Pengevett

 

Hvordan best plassere 10.000?

Dette er en diskusjon om Hvordan best plassere 10.000? i Bygg formue!-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Hei. Jeg har nå 10.000 til overs (etter at jeg har fylt opp BSU, liten sparekonto og bufferkonto for uforutsette ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Bygg formue!

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 15-04-2014, 12:36
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Hvordan best plassere 10.000?

Hei.

Jeg har nå 10.000 til overs (etter at jeg har fylt opp BSU, liten sparekonto og bufferkonto for uforutsette utgifter osv). Har per i dag pengene på nordax høyrentekonto med 3,95% rente. Noen bedre måte å investere disse pengene på? Tenker f.eks fond.

Jeg har ikke behov for disse pengene i nærmeste fremtid, så ikke noe problem om det er binding.

Kriterier:
-Må være mulig å ta ut pengene uten for mye trøbbel (eks: ikke Nordea boligspar der man har samme regler som BSU), hvis jeg trenger pengene om noen år.
-Har ikke tid til å forvalte pengene daglig, dvs daytrading osv er ikke aktuelt. Generelt aktiv aksjehandel er utelukket.
-Det kan være aktuelt å f.eks. sette inn 500 per mnd

EDIT: Glemte å skrive at jeg er student, får studielån på 7000 og tjener ca 7000 brutto/mnd ved siden av

EDIT2: Har fått flere tips om å kjøpe 500 aksjer i Biotec pharmacon så skal disse pengene fleredobles på 12 mnd, men er usikker..
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15-04-2014, 14:05
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 362
Kjøp indexfond. De er rimeligere i drift enn andre typer fond og gjør det gjerne minst like bra i snitt. Ypperlig til kjøp og glem-type investeringer.
__________________
Voksen dame uten økonomisk utdannelse.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15-04-2014, 15:53
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.701
Biotec har tatt ut flere hundre prosent økning i forb. med ce-merking og ligger nå og vipper på 17-18(ned siste uken). Ingen vet om det vil gå til himmels eller tilbake til tre, fire kr. Sett dem i indexfond, du.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15-04-2014, 16:04
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by Parry Hotter View Post
EDIT2: Har fått flere tips om å kjøpe 500 aksjer i Biotec pharmacon så skal disse pengene fleredobles på 12 mnd, men er usikker..
Tips som dette kan du kaste i søpla. Det finnes ingen risikofri måte å investere pengene på som vil gi deg 100% avkastning (ellers ville alle sammen benyttet seg av det). Det er ingen rask vei til rikdom som hverken krever arbeidsinnsats eller risiko.

Selvsagt, det er mulig at aksjeprisen går kraftig oppover, og at man om et år i etterpåklokskapens lys sier at jeg er en dust. Men enkeltaksjer, særdeles de i små selskap, har en betydelig risiko. Det er også mulig at den faller kraftig. For et relativt lite farmasiselskap så blir det voldsomme utslag avhengig av om en av medisinene de utvikler viser seg å ha effekt og blir godkjent av myndighetene. Det kan gå bra, og gjør ofte det, men hvis de har brukt masse ressurser på å utvikle noe som viser seg å ikke virker kan prisen kollapse. Clavis Pharma var et sånt selskap som falt 90% på en dag i 2012. Når det er sagt, Biotec aksjen er neppe svindel; det er legitimt nok å kjøpe aksjer i det om du har lyst, men du må da være forberedt på at du kan miste det meste av pengene dine om bedriften skulle gå dårlig.

Har du et femårsperspektiv vil et aksjefond sånn som et indeksfond vanligvis klare seg bra uten den voldsomme risikoen, og med bedre avkastning enn en sparekonto. Det kan gå ned om økonomien går dårlig, men du vil ikke miste alle pengene dine. For at et indeksfond basert på den norske børsen skal falle ned til null må alle de store selskapene i Norge gå konkurs samtidig, og skulle det skje ville neppe pengene dine være trygge på sparekontoen heller, uansett om man har Bankgarantifondet eller ikke.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hvor plassere pengene? jepp Bygg formue! 7 04-06-2012 06:00


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:19.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren