Pengevett

 

WhitePilgrims blogger

Dette er en diskusjon om WhitePilgrims blogger i Bloggernes hjørne-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Originally Posted by vonPalm Så lenge man klarer likviditeten, så vil man jo tjene på å ha både lån og ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Bloggernes hjørne

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #471 (permalink)  
Old 26-10-2017, 23:48
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Stavanger
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by vonPalm View Post
Så lenge man klarer likviditeten, så vil man jo tjene på å ha både lån og investeringer
...det er i hvert fall statistisk sannsynlig at man vil tjene...
__________________
Heldigen meg - føler ikke penger brenner i lommen og syns forbruk er et ork
Reply With Quote
  #472 (permalink)  
Old 27-10-2017, 16:40
Money never sleeps
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 741
Gratulerer!

Siden du tenker på å gå inn og kjøpe med penger, så antar jeg at du ikke har tatt gevinst? Hvordan tenker du der, skal du selge når du trenger penger til noe? Eller når du en gang mister troen?

Svar: Denne måneden er jeg helt skrapa for penger. Har ca 75,- som skal holde i 2 uker til. Kona står for mat så jeg har 0 ekstra til diverse utgifter Men pengene i cryptocoin skal stå. I verste fall får jeg heller selge litt eiendeler jeg ikke bruker mer
Planen min er uansett å investere og la pengene stå i minst 10 år. Jeg har selvfølgelig en plan at jeg vil vurdere å selge etherium om de tidobler seg verdien, men ikke før. Siacoins må også øke kraftig i verdi før jeg selger meg ut der.

Syns det er vanskelig det der, når man bør ta gevinst. Og hvis man har boliglån, bør man da investere i noe overhode, eller bør man amortere lånet? Og hvis man investerer selv om man har lån, hvor risikable bør de investeringene være? Null-eller-gull-investeringer?

Så lenge man klarer likviditeten, så vil man jo tjene på å ha både lån og investeringer - så lenge man noenlunde sikkert kan si at investeringen har høyere forventet % gevinst enn hva lånet har % rente. Så teorien er ikke så vanskelig. Men forventet gevinst av å handle i kryptovalutta? Det er vanskelig å si noe sikkert om forventet gevinst, og da blir det enda lettere å agere på psykologi, noe som øker risikoen veldig mye (og den er ikke akkurat lav i utgangspunktet!).

Svar: Jeg kommer aldri til å låne opp penger for å gjøre investeringer. Men jeg forventer at etherium vil tidoble seg som sagt og håper at siacoins vil både 10 doble og 100 doble seg etter hvert. Siacoin er jo som sagt pennystocks hvis man snakker aksjespråk. Man får mange siacoins for norske kroner og da vil potensialet være stort.

Jeg styrer unna, men jeg håper andre tjener på det. Tjener, det er da altså at de greier å ta nok gevinst til at de kommer ut i pluss. "Dagens verdi" på en skjerm er ikke gevinst.[/quote]

Svar: Det er svært mange grunner for meg til å satse på cryptocoins.
1) Det er et alternativt betalingsmiddel
2) Det har stort potensialet for verdistigning
3) Med datautstyret jeg har nå er cryptominingen så og si gratis så
det er kun kjøp med penger som blir risikoen.

Jeg følger også med i aksjemarkedet, men akkurat nå er det ikke så mye å satse på der. Boligpriser er også i fritt fall (5% de neste 4-5 årene) så eiendom er heller ingen sikker vinner.

Jeg ikke bare vurderer, men kommer til å starte med å kjøpe gull hver måned og bygge opp en solid gullbeholdning også.
__________________


Reply With Quote
  #473 (permalink)  
Old 27-10-2017, 19:32
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Stavanger
Posts: 233
Må si jeg liker fokuseringen din, og langsiktigheten! Det vil helt sikkert gi uttelling, og dessuten høres det ut som at du har det gøy underveis

Enig i at miningen kanskje ikke koster så mye, men noe koster strøm og utstyr. Og plassen, og tiden din... men blir nok billigere enn å investere penger, iaf for deg! Kanskje du kan bruke varmen til oppvarming nå i vinter, så da får du på en måte brukt strømmen to ganger =)

Du har også satt opp planer for exit, det er bra! Det blir kanskje vanskelig å holde, iaf om du er som meg, hvis prisen går nedover og samboer har sterke meninger om at du burde selge, f eks... Men uansett er det en verdi i å ha en exit-plan, selv om den kanskje endres etter hvert. Tror jeg.

Men en ting er jeg uenig i! Med mindre du er gjeldsfri, så har du investert med lånte penger. Det er i prinsippet ikke noe forskjell mellom det å ta opp lån for å investere, og det å investere istedenfor å nedbetale ekstra på gjeld. På samme måte er hver eneste hverdagsluksus man unner seg, istedenfor å nedbetale lån, det samme som å låne til den hverdagsluksusen. De fleste er ikke enig i dette, men det er da menneskelig, urasjonell tenking. Mener jeg!

Ikke det altså, jeg investerer jeg og, selv om jeg har bolig- og studiegjeld. Men hver eneste investering må veies mot renten på boliglånet!
__________________
Heldigen meg - føler ikke penger brenner i lommen og syns forbruk er et ork
Reply With Quote
  #474 (permalink)  
Old 28-10-2017, 15:05
Money never sleeps
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 741
Det er alltid gøy å legge en strategi og se om den funker. Jeg var fryktelig heldig som hadde en exit strategi da jeg satset på funcom i sin tid. Selge rett før release da de spillene de lager alltid er hypet opp og som regel ikke funker. Har nok uten å overdrive dratt inn ca 170.000 i gevinst på de aksjene. (det ble igjen investert i eiendom etterpå.)

Det er alltid en utfordring å være flere i en husholdning om ikke de andre ser gleden og nytten av å være litt forsiktig med penger i noen år for så å høste det 10 dobbelte etterpå. Penger går for så vidt alltid i det store forbrukersluket så da kan jeg like gjerne bruke litt på cryptocoin og investeringer for å få det bort fra fristelsene.

Og det med boliglån osv. Så lenge man har troen på at det man satser på vil gi mer enn 6% i gevinst så er det verd det fremfor å betale ned på lånet.

Vi får se hvordan det trasker og går. Jeg har kjøpt opp en internettside og for så vidt for sånne onkel skrue aktige typer der jeg håper man kan lage blogg/brukerforum for sparing eller noe slik Jeg får bare se når jeg kommer så langt.
__________________


Reply With Quote
  #475 (permalink)  
Old 28-10-2017, 16:45
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Stavanger
Posts: 233
Kult! gleder meg til å følge utviklingen videre!

Og ja, jeg er enig i at det er verdt å investere i forventet høy avkastning fremfor å betale ned ekstra på lån med lav rente. Men da er det også verdt å låne penger med bolig som sikkerhet, for å investere i noe som har forventet høyere-enn-rente-avkastning. Men alt med måte, og pass på likviditeten!
__________________
Heldigen meg - føler ikke penger brenner i lommen og syns forbruk er et ork
Reply With Quote
  #476 (permalink)  
Old 06-11-2017, 00:17
Money never sleeps
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 741
Noen som fånyttes har prøvd å tappe mastercardet mitt. ble oppringt fea sikkerhetsavdelingen i banken min. flott at ingen skade var skjedd. var prøvd å foreta 30 overføringer
__________________


Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blogger om personlig økonomi Lin Bloggernes hjørne 74 08-09-2015 15:48


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:21.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren