Pengevett

 

Sparesiden

Dette er en diskusjon om Sparesiden i Bloggernes hjørne-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Jeg har i lengre tid drevet Sparesiden . Det er en blogg om hvordan vanlige folk spare eller investere mest ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Bloggernes hjørne

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 31-03-2012, 17:08
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Sparesiden

Jeg har i lengre tid drevet Sparesiden. Det er en blogg om hvordan vanlige folk spare eller investere mest mulig fornuftig. Den gir også råd om hvordan en kan kutte forbruk og kostnader for å få mer penger å spare. Jeg synes selv bloggen har fått mye innhold. jeg omtaler de fleste emner innen lån kreditt og pengeplassering. Det er mye som gjenstår, men jeg synes jeg er kommet godt i gang. Det er noen kommentarer og til og med 2 følgere. På en god dag kan det være over 50 unike besøknde på bloggen. Jeg vet det ikke er mye, men det er ett skritt i riktig retning. Jeg har til og med fått min første utbetaling fra Adsense. Jeg oppdaterer bloggen hver dag og kommer til å fortsette å arbeide med å gi bloggen mer og bedre innhold.
Jeg har forøvrig tre andre blogger: Krimboka Emigrasjon og Vervepremie.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 31-03-2012, 19:19
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Heihei..
Grei blogg, men luk ut skrivefeil, det blir jeg sprø av... har markert et par under.

Quote:
Mars har vært en god måned
Jeg har nå begynt på min månedlige gjennomgang av formue og gjeld. Jeg har laget et regneark der jeg fører inn tallene hver måned.

Beløp som er investert i fond har gått opp med 2,84 %. Dette er summen av verdiøkning og nye investeringer.
Bruttoformuen totalt har økt med 2,71 %. Det tar fremdeles litt tid før jeg får en total oversikt over gjelden så jeg kan ikke si noe om utviklingen av den eller nettoformuen.

Det mest gledelige er utviklingen av inntekter fra bloggen. Ved utgangen av februar kom jeg over beløpsgrensa for utbetaling. Min første utbetaling fra Adsense er nå på konto. Når jeg sjekker Adsensekontoen ser jeg to positive trekk. Inntekten er nå så høy at jeg ligger an til å få 2-3 utbetalinger i året. Tatt i betraktning at det tok 15 måneder å tjene nok til første utbetaling er dette en klar bedring. Jeg ser også at inntektene i mars var høyere en noen gang. Det går rette veien selv om det ennå er langt igjen.

Tjene penger på internett
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 10:56 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

fredag 30. mars 2012
Sparetips for påsken
Det er lett nå i påsken å glemme å bruke penger fornuftig. Du får ingen dårlig påske av å være prisbevisst.

Kjøp snop i dagligvareforretning
Dette er elementært, men fort å glemme. Kjøper du i kiosken, på bensinstasjonen, på toget eller flyplassen blir det dyrt.

Bruk biblioteket
Jeg har tidligere nevnt fordelen med å bruke biblioteket. Det å kjøpe bøker bare for å ha noe å lese på toget eller på hytta koster unødvendig mye penger. Biblioteket har et så stort utvalg at de fleste vil finne noe de liker.

Sjekk gjerne ut Krimboka, som er min blogg der jeg skriver litt synsing om bøker og forfattere.

Hold fartsgrensene
Det er mye politi ute på veiene. Bøtene er høye. Ulykker koster enda mer. Ta det med ro du har ferie.
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 22:03 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

torsdag 29. mars 2012
Coopmedlemmer får 35 øre rabatt pr liter hos Esso
De som er medlem av Coop får nå 35 øre i rabatt ved kjøp av drivstoff hos Esso. Dette er 5 øre mer enn ved å bruke Esso Mastercard. Det eneste kravet er at du er Coopmedlem. Rabatten utbetales en gang i året. Du får den uansett om du betaler kontant eller med bankkort, så lenge du også bruker medlemskortet. Du får også rabatt ved bruk av Coop Mastercard eller et kombinert Visa betalings- og medlemskort.

Sjekk ut kredittkort som gir rabatter.
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 20:26 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

Etiketter: bensinkort, bonus, kredittkort, Mastercard, rabatt, VISA
onsdag 28. mars 2012
Hvor går det europeiske finansmarkedet?
Jeg kan ikke spå, men vil likevel gjøre meg noen tanker. Krisen i det europeiske bank og obligasjonsmarked er ikke over. Det har nå den siste tiden gått mye bedre ganske enkelt fordi EU pøser inn mer penger. Ekspertene er stort sett enig om at dette ikke kan fortsette. Det må kuttes i offentlige budsjetter og skattene må økes. Dette vil kunne skape problemer. Økningen en har sett på børsene det siste halve året har vært så stor at noen mener vi er i ferd med å se en boble som brister. Det som er helt sikkert er at vi går usikre tider i møte. Like sikkert er det at dette vil gå over. EU har satt i verk tiltak og kommer til å fortsette med å tvinge igjennom endringer. Skulle det komme en ny finanskrise med påfølgende børskrakk vil også den gå over. Du kan velge å vente med å investere til det kommer et nytt krakk. Det kan bli lenge å vente spesielt dersom det ikke kommer noe nytt krakk. Du kan også velge å gå inn i markedet nå og bestemme deg for at ved et eventuelt nytt krakk skal du ikke selge deg ut. Dette forutsetter at du har tilstrekkelig med inntekter og likvide midler til å klare deg gjennom et børskrakk uten å selge på bunn.
Jeg vil gå for den siste strategien. Skal man tjene penger må du inn på verdipapirmarkedet. Ved å utsette investeringene går du glipp av mye avkastning. Det å vente på et perfekt tidspunkt kan føre til at pengene blir i markedet så kort tid at avkastningen blir mye lavere. Et krakk er egentlig ikke noe uoverkommelig problem hvis du ikke er avhengig av å selge på bunn. En fast spare avtale er et greit alternativ. Du bør også spare i bank eller et norsk obligasjonsfond. Da har du midler å bruke til uforutsette eller planlagte utgifter selv om markedet stuper. Du kan også bruke likvide midler til å foreta ekstra investeringer dersom markedet stuper.

Jeg kikket på Nordnets oversikt over fond i finans kategorien. Jeg valgte ut DNB Finans. Fondet har 4 stjerner. Kan vise til gode resultater. Det har et lavt forvaltningshonorar på 1,2 % Risikoen er riktignok svært høy, men det er prisen man må betale. Fonde investerer innen bank, forsikring og eiendom hovedsaklig i Vest-Europa utenom Eurosonen. Jeg kommer til å investere noe av inntektene fra denne bloggen. Da blir inntekter fra bloggen fordelt mellom DNB Finans og DNB Nordic Technology, som jeg har omtalt tidligere.
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 23:05 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

tirsdag 27. mars 2012
Investering i DNB Nordic Technology
Nå har jeg investert i et, for meg, nytt aksjefond. DNB Nordic Technology er et 5 stjernesfond. Det kan vise til god avkastning. 33 % årlig de siste 3 år. 20,6 % siste 6 måneder og 13,8 % hitil i år. Risikoen er høy. Standardavvik siste 3 år på 21,01 %, noe som forklarer den relativt høye avkastningen. Forvaltningshonoraret er på 1,5 %. Det er lavere en f.eks. Odinfondene. Jeg har tidligere ikke investert i et bransjefond. Jeg kan ennå huske dotcom boblen som sprakk, men tror det kan unngås ved å ganske enkelt ikke selge ut på bunn. Pengene jeg har investert er penger tjent på bloggen og dermed ikke penger jeg er avhengig av for å dekke mine nødvendige utgifter. Jeg har foreløpig investert 300 kr og vil fortsette å investere deler av inntjeningen på denne bloggen. Fondets navn er noe misvisende da de kan invester inntil 100 % globalt. Den teknologiske utviklingen og etterspørselen øker stadig mer enn det folk antar, noe som gjør at prisene på aksjer dermed blir liggende etter slik at det bør være gode muligheter til en positiv utvikling.
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 22:35 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

Etiketter: aksjefond
mandag 26. mars 2012
Aksjehandel på nett
Dersom du handler aksjer og andre verdipapirer på nett er lav kurtasje viktig for å spare penger.
Skandiabanken tilbyr aksje handel med en kurtasje på 0,05 % Minimum 49 kr. Det gjør det billig for de som handler ofte med små beløp. De har også et øvre tak på 250 kr på kurtasjen. Renten på belåning av verdipapirer er 4,75 %
Nordnet har 0,05 % i kurtasje. Minimum kr 95. De som handler mye kan få det enda billigere. Handler du ofte for små beløp kan du velge en kurtasje på 0,1 %. Minimumm kr 39. Da får du dårligere rente på innskudd og belåning. Du kan belåne aksjer og verdipapirer. standar rentesats er 6,8 %
De tilbyr gebyrfri IPA og IPS. De tilbyr Investeringskonto Zero. Det er et forsikringsprodukt der pengene du setter inn kan investeres i aksjer, aksjefond og andre verdipapirer. Du betaler vanlig kurtasje ved aksjehandel. De fleste fond kan handles gebyrfritt. Du må betale en forsikringspremie på 0,04 % årlig. Eller så er det ingen kostnader. Gevinsten skattlegges først når pengene tas ut.
Nedfonds har kurtase på 0,05 % minimumm kr 49. de tilbyr alle typer verdipapirer og fond. De har også en Investeringskonto med en årlig avgift på 0,1 %. Dersom du eier aksjer kan du låne dem ut og få 4,5 % årlig rente. En genial ordning for de som har tenkt å sitte på aksjer overt tid. Du vil da over tid få en verdiøkning på aksjene . I tilleg får du renter i de periodene aksjene er utlånt.
Lagt inn av Torbjørn Thue kl. 20:20 0 kommentarer
Send dette via e-post
Blogg dette!
Del på Twitter
Del på Facebook

søndag 25. mars 2012
Belåning av aksjer gir høyere avkastning
En enkel måte å øke avkastningen på aksjeinvesteringer er å belåne de aksjene man har og kjøpe nye aksjer. En forutsetning for dette er selvfølgelig at en får en god rente og unngår elementære feil med investeringene. Risikoen ved investeringen vil øke betraktelig. Det er prisen man må betale for høyere avkastning.

Et eksempel:
Du har 100.000 å investere.
Du låner 200.000 til 7 % rente
De 300.000 du har investert øker med 8 % på ett år.
Det betyr at etter et år er investeringene verdt 324.0000 mens gjelden har vokst til 214.000
Egenkapitalen har dermed vokst til 110.000 kr på et år.. Med 6 % rente på gjelden ville egenkapitalen ha vokst til 112,000

Det er derfor temmelig åpenbart at det avgjørende er rentenivået. Du må ha lavest mulig rente.

Legger vi til grunn en mer optimistisk avkastning på 15 % i året i 10 år vil du med en effektiv rente på 7 % sitte igjen med en egenkapital på 820.237. Med en effektiv rente på 6 % vil egenkapitalen ha vokst til 855.498 kr

Dette er optimistisk, men ikke umulig. Før finanskrisen var det helt vanlig at aksjefond kunne vise til 15-20 % årlig avkastning over periode på 10,15 eller sågar 20 år.

En mer konservativ strategi kan være å investere i et indeksfond som følger Oslo Børs, eventuelt en ETF som følger OBX indeksen. Ha 10 års tidsplan. Bestem deg fro at dersom det skjer et nytt børskrakk så bruker du investeringen som egenkapital og kjøper dobbelt så mange andeler som det du allerede har. Bestem deg også for å selge disse ekstra andelene etter f.eks. 6 måneder. 1. kvartal er gjerne et godt tidspunkt å selge. Betal ned lånet Plasser resten i et obligasjonsfond. Vent på neste krakk og gjenta dette. Bruk gjerne obligasjonsfondet som ekstra egenkapital.

Et børskrakk vil typisk innebære et fall på mer en 20 % over kort tid. Det tar normalt ikke så mange måneder før kursene er oppe på et normalt nivå. Det som er viktig med en slik strategi er at du lover deg selv at ekstra investeringene skal selges ut f. eks i januar/februar. Du må da tåle å se at kursene kanskje fortsetter å øke etter at du har solgt deg ut. Lov deg selv å ikke angre på at du fulgte planen.

Det kan selvfølgelig hende det ikke blir noe børskrakk de neste 10 årene da vil den investeringen du foretar i dag øke med 10-15 % årlig over 10 år. Det er kanskje til å leve med.

Nordnet tilbyr belåning av aksjer og fond. Standard kunder får en effektiv rente på 6,8 %. De beste kundene får en effektiv rente på 6,06 %. Skandiabanken har lavere effektiv rente på 4,75 % og litt lavere belåningsgrad. De tilbyr ikke belåning av fond. Belåning av ETF bør derfor gjøres hos Skandiabanken. Belåning av indeksfond gjør du hos Nordnet.

Fordelen med å investere i indeksfond eller ETF er at du får redusert risiko og samtidig lave kostnader. Skal du kjøpe enkelt aksjer må du spre investeringen på flere selskaper. Da må du betale kurtasje for hvert kjøp og salg. Noe som fort kan bli dyrt på små beløp. Du må hele tiden justere porteføljen som følge av ulik kursutviklig dersom du ønsker en indexnær investering. Da må du igjen betale kurtasje ved hvert kjøp og salg. ved å investere i indeksfond betaler du kun et årlig forvaltningshonorar, ofte kun 0,2 eller 0,3 % og fondforvalteren foretar alle nødvendige transaksjoner. Dette gjelder også ved kjøp av ETF. Du må betale kurtasje ved kjøp og salg. Men dette gjres kun engang når du investerer og en gang ved innløsning. Det er eet årlig forvaltningshonorar på noen promille, Det kan faktisk være billigere å kjøpe et indeksfond enn en ETF.
Fordelen med ETF er at den kan belånes i skandiabanken til 4,75 5 rente. Dersom du ønsker å belåne fond må dette gjøres via Nordnet til 6,8 % rente.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 31-03-2012, 21:56
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by Mises View Post
Heihei..
Grei blogg, men luk ut skrivefeil, det blir jeg sprø av... har markert et par under.
Da er skrivefeilene rettet. Normalt kopierer jeg innleggene over i Word og kjører stave- og grammatikkkontroll. Den luker ut mye. Den tar ikke bare stavefeil. Den oppdager også mange andre feil. En annen fordel er at jeg som en del av prosessen ser enkelte andre feil. Det kan nok hende at jeg har glemt å foreta denne kontrollen. Det hender også at jeg endrer tekst eller tilføyer tekst i ettertid. Jeg har helt klart en jobb å gjøre i forhold til språklige feil. Det som gjenstår nå er hovedsakelig å rette ting som ikke blir oppdaget ved å bruke Word. Jeg bør se på om ting kunne formuleres enklere og bedre. Så må jeg sjekke kommaregler. Med 116 poster og 10 faste sider blir det en jobb. I tillegg kommer den daglige oppdateringen.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-04-2012, 13:30
Gullskjegg's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Midlertidig: Auckland, New Zealand. Permanent: Trondheim
Posts: 148
Jeg kom over bloggen din for ikke så lenge siden, før jeg fant dette forumet. Fin side!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-04-2012, 14:14
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by Hung Wellington View Post
Jeg kom over bloggen din for ikke så lenge siden, før jeg fant dette forumet. Fin side!
Det var hyggelig å høre. Tusen takk.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-04-2012, 15:45
Aksjebloggeren's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 811
Jeg leser Sparesiden Liker den! Stå på videre!
__________________
[Aksjebloggen] [Målbevisst.no]
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-04-2012, 16:10
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by Aksjebloggeren View Post
Jeg leser Sparesiden Liker den! Stå på videre!
Det skal jeg. Det er hyggelig at bloggen blir lest.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-04-2012, 14:42
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Bokplaner

Jeg har nå samlet alle poster og sider på bloggen min i ett lang worddokument. Det ble på 156 A4 sider, 41.670 ord. Tanken er å se om dette kan danne grunnlag for en bok. Som en del av denne operasjonen så rettet jeg opp mange skrivefeil på bloggen. Det er en stor jobb som gjenstår. Det må redigeres, mye som ikke passer i bokform må slettes og så må det systematiseres. Det må selvfølgelig også legges tll temaer som ikke er på bloggen. Skriver jeg historien om utviklingen av bloggen i tillegg så kan det kanskje bli noe. Jeg regner ikke med at noe forlag vil være interresert så jeg må nok stå for utgivelsen selv via Kolofon. Uansett så vil arbeidet i seg selv øke kvaliteten på bloggen.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-06-2012, 11:19
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Lønnsoppgjøret i staten

Jeg har nå lagt ut informasjon om lønnsoppgjøret i staten for de som måtte være interresert. Jeg har forøvrig også jobbet noe med de andre bloggene. Jeg bruker nå TradeDoubler og ble positivt overrasket over hvor lett det er å tjene penger. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli noe vesentlige inntekter på en god stund. Noen blogger til med samme inntekt og dette kan bli bra.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30-06-2012, 22:03
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Individuell pensjonssparing (IPS)

Jeg har skrevet et par artikler om Individuell pensjonssparing på bloggen min.
En beskrivelse av IPS og en vurdering av lønnsomheten.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:52.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren