.

Vesla mi er ikke klar for bankkort, hun er snart 7 år. Hun forstår ikke helt verdien av pengene og må fysisk se at det er tomt for å skjønne det.


Jeg er ellers veldig opptatt av å lære barna pengevett, og synes jeg er i god gjenge med det De lærer å velge hva de vil egentlig vil ha ved at dem selv har med penger på butikken. De vet det ikke fungerer å spørre meg om å kjøpe is eller blader eller slikt, vil de ha så får de betale det selv. Og da var det visstnok ikke så viktig å ha det bladet likevel liksom.... Jeg lar dem styre sine egne penger og oppfordrer dem til å lage sparepenge-konvolutt - noe dem gjør - for å spare til større ting. Da poden fikk egen mobil så opprettet han selv egen sparebøsse med telefonpenger fordi han selv er ansvarlig for å kjøpe nye kontantkort på den. Altså forutser han kommende utgifter.

Jeg lar barna bruke alle sine penger selv om jeg synes det er på tull. Jeg kan kun veilede og prøve å komme med mine meninger. Når dem så bruker dem opp og er tomme så får dem kjenne på hvordan det er å være blakk. Poden gjorde det en gang og angret veldig da han plutselig ikke hadde råd til å kjøpe seg Wii lenger og måtte spare lenge først. Etter det har han alltid hatt sparepenger på lur Jeg tenker som så; det er mye bedre at dem lærer dette nå når det tross alt er snakk om småbeløp, i stedet for når de sitter med eget hus og bil og barn og slikt...!


Jeg er også opptatt av å lære dem verdien av brukte ting. Både når det gjelder kjøp og salg. At man kan være like fornøyd med et brukt pc-spill som et nytt, og at om man tar vare på sykkelen så kan man selge den etterpå osv osv. At arvede klær er kjempeflott, og at det er ok å gi klær videre til andre. Og at man kan finansiere ting man ønsker med å selge ting. Vesla f.eks. solgte unna en del leker når hun ønsket seg nettbrett. Da fikk vi jo både ryddet og oppfyllt hennes ønske

Kjenner jeg brenner for dette med barn og økonomi, men skal slutte av nå. Må stikke, har en avtale.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09-05-2013, 00:49
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 327
Jeg synes det er greit at unger kan få kort, så kan de lære at kortet ikke er utømmelig, for det er en del som har den oppfatningen.

Her har frøkna skjønt poenget med penger. I fjor kjøpte hun kanin for egne penger, og til jul og bursdag ønsket hun seg penger og kjøpte egen ipad mini. Hun får ukepenger hvis hun har vært flink å hjelpe til hjemme, max 50kr, dette spares som regel for å kjøoe noe hun har lyst på. Nå for tiden er det lommepenger til ferien det spares til.
Og sparepotensialet er enorm etter at jeg lovet 10kr pr bøtte med stein som ble plukket fra plenen etter vinterens brøyting. I dag hadde hun plukket 5 bøtter! Må skynde meg å rake det verste tror jeg, ellers kan dette bli dyrt...!! :p
__________________Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09-05-2013, 13:59
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 72
Takk for tilbakemeldinger! Jeg er forsåvidt enig i at de må lære seg pengenes verdi, men det tror jeg de har forstått. Spesielt eldstemann er flink til å spare penger til litt større ting. Det jeg var mest imponert over var når han sparte alle jul/bursdagspenger over et par år for å kjøpe ny stasjonær pc for ikke lenge siden. Det er lenge å "vente" for mange.

Skal sjekke med banken i forhold til muligheter for et ekstra kort/konto i mitt navn som hun får disponere.

Tuppesjura: kjenner meg igjen! Hos oss er det iberia/mordersnegler i stedenfor sten. De får 1 kr pr. snegle - men vi har heldigvis ikke så mange lenger. Dessuten er de ikke så glad i å plukke så det begrenser seg litt. Men det går noen hundrelapper i uka i perioder. Vel anvendte penger for vår del.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hjelpestønad for barn Dragen Rettigheter 7 11-05-2014 20:24
Bankkort = Tipstørke Realverdien Generell pengeprat 11 06-12-2012 01:16
Dyrt med barn? mariusfa Forbruk 6 16-05-2012 18:59
Trenger man egentlig bankkort med bilde? ninni Generell pengeprat 6 06-05-2012 12:11
2 bankkort - 1 konto? ASP Generell pengeprat 3 03-04-2012 15:27


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:54.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren