Pengevett

 

Nytt liv på budsjett

Dette er en diskusjon om Nytt liv på budsjett i Budsjett-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Hei alle, fra å være en av dem som drar visakortet i tid og utide, skal jeg nå få kontroll ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Budsjett

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27-07-2013, 12:10
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Nytt liv på budsjett

Hei alle, fra å være en av dem som drar visakortet i tid og utide, skal jeg nå få kontroll på økonomien, nedbetale gjeld, og gjerne spare en god del i aksjer.

Litt om meg - samboer, to barn, en gutt på snart 7 år og en jente på 1 år, årslønnen min er ca 500 000. Samboer har ca 460 000 i året, men han har ikke studielån. Vi får begge to dekt mobil + bredbånd via jobben. Jeg spiser lunsj på jobb og blir da trukket 400,- i mnd for dette. Vi bor i enebolig som vi betaler 18000,- i mnd på, altså 9000,- på meg.

Målet mitt er å ligge steget før, og at gjennom planlegging ha full kontroll på utgifter. Har tenkt på dette en stund, men føler at det er lettere og mer bindende når jeg legger dette inn her på pengevett. Jeg har 140 000 i studielån, det ønsker jeg å nedbetale på 3 år fra i dag,+ at jeg skal spare i tilegg.

Det som må strammes inn på er matbudsjett, og så har jeg sagt opp både treningsavtale som kostet meg 459,- i mnd, skal også si opp abonnement på blad jeg mottar i posten, og så bør jeg vel si opp avtalen med dnt. Skal også bli flinkere til å handle på salg til barnen.

Var faktisk en runde på et senter for noen dager siden og fikk kjøpt inn masse tøy til barnen på salg, Cubus, Lindex og Name it hadde kjempesalg helt ned til 19,- plagget. Så fikk kjøpt ca 25 plagg for 1300,- da var det også med en høstjakke til gutten som var satt ned til 170,-. Så da er det ikke så mye mer som trengs til barnas høstgarderobe.
Planen er å ikke kjøpe noe utenom faste kostnader og mat fra 15. august til 15. september, dette er et hårete mål for meg men det skal gå.

Jeg har også planer om komme unna billig med julehandeln, her trenger jeg gode tips??!!

En annen ting er ved, hvor kjøper vi billig ved, tenkte at jeg må ta en ringerunde på dette..

Ok, da er jeg i gang med prosjekt - Nytt liv på budsjett

Hilsen FrøkenF
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27-07-2013, 17:14
ElisaSprett's Avatar
i Bangkok
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 539
og velkommen!!

Julegaver ja! Jeg elsker jul! Men i år blir det å feire utenlands igjen, så blir ikke å gi så mange gaver i år. Hadde jeg vært hjemme i Europa som "vanlig" hadde jeg kanskje skrevet ned en liste over alle jeg ønsket å gi gave til, samt tenkt på hva de forskjellige kunne blitt glade for. Deretter ville jeg sett om det var noen en kunne gi forskjellige "gavekort på opplevelser"-eller lingnende til (Kanskje et tips til de med veldig dårlig råd: Hva med å stille opp som barnevakt eller lignende for venner med småbarn? Koster lite men blir nok verdsatt!) eventuelt hjemmelaget konfekt til bekjente osv.. og så kan du smått som sen se etter gaver underveis frem til jul.. Med mindre du hater shopping ville jeg nok likevel spart et par pakker til jul, hvis du synes det er hyggelig å gå på julemarkeder og julehandle ellers..
__________________
Lån (totalt 300 000kr)
done
Sparing (Totalt 70,000 + betalt 62860 på studielån mellom September -Desember 2014)
done

[Mål 2015/2016:
Betale ned på boliglån 300 000kr


Blogg: http://norelibangkok.blogspot.no/
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27-07-2013, 18:38
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Hei, hei

Med så god lønn har du jo alle muligheter til å både betale studielån og spare, men jeg ville prioritert buffersparing først. Dere bør ha 2-3 mnd netto. Studielånet hadde jeg latt tikke og gå frem til 60% gjeldsgrad på boliglånet.

Smart å kutte treningsmedlemsskap, abonnementer på bladet og andre ting man strengt tatt ikke trenger, for det er utrolig hvor mye penger man sløser på slike ting når man begynner å regne på det.

Når det gjelder julegaver så er det lurt å begynne handlingen tidlig. Benytte seg av tilbud her og der. Jeg fortrekker å bruke nettet så langt det lar seg gjøre, og bruker man kickback så blir det noen kroner tilbake også, i form av gavekort. Se kickback.no for info. Anbefales virkelig!

De tilbudene til Lindex ++ hørtes veldig bra ut. Jeg må ta med en tur og se om de har slike hyggelige priser her også. Hvor i landet bor du? Det er jo tida for innkjøp av høstklær snart. Har allerede kjøpt vinterdress til sønnen på 5 år, fjorårets modell til 40% avslag og fri frakt er jeg godt fornøyd med. Et lite tips, Obs pleier å ha kampanjepriser for Coop-medlemmer på ulltøy i august, og rimelig ulltøy er en av få ting som gjør det verdt det å være medlem der

Ved - spør på Felleskjøpet. De pleier og ha god oversikt over hvem som selger ved i distriktet. Du kan også sjekke finn.no - det er mange som annonserer. Bare pass på at dere får riktig ved og tørr ved! Og ikke kjøp på bensinstasjoner, Plantasjen, Smart Club etc, det er både dyr og dårlig ved etter min erfaring. Lykke til
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27-07-2013, 18:54
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 327
Lykke til med å leve på budsjett!

Jeg er over middels glad i jula, og er allerede godt i gang med julegavehandlingen. Har lista klar for nedte jul allerede i romjula, og begynner da å planlegge gavene for neste jul. Lista har jeg med meg på tlf også, sånn at jeg ikke handler dobbelt opp. Genialt!
Handler en del på ebay blant annet camelbak-flasker, lego og duplo på biit.no (amazon.co.uk) til under halve prisen av norske priser. Ellers følger jeg med når det er salg rundtomkring. Sparer mange tusenlapper på det!
__________________Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 28-07-2013, 13:02
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Takk for alle gode tips!!

Nå har jeg vært i kontakt med noen alarmselskaper, og fått ned prisen med 110,- mnd hos et konkurrerende selskap. Jeg har spurt om et nytt tilbud fra det firmat vi bruker i dag, ellers så bytter vi.

Har også sett etter en ny strømleverandør. Vi bruker Hafslund per idag, og de er vel kjent for å være ganske dyre. Så her må vi jo klare å få ned prisen en god del.

Ellers så her jeg sett over forsikringene, og vuderer og bytte selskap. Jeg har sett litt på Nemi. Er det noen her som har erfarenhet med dem?

Lurer også på å få ned regningne fra Get, gjennom å minske på pakken. Men får se om jeg klarer å få med samboer og sønnen på dette..

Sønnen min har bursdag i oktober, og vi skal leie et lokale for 400,-. Det blir godt å ikke ha 20 stk 6-7-åringer i huset. Han skal ha fotballbursdag, og planen er å servere pizzasnurrer og pølser. Så jeg tenkte være lur å følge med på tilbud på sånt som wienerpølser osv. Ellers så vil jeg gjerne at han skal få en skikkelig kul kake med Messi eller Barcelona logoen på, men det vil bli dyrt å bestille. Så her må jeg tenke ut en god plan som passer mitt nye liv på budsjett. Vi tenkte også servere gelé, popcorn og saltstenger, det koster jo ikke så mye. Lurte også på om vi skulle servere Capri-sonne til drikke isteden for brus, man kan jo kjøpe 5 stk 10 pakk for 100,- i Sverige. Sønnen vil gjerne at vi skal gi godteriposer, det vil også lønne seg å kjøpe i Sverige? Ellers så har vi gitt beskjed til besteforeldre at han ønsker seg ny skibukse og ulltøy i bursdagen sin.

Skal starte med å lage julelister i dag, er veldig glad i jula, så det føles helt greit å tenke på det nå i juli måned

Det var dagens fra meg, koser meg med planlegging, og nyter tanken på å få kontroll over pengene som til vanlig bare renner ut.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 28-07-2013, 13:56
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Til Excel - nå skal jeg følge med hver uke på tilbudsvisen på Coop, 40 % på ulltøy er jo et veldig godt tilbud! Fra nå av skal jeg følge med Coops tilbudsavis hver uke (ser at de legger den ut på nett på søndager)

Jeg bor noen få mil utenfor Oslo, med flere senter i nærheten (på godt og vondt)

Hvilken ved er det som er best? Har fått tips om en gård i nærheten som selger ved, er det noen som vet hva som er billig? Har planer om å fylle opp vedboden, for å få ned strømkost.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 28-07-2013, 17:05
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by FrøkenF View Post
Til Excel - nå skal jeg følge med hver uke på tilbudsvisen på Coop, 40 % på ulltøy er jo et veldig godt tilbud! Fra nå av skal jeg følge med Coops tilbudsavis hver uke (ser at de legger den ut på nett på søndager)

Jeg bor noen få mil utenfor Oslo, med flere senter i nærheten (på godt og vondt)

Hvilken ved er det som er best? Har fått tips om en gård i nærheten som selger ved, er det noen som vet hva som er billig? Har planer om å fylle opp vedboden, for å få ned strømkost.
Ja, det er lurt å følge med på tilbudsavisene. Husker Barnas Hus hadde tilbud på samme tid i fjor, da solgte de ulltøy til 79,- pr. del. Det var veldig hyggelig

Da jeg hadde vedovn brukte jeg mye eik og or, og var veldig fornøyd med det da en kubbe de brenner mye lengre enn bjørk, furu og gran, spesielt eik. Bjørk synes jeg egentlig er litt oppskrytt, passer best i peisen for kosens skyld. Dyrt er det også. Jeg har stort sett hatt fri tilgang til ved, og ikke trengt å tenke på prisen, men 60l sekker til 25-30 kr er bra. Jo mer man kjøper jo billigere blir det ofte, og kjøper man nok får man det som regel gratis tilkjørt, og er man riktig heldig bærer de sekkene på plass også.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 28-07-2013, 17:11
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 327
Kan du ikke lage kaken selv?? Enten bestiller du et bilde av logoen, eller lager den selv med smørkrem/melis etc med konditorfarge.
__________________Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 28-07-2013, 19:32
ElisaSprett's Avatar
i Bangkok
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 539
Quote:
Originally Posted by tuppesjura View Post
Kan du ikke lage kaken selv?? Enten bestiller du et bilde av logoen, eller lager den selv med smørkrem/melis etc med konditorfarge.
Ja! Og på ebay fant jeg dette etter et kort google search: FC Barcelona Cake Topper | eBay

(edible cake topper barcelona FC - søkte jeg på)

eller til cupcakes:
BARCELONA FOOTBALL CLUB EDIBLE RICE PAPER BIRTHDAY PARTY CUP CAKE TOPPER X 24 | eBay

Hos amazon fant jeg bare med fotball-tema.. men er kanskje verdt å ta en titt?
__________________
Lån (totalt 300 000kr)
done
Sparing (Totalt 70,000 + betalt 62860 på studielån mellom September -Desember 2014)
done

[Mål 2015/2016:
Betale ned på boliglån 300 000kr


Blogg: http://norelibangkok.blogspot.no/
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 29-07-2013, 14:06
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Takk Excel for gode tips til både ulltøy og ved!!

Og takk til tuppesjura og Elisasprett, for gode tips angående kake. Jeg skal bestille logoen, og så baker svigemor kaken (hun er veldig glad i å bake) Så isteden for å bruke masse penger på å bestille kake, så vil den bli billig, og sønnen min kjempefornøyd
Jeg tar gjerne mot noen gode tips til - jeg har et gavekort på steen og strøm på 500,-. Hadde tenkt å kjøpe noe stasj til huset, men nå bør jeg vel være mere fornuftig..

Og så har jeg vært litt flink, og lagt inn både kortet til meg og samboer på trumf. Vi handler ofte på Kiwi, så da vil vi få trumfpoeng fra i dag

Ellers så irriterer jeg meg over dyre Get regninger, noen som har gode tips på å få ned regningene her? Tror dere at det holder med at jeg sender en mail og klager på høye priser? Og nei, å kutte ut tvn er ikke noe alternativ her. Vet ikke hvem av samboern min eller sønnen som så rarest på meg når jeg føreslo dette.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Januar og nytt år Hazelnoot Generell pengeprat 41 14-01-2013 22:50
Nytt liv - ny hverdag Lucc30 Presentasjoner 12 25-06-2012 12:05
Merutgifter til nytt hus WhitePilgrim Bloggernes hjørne 2 22-11-2010 21:28
Nytt forum moneyquestion Bloggernes hjørne 0 20-08-2010 21:19
Nytt fotoapparat! ASP Småprat 2 07-06-2009 02:39


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren