Pengevett

 

Dave Ramsey - konvoluttsystem

Dette er en diskusjon om Dave Ramsey - konvoluttsystem i Budsjett-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Originally Posted by camilla Har kikket litt på YNAB. Men koster ikke det penger? Nytte/kostnad. Man gjør analysen, og tar ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Budsjett

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 03-01-2015, 01:04
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 613
Quote:
Originally Posted by camilla View Post
Har kikket litt på YNAB. Men koster ikke det penger?
Nytte/kostnad.

Man gjør analysen, og tar en avgjørelse.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-01-2015, 01:10
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Quote:
Originally Posted by formuebygging View Post
Jeg tror YNAB er et veldig godt system for de som kanskje sliter med å komme igang og heller vil ha et system som gjør hele greia for deg. Uten at du trenger å tenke så mye.
YNAB krever at man gjør jobben selv. Registrerer hvert kjøp, lønning og regning.
Fordelen er at man registrere hvor mye man har brukt av hver budsjettpost, og får et tydelig signal om hvor mye som er igjen eller brukt for mye, slik at man kan reprioritere fra de pengene man har.

Det at man hele tiden kun planlegger fra pengene man har akkurat nå (og ikke forventet lønn for februar som plutselig ikke kom fordi man mistet jobben...) pluss at budsjett og regnskap er integrert slik at man kan reagere når man trenger det og ikke en måned etterpå er styrkene med YNAB. Anbefales også for de som har god kontroll på økonomien.

YNAB kommer med prøveperiode på en måned, det koster noen hundrelapper, det er mulig å få det på salg til halv pris innimellom, og har man kjøpt det, så har man kjøpt det - ikke noe årlig fornyelsesabonnement... YNAB5 kommer sikkert etterhvert, men YNAB4 vil fortsatt fungere fordiom.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 04-01-2015, 01:08
formuebygging's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 543
Jeg er nok litt forutintatt når det gjelder YNAB. Faktum er at jeg har en lisens liggende, så jeg kan ta programmet i bruk hvis jeg vil, og jeg har kikket litt på det men... njeh. Jeg vet ikke helt hvordan ynab skulle ha hjulpet meg. Jeg liker å ha oversikten selv, men for all del. Jeg påstår ikke at jeg nødvendigvis har rett

Kanskje jeg skal se litt mer på det?
__________________
FORMUEBYGGING - Økonomi og livet
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 04-01-2015, 02:47
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 362
Fordelen med YNAB er at du får et aktivt forhold til pengene dine.

Med automagiske løsninger som nettbankenes budsjett-funksjon eller tradisjonelle regnskapsprogrammer som importerer tallene fra lønnskonto mister du denne "hands on" følelsen.

Du får kjapt og lettvindt en statusrapport over formue og gjeld - men har kanskje ikke så mye kjennskap til detaljene og valgene som ligger bak.

YNAB fungerer best når du fører hver transaksjon manuelt. Noe som kan høres voldsomt ut - men bruker du mobil-appen og fører det mens du er i butikken så tar det bare noen sekunder hver gang.

Og i starten blir det sikkert mye flytting av penger fra en kategori til en annen. Det er bla fordi du starter med omtrentlige summer i kategoriene - og så går det seg til etterhvert. Jeg oppdaget etterhvert at jeg begynner å prioritere annerledes enn før - fordi jeg vet mere om økonomien min og hva jeg vil prioritere.
__________________
Voksen dame uten økonomisk utdannelse.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 04-01-2015, 15:54
Darius's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 97
Jeg vil også anbefale YNAB på det sterkeste. Vi har brukt det i vår familie i 2 år nå og både jeg å kona er storfornøyd. Vi har tidligere prøvd forskjellige gratis program og excel ark uten at vi fikk det til å fungere, etter min menig er det meningsløst å ha budsjett hvis du ikke har et regnskap. Slik at du til en hver tid vet hvor mye du har igjen i en kategori og kan ta avgjørelser ut i fra det.

Det med at alt i YNAB føres manuelt er faktisk den store styrken til programmet. Da du hele tiden får et forhold til budsjette ditt. Disse automatiske programmene i nettbanken som du sjekker 4 gang i måneden er ubrukelig på dette.

Jeg har faktisk også brukt Dave Ramsey konvolutt system, men da bare på mat og lommepenger som Dave Ramsey anbefaler, resten tar du i nettbanken. Dette kan være en fin øvelse i et par måneder. Det er en annen opplevelse å bruke kontanter en periode. Det føles iallfall annerledes å gi fra seg kontanter enn å bare trekke et kort.
YNAB har også et veldig aktivt forum som det er mange som følger Dave Ramseys og følger hans baby steps. Hvor det er mye hjelp å få.

Og ja, programmet koster noen hundrelapper mer enn et gratis regneark. Men du får det du betaler for. Jeg er normalt en sparsommelig person, men hadde med glede betalt 10 ganger så mye. Du tjener raskt tilbake de kronene hvis du setter deg inn i programmet og benytter deg av YNABs "4 regler". Da du få så god oversikt og flyt

Beklager skrivefeil, men dette er skrevet på telefonen...

Last edited by Darius; 04-01-2015 at 16:07.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 04-01-2015, 19:10
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Quote:
Originally Posted by formuebygging View Post
Jeg er nok litt forutintatt når det gjelder YNAB. Faktum er at jeg har en lisens liggende, så jeg kan ta programmet i bruk hvis jeg vil, og jeg har kikket litt på det men... njeh. Jeg vet ikke helt hvordan ynab skulle ha hjulpet meg. Jeg liker å ha oversikten selv, men for all del. Jeg påstår ikke at jeg nødvendigvis har rett

Kanskje jeg skal se litt mer på det?
Hvis du får lyst til å se litt mer på det, anbefaler jeg sterkt videoene postet i første post i Den store YNAB-tråden her på forumet. Det er like mye de fire reglene som gjør YNAB som programmet. Programmet gjør det bare enklere å holde oversikten.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 06-01-2015, 22:38
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 196
Jeg velger å gjøre det gratis og enkelt. Jeg holder oversikt over regninger i Excel. Jeg bruker et kredittkort til alle kjøp og betale hele fakturaen ved forfall. Dette gjør det lett å holde oversikten. Så holder jeg inntekter og utgifter i forbindelse med blogging separat med egen bankkonto og kredittkort.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lytte på Dave Ramsey Feeling Småprat 12 02-09-2016 15:08
The Dave Ramsey Show feirer 20 år i dag Lin Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 1 28-09-2012 19:40
Dave Ramsey: Dumping Debt Lin Gjeld 0 06-06-2012 12:15
Dave Ramsey om budsjett Lin Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 4 29-04-2012 02:06
Dave Ramsey artikler om penger og parforhold Zelig Penger og parforhold 2 28-07-2010 09:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren