Slik får vi gratis ved

Inspirert av disse artiklene om å redusere fyringsutgifter, tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om hva vi har gjort.

I de siste ukene har vi fyrt med gratis ved. Noe som hjelper på når man jobber mot andre økonomiske mål, som å refylle bufferen etter uttak eller fortsette med snøballmetoden.

Men hvordan fyrer man gratis?

Vel, det er ikke så vanskelig, men det krever litt innsats. Mannen i huset og kameraten hans synes dette er en helt grei ting å gjøre sammen. Et påskudd for å dra på tur og gjøre noe sammen mens de slår av en prat, noe som nok gjør at dette fungerer for oss.

Du skjønner; Utenfor hos en hel haug med bedrifter står det nemlig noe som det antakeligvis koster bedriftene både tid og penger å bli kvitt. Nemlig paller. Ja, du leste riktig. Paller.

Du kan til og med tjene noen kroner på dette

Når mannen stikker innom og spør om de vil bli kvitt noen paller er de aller fleste bare glad til for å få det unna. Noen er til og med så glad for å bli kvitt pallene at de ikke bare gir bort engangspallene, men lar mannen ta med seg Europallene også. Disse får man pant for om man leverer de inn, så da har man kanskje ikke bare spart, men faktisk tjent noen kroner også.

Engangspallene brukes som nevnt til ved. Mannen og kameraten henter de hos takknemlige bedriftseiere som bare vil bli kvitt “skrotet”. Noen har også bedt om telefonnummeret hans og ringer når de har paller slengende som de vil bli kvitt, siden annen henting koster penger og gjerne krever at man har et visst antall paller for henting først.

Pallene deles opp på plassen slik at de blir “flatpakket”. Vel hjemme i garasjen deles pallene opp i passende biter å putte i peisen.

Og vips så har jeg og kona til mannens kamerat flere søppelsekker fulle av gratis ved. Plankene er supre til opptenning, mens klossene brenner lenger og slenges i peisen etterhvert.

Det hjelper å like det man gjør

For oss er dette en super måte å spare på fyringsutgiftene denne vinteren. Enten vi supplerer med bjørkeved eller ikke etterhvert. Det fungerer jo også såpass bra siden dette er en “puslejobb” mannen og kameraten hans liker å holde på med.

Så langt har vi altså fyrt gratis og sparer samtidig strøm ved å ikke bruke like mye elektrisk oppvarming som vi ellers ville ha gjort. Noe som kan komme godt med i kulda.

Har du et tips for hvordan man holder strømutgiftene nede? Del det med oss i forumet vårt, da vel!

 

Tags: , , ,

November 23 2010 01:10 pm | Forbruk and Tips & Info

Likte du innlegget? Hvorfor ikke abonnere på bloggens rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. Pengevett har nå også et eget forum der du gratis kan delta og diskutere relevante tema.

9 Responses to “Slik får vi gratis ved”

 1. Tweets that mention Pengevett.com » Slik får vi gratis ved -- Topsy.com on 17 Nov 2010 at 3:32 pm #

  [...] This post was mentioned on Twitter by Lin and Jeanette Flåterud, Lin. Lin said: Slik får vi gratis ved http://fb.me/zgCq8L6S [...]

 2. brumle on 18 Nov 2010 at 7:02 pm #

  Nå fyrer ikke jeg med ved, men jeg har lagt merke til hvordan enkelte skaffer seg gratis ved. Når man bor i en kommune med mye skog og opprenskning langs veier og under kraftlinjer ikke skjer så altfor hyppig, så blir det trær som felles når rydding endelig skjer. Og trærne etterlates bare, liggende i området. Der blir de ikke liggende lenge, for vedhungrige mennesker sørger for å hente dem og skaffer seg gratis ved. Spesielt felte bjørketrær er populære. Området blir ryddet pent, og noen blir lykkelige over “penger spart er penger tjent”. Får legge til at dette gjelder offentlig eide områder, ikke private. Sistnevnte eiere vil nok gjerne ha veden selv. Man bør ihvertfall spørre en privat grunneier før man forsyner seg :-)

 3. admin on 18 Nov 2010 at 8:35 pm #

  Så lurt!
  Takk for tipset. :)

 4. vikingen on 22 Nov 2010 at 5:21 am #

  Disse propan-ovnene (3-trinns med kjeramiske elementer) som på maks gir 4,2 kW er fantastiske!!!!

 5. Euren Pio on 30 Nov 2010 at 11:08 am #

  Europaller er CCA impregnert trevirke og egner seg ikke til brenning på bål eller i peis:

  “Materialene utvikler svært giftige gasser, støv og aske når de forbrennes.
  Slikt trevirke må derfor ikke brennes på bål, i vanlig ovn eller i peis, men leveres til godkjent mottak for farlig avfall. ”

  http://www.klif.no/publikasjoner/kjemikalier/2016/ta2016.html

 6. admin on 30 Nov 2010 at 2:33 pm #

  Jepp. Og så får man pant for dem. Så ved hver henting av paller tar han gjerne med seg en europalle eller to også, som leveres for panten.

 7. Sprengkulda er her – og jeg snakker ikke om været on 01 Dec 2010 at 4:58 pm #

  [...] vei til postkassa eller i butikken. Vi prater om biler som står, hvor mye rutene måtte skrapes, hvordan vi fyrer og i det hele [...]

 8. nina on 15 Oct 2011 at 10:35 pm #

  sikkert smart for dere som har helse til og komme seg rundt til steder de har paller og ikke minst og hogge de opp i mindre biter men hva med oss andre som ikke kan klare sant da og i tillegg ikke bare vil spare penger men som faktisk ikke har rad til og bruke nok strom til at det er delvis varmt, for ikke og snakke om og ha nok penger til og dra og kjope ved.
  Ikke de jeg far jo ikke plass til en sekk engang pa den elektriske rullestolen min………
  dere far det til og hores sa lett ut og fa gratis ved men det er det faktisk ikke for alle……..

 9. Sherlock on 19 Feb 2014 at 6:31 pm #

  @Euren Pio
  Tosk. Sjekk fakta før du kommer med ubegrunnede tullepåstander. Europaller er Rent Trevirke og kan brennes på peis, i ovn eller røykes i pipe om du måtte ønske å ta den helt ut.

  Dette er faktum og lett å verifisere. Sjekk f.eks. hva returstasjonene i ulike kommuner sier om saken (PS! jeg har sjekket)…

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply