Det er nå du bør forberede deg på januar

Innlegget ble opprinnelig skrevet i september, men republiseres i anledning flytting til nytt domene.

Var du en av de mange som satt med en slunken lommebok i januar i år?

Kanskje du også hadde den vonde følelsen i romjula, der man vet at man kanskje har brukt mer penger enn lommeboka strengt tatt tålte?

Vel, det er nå du kan begynne å forebygge at dette skjer igjen. For jula kommer i år også. Og selv om man kanskje er av den oppfatning at det er altfor tidlig med julemarsipan og julepynt i butikkene når det fortsatt er høst ute, så kan man allikevel forberede seg på andre måter.

Her er et tips om hvordan du kan gjøre januar til en bedre måned økonomisk sett.

 1. Sett opp en egen julekonto i banken dersom du ikke allerede har det. I Skandiabanken kan man enkelt sette opp flere slike kontoer, noe som kommer godt med når man vil ha kontroll over økonomien.
 2. Legg inn et fast trekk fra lønnskontoen og overfør penger til julekontoen automatisk. Selv om du ikke skulle ha råd til mye, så kan jeg love deg at alle monner drar.
 3. Sjekk om du har mulighet til å tjene noen ekstra kroner denne høsten. Kan du jobbe litt ekstra? Har du barneutstyr eller andre ting liggende i boden som du kan selge? Pengene fra dette kan også settes inn på julekontoen.

Målet med dette er rett og slett å avlaste den vanlige hverdagsøkonomien litt, slik at du i størst mulig grad kan holde deg til ditt vante budsjett når desember kommer og dermed unngå å starte det nye året med å henge etter med regninger.

I beste fall dekkes alle ekstrautgifter knyttet til julefeiringen av julepengene du har spart opp og det du eventuelt får ekstra av halv skatt, slik at hverdagsøkonomien din blir uberørt av at måneden tilfeldigvis er desember. Klarer du ikke å få til dette 100% i år vil du allikevel kunne avlaste økonomien din noe.

Sett deg som mål at du i år skal feire jul uten den vonde klumpen i magen. Fordi du vil vite at du ikke har brukt for mye av penger som skulle gått til andre ting. Jeg kan garantere at det gir en god følelse å handle julegaver, juletre og julemat når man vet med sikkerhet at man bruker av øremerkede penger. Når man vet med sikkerhet akkurat hvor mye penger man har disponibelt til akkurat dette formålet.

Så bestem deg allerede nå for at du skal gjøre noen grep for å unngå at jule- og nyttårsfeiringen blir en belastning for din personlige økonomi. Bestem deg for at januar skal bli en vanlig måned og ikke en økonomisk blåmandag.

Hvem vet. Kanskje du til og med får råd til å finne på noe hyggelig, som en kinotur eller lignende, sammen med noen du er glad i når julen er ryddet vekk og hverdagen setter inn?

 

Tags: ,

November 06 2008 12:32 am | Sparing

Likte du innlegget? Hvorfor ikke abonnere på bloggens rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. Pengevett har nå også et eget forum der du gratis kan delta og diskutere relevante tema.

3 Responses to “Det er nå du bør forberede deg på januar”

 1. Pengevett.com » Trenger du mer penger til jul? on 15 Nov 2008 at 5:27 pm #

  [...] man ikke er av de som har startet tidlig og lagt unna penger til jul i løpet av året, så er det fortsatt noe du kan gjøre for å få mer penger til jul. Dersom du allerede har spart [...]

 2. Høsten er tid for… on 20 Sep 2010 at 10:29 am #

  [...] (så vi har fått rensket huset fri for unødig skrot og selve julerengjøringen går lettere) og julesparing.  Og det henger jo litt sammen dette også. Under declutteringen finner man kanskje ting og tang [...]

 3. nina on 15 Oct 2011 at 10:41 pm #

  jeg provde og selge bade nye flotte sko og klar jeg, i tillegg provde jeg og bli kvitt scrapbooking utstyr samt heste ustyr fra tidligere men det er ikke sa lett og fa solgt selv om 90% nytt eller sa vidt brukt.
  jeg har lagt ut pa Fb, finn.no, egene hobby relaterte forum……… jeg har 2 sekker med ride ustyr jeg trenger og selge, jeg er 4 esker minst med scrappe utstyr men jeg har ikke fatt solgt noe jeg etter 3 mnd proving…………..

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply