Pengevett

 

Budsjettstrategier

Dette er en diskusjon om Budsjettstrategier i Budsjett-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Originally Posted by Banjosnorkel Regnskap er nyttig, så man ser hvor pengene går, men budsjett ser jeg ikke vitsen med. ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Budsjett

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 08-06-2014, 11:55
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 613
Quote:
Originally Posted by Banjosnorkel View Post
Regnskap er nyttig, så man ser hvor pengene går, men budsjett ser jeg ikke vitsen med. Jeg bruker jo de pengene jeg må og sparer så mye jeg kan uansett. Ser noen har en egen post i budsjettet for penger som skal sløses bort - hva er greia med det?
Eh, det der tror jeg ikke du tenkte helt igjennom. Budsjettposter generelt SKAL ikke brukes til dette eller hint - de KAN brukes. Joda, husleie og enkelte sånne ting SKAL man også bruke til formålet, men f.eks matbudsjettet er en ramme hvor man kun er forpliktet til å holde seg innenfor maks-beløpet.

Så når en person budsjetterer noen kroner til "diverse", er dette ikke et beløp man er forpliktet til å bruke, men bare en ramme man KAN bruke til diverse, men som man også har lov til å spare, om man ønsker å gjøre det (og de praktiske forhold tillater dette). (Og poenget med å ha disse postene istedenfor en enkelt pott, er at man da kan slippe å måtte tenke gjennom listen mens man står ved minibanken - man husker rett og slett at den posten er nå på 1300,-.)
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 08-06-2014, 13:30
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Jeg bruker budsjett, ikek regnskap. Har ikke behov for regnskap så lenge budsjettet følges. Vet jo hvor pengene blir av. Liker å planlegge det i forkant av måneden for å prioritere riktig ut i fra ønsker og mål, ikke ut i fra impuls i løpet av måneden og så se hva som evt er igjen av penger. Sparer til oss selv først på den måten, fungerer godt.

Har p.t mange kontoer, kunne satt opp fast trekk, men gjør manuell overføring en gang i måneden for tiden, fordi det er gøy. Ikke masse administrasjon, hele greia tar kanskje 15 minutter per måned, for alle tallene fremgår jo av busjettet, som er nogenlunde likt hver måned uansett. Mye copy and paste. Synes ikke det å overføre til mange kontoer er så veldig tidkrevende nei. Men det er mer oversiktlig enn å ha alt blandet på en stor konto synes jeg. Men der har alle helt klart sin egen smak
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 08-06-2014, 19:48
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 57
Før gikk jeg i null hver måned, nesten uansett, og det uten å spare én krone. Hvis jeg trengte noe så klarte jeg å spare, men buffer var noe jeg ikke kjente til.

Så tok jeg turen innom den kjekke oversikten til DNB, Min økonomi. Her fikk jeg oversikt over alle penger inn og ut, og basert på dette satte jeg opp et budsjett. Det var kjekt å ha den gangen vi trengte realkausjonist Han ble imponert.
Så siden 2012 har jeg satt opp budsjett pr måned, og ført regnskap i samme regneark. Jeg sparer først til meg selv, så betaler jeg alle regninger, og resten er til variabelt forbruk (klær, bil, fritidsaktiviteter og lignende).

Jeg lager budsjett fordi jeg synes der er gøy, men også for å kunne ha full oversikt. Med variabel lønn (selvstendig næringsdrivende), leieinntekt, øremerket sparing til sju forskjellige formål og opptil 19 regninger å betale hver måned (privat) så trenger jeg budsjett.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 10-06-2014, 10:35
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 21
Har det rimelig enkelt.
Avtalegiro på alle regninger, egen konto som alt dette blir trekt fra.
Fast overføring fra lønnskonto til regningskonto på lønningsdag.
Fast overføring, med ekstra nedbetaling til flexilånet..
Alt av ekstra penger inn, som skattepenger, feriepenger, spesiellt gode lønniger etc. Blir satt inn på lånet.

Har en liten buffer på ca 10k, for å gjevne ut lønningene, da de er veldig varierende..

Har verken regnskap eller budsjett, men er relativt kostnadsbeviste begge to..
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 06-07-2014, 13:53
Gjest_M
Guest
 
Posts: n/a
Her er det budsjett på vanlig papirark + flere kontoer.
Er lærling, så lønnen kommer til å endre seg litt etterhvert, derfor har jeg ett generelt budsjett for hvert lønnstrin (hvert trinn varer i 6 mnd før neste økning), i tillegg til at jeg setter opp et mer spesifikt budsjett for hver mnd.
Har vanlig brukskonto, reisekonto, bufferkonto til bilen, bsu, og sparekonto.

Er inne i nettbanken selv, hver måned og ordner alle regninger og overføringer til andre kontoer manuelt, fordi jeg føler jeg har mer oversikt da
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:48.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren