Slik får vi gratis ved

Inspirert av disse artiklene om å redusere fyringsutgifter, tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om hva vi har gjort.

I de siste ukene har vi fyrt med gratis ved. Noe som hjelper på når man jobber mot andre økonomiske mål, som å refylle bufferen etter uttak eller fortsette med snøballmetoden.

Men hvordan fyrer man gratis?

Vel, det er ikke så vanskelig, men det krever litt innsats. Mannen i huset og kameraten hans synes dette er en helt grei ting å gjøre sammen. Et påskudd for å dra på tur og gjøre noe sammen mens de slår av en prat, noe som nok gjør at dette fungerer for oss.

Du skjønner; Utenfor hos en hel haug med bedrifter står det nemlig noe som det antakeligvis koster bedriftene både tid og penger å bli kvitt. Nemlig paller. Ja, du leste riktig. Paller.

Du kan til og med tjene noen kroner på dette

Når mannen stikker innom og spør om de vil bli kvitt noen paller er de aller fleste bare glad til for å få det unna. Noen er til og med så glad for å bli kvitt pallene at de ikke bare gir bort engangspallene, men lar mannen ta med seg Europallene også. Disse får man pant for om man leverer de inn, så da har man kanskje ikke bare spart, men faktisk tjent noen kroner også.

Engangspallene brukes som nevnt til ved. Mannen og kameraten henter de hos takknemlige bedriftseiere som bare vil bli kvitt “skrotet”. Noen har også bedt om telefonnummeret hans og ringer når de har paller slengende som de vil bli kvitt, siden annen henting koster penger og gjerne krever at man har et visst antall paller for henting først.

Pallene deles opp på plassen slik at de blir “flatpakket”. Vel hjemme i garasjen deles pallene opp i passende biter å putte i peisen.

Og vips så har jeg og kona til mannens kamerat flere søppelsekker fulle av gratis ved. Plankene er supre til opptenning, mens klossene brenner lenger og slenges i peisen etterhvert.

Det hjelper å like det man gjør

For oss er dette en super måte å spare på fyringsutgiftene denne vinteren. Enten vi supplerer med bjørkeved eller ikke etterhvert. Det fungerer jo også såpass bra siden dette er en “puslejobb” mannen og kameraten hans liker å holde på med.

Så langt har vi altså fyrt gratis og sparer samtidig strøm ved å ikke bruke like mye elektrisk oppvarming som vi ellers ville ha gjort. Noe som kan komme godt med i kulda.

Har du et tips for hvordan man holder strømutgiftene nede? Del det med oss i forumet vårt, da vel!

November 23 2010 | Forbruk and Tips & Info | 9 Comments »

Når økonomien trenger førstehjelp

Dine Penger forteller i dag at det er en stor økning i antall inkassosaker her i landet. Mange sliter. Og mitt inntrykk er at de dessverre ofte sliter i ensomhet. De som vet er gjerne den som skylder penger og de vedkommende skylder penger til. Ikke andre, som kunne ha vært en støtte i situasjonen.

Forumet vårt er en møteplass for alle som er interessert i privatøkonomi. Enten de trenger å komme seg ut av en økonomisk floke eller har det rimelig greit fra før av. Alle har noe å bidra med. Noe vi ser gang på gang.

Som et medlem sa i denne tråden, der medlemmene forteller hva nettstedet betyr akkurat for dem:

Pengevett er skulderen du kan lene deg mot her på nettet.

Nettstedet har også en liten og mindre synlig del. Nemlig denne bloggen. Og her tror jeg at jeg har noe som forhåpentligvis kan være til hjelp for noen. Blant annet artikkelserien vi har om Gjeldsordning. Hva er det? Hvem er det beregnet for? Hvordan er gangen i dette? osv.

Her er direktelenker i artikkelserien om gjeldsordning.

  1. Gjeldsordning – når alt annet er prøvd
  2. Gjeldsordning – for hvem?
  3. Gjeldsordning – forsøke å få i stand en utenrettslig ordning
  4. Gjeldsordning – søknad om åpning av gjeldsforhandling
  5. Gjeldsordning – frivillig
  6. Gjeldsordning – tvungen
  7. Gjeldsordningsperioden

Om ikke du har kommet dithen at gjeldsordning er tingen for deg, kan det kanskje være til hjelp å lese litt om 7-trinnsplanen for en bedre økonomi, fordelingsnøkkelen eller kanskje plukke opp noen tips i tråden om sammenhengen mellom et ryddig hjem og en ryddig økonomi, en inspirerende tråd.

Med håp om at dette skal være til hjelp for noen der ute.

September 30 2010 | Gjeld and Nettsideinfo | 1 Comment »

Pengevett har nå 600 medlemmer!

Pengevett vokser og vi har nye registreringer daglig. Noen registrerer seg for å være aktive medlemmer, mens andre gjerne vil kunne lese i forumet uten å få så mye reklame. Vi bruker forumet forskjellig.

Nå har vi hele 600 medlemmer! Det er tydeligvis mange som er opptatt av pengevett i hverdagen, noe som lover godt.

Pengevett smitter!

Og i vår lille del av verdensveven er vi med på å skape en forandring og gjøre privatøkonomi noe man i større grad kan snakke om og hjelpe hverandre med på en oppmuntrende og respektfull måte.

Tusen, tusen takk til alle dere som bidrar!

September 10 2010 | Nettsideinfo | No Comments »

Å blogge bort gjelden

Denne artikkelen er hentet fra forumet vårt.

Hva ville du ha gjort dersom du sleit med en kredittkortgjeld på nærmere 260 000,- kroner?

Trisha valgte å starte en bloggdagbok om det.

Hun og mannen satt med kredittkortgjeld oppetter ørene i 2006 etter at de både hadde forsøkt å starte en egen bedrift på kreditt og mislykkes, samt at de hadde brukt mer penger enn de hadde.

I 2006 var kredittkortgjelden på godt over $ 37 614 (med dagens valutakurs blir det i underkant av 260 000,- kroner) og Trisha fikk nok. Idiotgjelden måtte vekk.

Siden den gangen har hun og mannen jobbet knallhardt for å bli kvitt gjelden og hun har brukt bloggen for hva det er verdt med tanke på oppdateringer og eventuelle skriftemål. Den stadig voksende lesergruppa har blitt oppdatert på jobbsøking, bilreparasjoner og tanker hun har hatt underveis om denne prosessen. Og det ser ut til å ha virket utmerket.

Trisha og mannens kredittkortgjeld er nå nede på litt i overkant av 53 000,- kroner. Eller $ 7 799, for å være eksakt. De har altså redusert kredittkortgjelden sin med over to hundre tusen kroner på litt over to år. Og det uten å ha to fulle inntekter. Målet er å være helt fri for kredittkortgjeld i mai 2009. Og damen har over to og et halvt tusen abonnenter som følger med på om hun når det.

I dette innlegget oppsummerer hun hemmeligheten bak sin suksess med fem små ord. Nemlig…

Spend Less Than You Earn

Og i dette innlegget kan du lese litt om hvordan hun bl.a. også har “spilt kredittkortspillet” for å komme dithen at hun har 0% rente på sine kredittkort. Har man tunga rett i munnen og er knallhard på å ikke bruke det til å øke kredittkortgjelden kan det tydeligvis lønne seg å følge med på det som finnes av kredittkorttilbud der ute. Rett og slett for å redusere rentekostnadene og i større grad la innbetalingene gå til selve gjelden.

(Obs! Dersom du er i en slik situasjon at det kan være aktuelt for deg å søke gjeldsordning i relativt nær fremtid, er det ikke sikkert det er særlig lurt da du da får et låneopptak av nyere dato som taler imot din sak.)

For en mer fyldig presentasjon av damen som er til inspirasjon for så mange, kan du lese på hennes about-side.

Stor applaus til damen bak bloggen Blogging Away Debt Our Journey to a Debt-Free Life

November 09 2008 | Tips & Info | No Comments »