“Sjef i eget liv” – økonomisimulator for ungdom

sjef i eget liv

Som nevnt i innlegget Hvorfor du ikke skal holde tritt med naboen starter skremmende mange ungdommer voksenlivet med inkasso. De siste tallene viser at norsk ungdom nå har over 1,1 milliard i forfalt inkassogjeld og at problemet øker i skremmende fart.

Norske ungdommer har en samlet forfalt inkassogjeld på over 1,1 milliard kroner. Det er en økning på nesten 25 prosent på et år.

(Aftenposten)

Med andre ord; Det er viktig at vi i voksengenerasjonen tar grep. Og når man skal ta grep er det greit å vite om hvilke verktøy som finnes der ute.

Jeg har tidligere omtalt brettspillet “Act your wage!”, et brettspill som ga mine barn flere aha-opplevelser underveis i tillegg til å være morsomt. Nå kom jeg over enda et verktøy.

Denne gangen er det Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Husbanken, og NAV har gått sammen om å utvikle et pedagogisk verktøy for opplæring i økonomi for ungdom, og da spesielt med tanke på veien frem mot egen bolig. Det omtales slik på NAVs nettsider:

Gjennom økonomisimulatoren «Sjef i eget liv» kan unge få bedre oversikt over hvordan ulike økonomiske valg påvirker muligheten til å skaffe egen bolig.

Med «Sjef i eget liv» kan ungdom lage sitt eget budsjett og teste ut hvordan forskjellige økonomiske valg påvirker muligheten til å kjøpe bolig. Simulatoren kan øke bevisstheten om hvor viktig det er å planlegge økonomien for å få råd til bolig i fremtiden.

Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Husbanken, og NAV har samarbeidet for å utvikle et pedagogisk verktøy for opplæring i økonomi for ungdom. Simulatoren viser sammenhengen mellom inntekt, forbruk og sparing og konsekvensene av ulike økonomiske valg. Simulatoren er utviklet med støtte fra Finansmarkedsfondet.

Dere finner simulatoren på Husbankens nettsider her:
Sjef i eget liv

 

Tags: , , , ,

August 26 2012 03:14 pm | Tips & Info

Likte du innlegget? Hvorfor ikke abonnere på bloggens rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. Pengevett har nå også et eget forum der du gratis kan delta og diskutere relevante tema.

One Response to ““Sjef i eget liv” – økonomisimulator for ungdom”

  1. indp on 11 May 2014 at 11:06 pm #

    Enten er det der uten at jeg finner det, eller så har simulatoren en vesentlig mangel. Jeg kan ikke finne noe sted der man kan legge inn nåværende formue.
    Selv er jeg nok ikke helt i målgruppen, men jeg har alltid hatt formue fordi mine foreldre sparte for meg da jeg var barn. Jeg er helt sikkert ikke alene om dette. I tillegg kan noen ungdommer ha satt til side deler av konfirmasjonsgaver og/eller inntekt fra sommer- eller deltidsjobber. Andre kan ha arvet. Derfor er eksisterende formue relevant å ta med. Den kan være 0, men den kan også være vesentlig.

    Tidspunkt for når en kan kjøpe bolig blir helt feil hvis det ikke tas hensyn til hvor stor formue man har i utgangspunktet.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply