Archive for the 'Nettsideinfo' Category

Når økonomien trenger førstehjelp

Dine Penger forteller i dag at det er en stor økning i antall inkassosaker her i landet. Mange sliter. Og mitt inntrykk er at de dessverre ofte sliter i ensomhet. De som vet er gjerne den som skylder penger og de vedkommende skylder penger til. Ikke andre, som kunne ha vært en støtte i situasjonen.

Forumet vårt er en møteplass for alle som er interessert i privatøkonomi. Enten de trenger å komme seg ut av en økonomisk floke eller har det rimelig greit fra før av. Alle har noe å bidra med. Noe vi ser gang på gang.

Som et medlem sa i denne tråden, der medlemmene forteller hva nettstedet betyr akkurat for dem:

Pengevett er skulderen du kan lene deg mot her på nettet.

Nettstedet har også en liten og mindre synlig del. Nemlig denne bloggen. Og her tror jeg at jeg har noe som forhåpentligvis kan være til hjelp for noen. Blant annet artikkelserien vi har om Gjeldsordning. Hva er det? Hvem er det beregnet for? Hvordan er gangen i dette? osv.

Her er direktelenker i artikkelserien om gjeldsordning.

  1. Gjeldsordning – når alt annet er prøvd
  2. Gjeldsordning – for hvem?
  3. Gjeldsordning – forsøke å få i stand en utenrettslig ordning
  4. Gjeldsordning – søknad om åpning av gjeldsforhandling
  5. Gjeldsordning – frivillig
  6. Gjeldsordning – tvungen
  7. Gjeldsordningsperioden

Om ikke du har kommet dithen at gjeldsordning er tingen for deg, kan det kanskje være til hjelp å lese litt om 7-trinnsplanen for en bedre økonomi, fordelingsnøkkelen eller kanskje plukke opp noen tips i tråden om sammenhengen mellom et ryddig hjem og en ryddig økonomi, en inspirerende tråd.

Med håp om at dette skal være til hjelp for noen der ute.

September 30 2010 | Gjeld and Nettsideinfo | 1 Comment »

Pengevett har nå 600 medlemmer!

Pengevett vokser og vi har nye registreringer daglig. Noen registrerer seg for å være aktive medlemmer, mens andre gjerne vil kunne lese i forumet uten å få så mye reklame. Vi bruker forumet forskjellig.

Nå har vi hele 600 medlemmer! Det er tydeligvis mange som er opptatt av pengevett i hverdagen, noe som lover godt.

Pengevett smitter!

Og i vår lille del av verdensveven er vi med på å skape en forandring og gjøre privatøkonomi noe man i større grad kan snakke om og hjelpe hverandre med på en oppmuntrende og respektfull måte.

Tusen, tusen takk til alle dere som bidrar!

September 10 2010 | Nettsideinfo | No Comments »

En inspirerende konkurranse

Inspirasjon- og hjelpsomhetskonkurransen vår nærmer seg slutten og avstemmingen om hvem som skal vinne er i gang. Så les og stem. Hvem vet? Kanskje du blir inspirert du også?

Her er de nominerte:

Du kan gi din stemme her.

March 14 2010 | Nettsideinfo | 1 Comment »

Til informasjon

Pengevett startet på et .info-domene for noen år siden. Vi har siden flyttet til Pengevett.com.

Jeg har i dag oppdaget at noen andre har kjøpt opp domenet som denne bloggen opprinnelig startet på og vil med dette bare informere om at det ikke er undertegnede som står bak den nye siden som er satt opp på pengevett.info.

Dere som eventuelt fortsatt ønsker å linke til denne bloggen på grunn av det innholdet som tidligere var å finne på pengevett.info, bør derfor endre linken til www.pengevett.com/blogg/

September 04 2009 | Nettsideinfo | No Comments »

Pengevetts forum 1 uke etter åpning

Nå er det litt over en uke siden Pengevetts nye nettside med tilhørende forum åpnet.

Og selv om det naturlig nok blir litt småjusteringer underveis, så synes jeg det allerede har blitt en trivelig og inspirerende plass å være. Og jeg har også fått hyggelige tilbakemeldinger fra folk som har savnet nettopp et sånt sted.

Forumet har i løpet av denne siste uken rukket å få 64 tråder og 197 innlegg. Nei, det er ikke jeg som står for alle, selv om jeg naturlig nok er ganske aktiv der selv. Man inviterer jo ikke folk på besøk for så å gjemme seg.

Vi er 17 registrerte medlemmer og tallet ser ut til å være stigende.

Vi har allerede rukket å dele noen lure tips og erfaringer, snakket litt om flere tema (bl.a. det å prate om økonomien med ektefelle/samboer) og noen av oss er også i gang med en utfordring for november måned.

Det ser med andre ord ut til at vi slipper å stå uten en vinner av konkurransen vår i slutten av januar. ;)

Rent personlig synes jeg det er deilig å ha en sånn plass der ikke alt står helt stille i uker og måneder i påvente av at jeg skal lære noe nytt. ;)

Neida.

Eller kanskje litt. Jeg er jo langtifra noen ekspert og er i læringsprosessen selv. Forumet sørger for at vi i større grad kan lære av hverandre. I tillegg til å skape noe jeg allerede har fått tilbakemelding om at flere setter pris på; et respektfullt, lærerikt og støttende sted der man i fellesskap kan bidra til økt pengevett og en bedre privatøkonomi.

For tross alt: Den som tror han er ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig.

Vil du være med, så heng på!

November 08 2008 | Nettsideinfo | No Comments »

Konkurranse!

I anledning nyåpningen av forumet, drar jeg i gang en konkurranse på forumet. Og det er slett ikke vanskelig å delta.

Konkurransen er en deltakelseskonkurranse og for å delta må du være registrert på forumet og ha skrevet 50 eller flere innlegg. That’s it.

Ved hjelp av loddtrekning kommer jeg til å trekke ut en vinner av et gavekort på 250,- fra Bokkilden blant alle medlemmer her på forumet som innen kl.23:59 den 31. januar 2009 har 50 eller flere innlegg her på forumet!

Ren spamming kvalifiserer selvsagt ikke, men eller er det helt vanlig forumdeltakelse som gjelder.

Er du enda ikke registrert, men har lyst til å være med? Da gjør du det ved å registrere deg gratis her.

Her kan du lese annonseringen av konkurransen og oppdateringer om den videre.

November 01 2008 | Nettsideinfo | 1 Comment »

Premiere!

Etter å ha fått noen tilbakemeldinger fra folk som setter pris på Pengevett-bloggen slik som den er, så har jeg bestemt meg for at også bloggen blir med på flyttelasset til Pengevetts nye domene. Altså her.

Det vil ta litt tid å flytte over bloggpostene og innrede her slik at det blir det oppslagsverket som dere er vant til, men jeg tror det skal gå bra. Jeg tror jeg skal ha fått til endring av RSS-adressen også, slik at dere som abonnerer per nyhetsmail vil få nyheter fra denne adressen fremover.

En del av innleggene ble forøvrig skrevet da så godt som ingen var klar over at Pengevett eksisterte, så dersom du ønsker en liten repitisjon på epost  er det bare å abonnere på nyhetsbrevet. (Du finner muligheten øverst i menyen til venstre.)

Jeg vil prøve å legge inn artiklene med utsatt publisering, slik at det skal la seg gjøre å motta et nytt innlegg per dag.

Men den største endringen for Pengevett er at vi fra i dag av har et eget forum også. Det er allerede kommet noen medlemmer der og jeg håper det kan bli et godt sted å være for både de som er gode på nettopp pengevett, men også for de som står helt ved startstreken og ønsker å gjøre noen endringer. Med tanke på dagens situasjon så tror jeg vi trenger hverandres støtte og hjelp mer enn noen gang.

Og, som et medlem på InspirasjonOnlines økonomiforum sa en gang:

Hvis vi klarer å komme oss bra gjennom alle disse renteøkningene og vi atpåtil blir flinkere til å styre økonomien fordi vi “må” – tenk så deilig det blir den dagen renten går nedover igjen! Da sitter vi der med mer penger i lomma i måneden, i tillegg til at vi har mye mer kontroll over økonomien vår!

Velkommen!

November 01 2008 | Nettsideinfo | No Comments »