Kjøp inn stort på tilbud

En ting man kan spare mye på er å handle inn stort på tilbud. Om man i tillegg har gjennomført en “butikk-eksil“, vet man ofte litt mer om hva det kan lønne seg å ha i fryser og matskap, fremfor de tingene som bare blir liggende til forbruksdatoen har kommet og gått.

Er det for eksempel tilbud på kjøttdeig til 44,90 per kg pleier vi å handle inn stort. (10-30 kg) Prøv deg frem for å finne ut hvor mye du trenger for å ha nok frem til neste gang det er et lignende tilbud.

Når vi kommer hjem pleier vi å dele opp kjøttdeigen i porsjoner på 50g, 100g, 200g og 300g og putter det i fryseposer som merkes med vekt og datoen for når det ble lagt i fryseren. Hver pose klemmes flat før den legges i fryseren, slik at det skal gå raskt å tine opp igjen når det skal brukes.

Og dermed har vi kjøttdeig i fryseren som varer i flere måneder!

Andre eksempler kan være vaskemiddel, dopapir etc.

Viktig å vite om tilbudsvarer:Å bruke mindre penger handler mer om hvor mye du bruker enn om hvor mye du sparer. Hvis du “sparer” mye på å kjøpe inn en tilbudsvare du ellers ikke ville ha kjøpt har du i grunnen ikke spart så veldig mye. Det samme gjelder om man bruker mer enn man ellers ville ha gjort fordi det var billig og man har så mye av det.

En annen ting som blir gjort ved for eksempel 10-kronerstilbud er at innholdet i pakkene er minsket i forhold til det som er vanlig for denne varen og at det er til forveksling likt det pleier å kjøpe. Dermed tror du at tilbudet er bedre enn det egentlig er. Sjekk kg-prisen!

Å minske innholdet i pakkene er forøvrig et knep som brukes for å øke prisen på en vare uten at du merker det. Emballasjen er kanskje helt lik før og etter, eller den har noen nesten usynlige justeringer. Les på pakken for å finne ut hvor mye den egentlig inneholder. Synet kan bedra.

Sett på skylappene! Det er som regel de dyreste butikkene som har de beste lokketilbudene. Ofte kan de ha skrudd opp prisen litt på varer som “hører sammen med” det som er på tilbud.

 

Tags: , , ,

November 01 2008 05:13 pm | Forbruk and Tips & Info

Likte du innlegget? Hvorfor ikke abonnere på bloggens rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. Pengevett har nå også et eget forum der du gratis kan delta og diskutere relevante tema.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply