Pengevett

 

Bygg formue (the Mustachian way!)

Dette er en diskusjon om Bygg formue (the Mustachian way!) i Bygg formue!-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Har du 18 mill. som gir 4% årlig rente så blir det 720k i året bare i renteinntekter......


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Bygg formue!

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 22-11-2012, 04:27
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.426
Har du 18 mill. som gir 4% årlig rente så blir det 720k i året bare i renteinntekter...
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 22-11-2012, 16:54
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by usikker View Post
Har du 18 mill. som gir 4% årlig rente så blir det 720k i året bare i renteinntekter...
Joa, men husk at i løpet av pensjonen din så betaler du altså over 8 millioner i formueskatt, pluss 9 millioner i skatt på kapitalinntekt, derfor kan man dessverre ikke ta ut 720k i året hvis du planlegger å leve til du blir ganske gammel. Derfor trenger man man tilsynelatende en mye større formue en MMM for å kopiere hans modell. Som SirWinston viser så finnes det nok raskere måter å bli finansiell uavhengig på.

Dog, nå ser vi jo også helt bort ifra evt. tjenestepensjon og alderstrygd, som selvsagt kommer i tillegg til investeringene når du fyller 67 år.

edit: nå ser jeg at Dine Pengers kalkulator er basert på antagelsen at du plasserer pengene i en sparekonto, og derfor: "Selv om plassering i bank og aksjefond skulle ende opp med samme avkastning, så vinner likevel aksjefond fordi du må skatte av avkastningen på bankinnskudd hvert år. Dermed mister du rentes-rente-effekt. Avkastning på aksjefond skatter du av først når du bruker pengene. I tillegg får du såkalt skjermingsfradrag"

Last edited by Bolfus; 22-11-2012 at 17:00.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 22-11-2012, 20:18
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 915
Med en nedbetalt enebolig med utleiedel, samt ett ekstra utleiehus så drar du inn -+30k i måneden. (inflasjonsjusteres)

Har du i tillegg vært flink å investert overskuddet fra utleiedelene, samt frie midler fra inntekt(før du går av med pensjon) i dividend champions som betaler økende utbytte hvert år(tenk Coca-cola, Proctor&Gamble, Colgate Palmolive, McDonald's) så er det ikke utenkelig å gå av noen år før tiden. Da slipper du også å ta av hovedstolen som ofte er problemet med aksjer. Det er kjipt å måtte selge eiendeler for å betale regninger når markedet er i panikk-modus..
__________________
Aksjeamatøren
2012
Makse BSUx2
50.000 i buffer
30.000 i aksjer
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 25-11-2012, 17:09
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 417
Veldig interessant lesning!

Etter å ha brukt endel timer der siste dagene så merker jeg allerede at jeg har begynt å tenke annerledes. Jeg er faktisk fornøyd med å skjønne at det er veldig mange tabber jeg unngår som de fleste andre ikke gjør. Men jeg har langt igjen på "nødvendig forbruk". Dvs, jeg kan kjøpe billigere mat, jeg kan kjøpe lunsj på jobben enda sjeldnere, jeg kan ha tregere/billigere bredbånd, jeg kan kutte ned et hakk på Spotify abbonnementet, jeg kan bytte strømleverandør (gjort!), jeg kan vaske opp/tøy sjeldnere, og jeg kan spare mer strøm.

Så selv om jeg har følt med fornøyd med å være smartere enn 80% så er jeg ikke i nærheten av mitt potensiale. Dette er glimrende lesning for de som klapper seg selv på skulderen og tror de gjør ting riktig. Potensialet er så mye større, spesielt på alle mulige småting som kanskje ikke virker relevant, men over mange år så blir selv den minste "uvane" til ganske mye penger.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 26-11-2012, 02:13
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bergen
Posts: 233
Problemet med mange Early Retirement-kalkulatorer er at de legger til grunn at man må ha for eksempel 240 000 kr i året for å kunne 'pensjonere' seg. Implementerer man tankesettet fra MMM vil man bruke bare en brøkdel av dette. Selv om man kanskje ikke slutter å jobbe i 30-årene, vil man iallfall raskt kunne senke skuldrene og slippe å for eksempel klamre seg til en jobb man egentlig ikke liker.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 30-11-2012, 14:13
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 243
The Lovely Low Taxes of Early Retirement | Mr. Money Mustache

Her står det litt om skattenivået hans. Ca. 10% årlig ser det ut som. Så endel lettere å leve på passiv inntekt der ja.
__________________
It don't take much strength to pull a trigger
But try and get up every morning day after day and work for a living
Let's see 'em try that
Then we'll see who's the real tough guy
The working man is the tough guy
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 05-12-2012, 09:34
Gullskjegg's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Midlertidig: Auckland, New Zealand. Permanent: Trondheim
Posts: 148
Mye av skatten du betaler er "forsikring", utdanningen din og annet. Prøv å finn ut hvor mye av de 28% prosentene du må betale på passiv-inntekten din som kan oversettes til hva en amerikaner må betale for helseforsikring, hva utdanningen din ville kostet i USA (med studielånsrente på 8+% over X antall år), og hvor mye mer du måtte satt av til pensjon. Først da vil du kunne sammenligne. Den største forskjellen er nok at en amerikaner kan velge selv i mye større grad hvor mye han vil bruke på hva, mens vi har en stat som bestemmer.

Uansett, som norsk statsborger kan du flytte til et lavskattland (la meg anbefale New Zealand, herlig land) om du vil. Det kan du ikke som amerikaner; er du født i USA må du betale skatt til USA hele livet (om det andre landet har lavere skatt, må du betale mellomlegget til USA, så du uansett betaler amerikansk skattenivå), uansett hvor lenge du har bodd i et annet land. Og USA har ikke lavt skattenivå sammenlignet med mange andre.

Denne er jo litt treffende i denne sammenhengen:

http://www.mrmoneymustache.com/2011/...omplainypants/

__________________
The profile of an overconfident investor is male, professional, with at least one advanced academic degree. - All About Asset Allocation av Richard Ferri

(Tidligere kjent som Hung Wellington.)

Last edited by Gullskjegg; 05-12-2012 at 09:38.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 05-12-2012, 10:17
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.989
Quote:
Originally Posted by Gullskjegg View Post
Mye av skatten du betaler er "forsikring", utdanningen din og annet. Prøv å finn ut hvor mye av de 28% prosentene du må betale på passiv-inntekten din som kan oversettes til hva en amerikaner må betale for helseforsikring, hva utdanningen din ville kostet i USA (med studielånsrente på 8+% over X antall år), og hvor mye mer du måtte satt av til pensjon. Først da vil du kunne sammenligne.
Bør kanskje legge til lønnsdifferansen på utdanning i de forskjellige landene i regnestykket ditt?


En 3 årig utdanning i Norge gjør deg til lavtlønnet sykepleier, mens en snekker med kun vgs håver inn langt mer. Uten sammenligning av akkurat disse to yrkene betaler utdanning seg langt bedre i andre land.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 05-12-2012, 12:35
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 189
Quote:
Originally Posted by Gullskjegg View Post
Det kan du ikke som amerikaner; er du født i USA må du betale skatt til USA hele livet (om det andre landet har lavere skatt, må du betale mellomlegget til USA, så du uansett betaler amerikansk skattenivå), uansett hvor lenge du har bodd i et annet land. Og USA har ikke lavt skattenivå sammenlignet med mange andre.
Dette kan vel ikke medføre riktighet? Ikke for å krangle, men kjenner flere som har hatt dobbelt statsborgerskap fordi de er født i USA mens foreldre har vært der på jobb o.l. Har aldri hørt snakk om at disse betaler eller er nødt til å betale skatt til USA når de er bosatt i Norge.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 05-12-2012, 15:08
Gullskjegg's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Midlertidig: Auckland, New Zealand. Permanent: Trondheim
Posts: 148
De fleste land har skatteavtaler sånn at du slipper å betale dobbel skatt. Altså du må ikke betale skatt til USA om skattenivået i det andre landet er høyere enn der.

Forresten så gjelder det ikke kaptialavkastning o.l.--bare inntektsskatt--så det var egentlig ikke helt relevant for denne diskusjonen kanskje. Ganske kjipt læll.
__________________
The profile of an overconfident investor is male, professional, with at least one advanced academic degree. - All About Asset Allocation av Richard Ferri

(Tidligere kjent som Hung Wellington.)
Reply With Quote
Reply

Tags
formue, mmm, money mustache, sparingThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Min vei til 10 mill i formue Olalie Bloggernes hjørne 19 31-03-2015 02:42
Mål: Få formue i 2013! Andy Utfordringer og målsetninger 0 25-07-2012 12:57
Trenger hjelp: Arv vil gi meg for høy formue ift. stipend! thoru Generell pengeprat 13 02-12-2011 09:40
Norwegian overtar SAS bygg brabla Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 0 25-02-2010 00:43


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:39.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren