Pengevett

 

Investeringskonto og Statsbudsjett 2017

Dette er en diskusjon om Investeringskonto og Statsbudsjett 2017 i Bygg formue!-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; God oppsummering her: ABC Nyheter | I lanseringsåret 2017 ligger det en gulrot i potten Ja, man får overført aksjer ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Bygg formue!

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 08-03-2017, 10:59
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
God oppsummering her:

ABC Nyheter | I lanseringsåret 2017 ligger det en gulrot i potten

Ja, man får overført aksjer og fond (ikke rentefond) i 2017.

Jeg var litt uklar i babbelet mitt om Zero, men det jeg mente var at slik jeg ser det vil denne måtte realiseres og skattes av i motsetning til aksjer/fond eid gjennom vanlig aksje/fondskonto hvis man skal ha det over på aksjesparekonto. Det er en liten ulempe, men jeg ser som sagt argumenter for å ta den støyten likevel.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 08-03-2017, 23:15
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Quote:
Originally Posted by Kanon View Post
Jeg var litt uklar i babbelet mitt om Zero, men det jeg mente var at slik jeg ser det vil denne måtte realiseres og skattes av ...
Det stemmer. Siden du ikke personlig står som eier av aksjer/fond på en Zero-konto, og overgansordningen bare gjelder for aksjer/fond du eier personlig. En Zero-konto er teknisk sett en forsikring, som har andre regler.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 08-03-2017, 23:21
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Quote:
Originally Posted by amalie View Post
Hvor da?
Det er vel egentlig ikke kommet så mye mer info om dette, selv om bankene nå har begynt å informere om ordninge til sine kunder. Jeg fikk f.eks. et nyhetsbrev (reklame) fra Nordea som ordningen (som ikke sa noe mer en det som allerede er vedtatt i statsbudsjettet). Forøvrig morsomt at de presenterer det som en nyhet, selv om "nyheten" er fra i fjor høst...

Siste offisielle uttalelse jeg fant om dette var her:
https://www.regjeringen.no/no/aktuel...tet-11.01.2017

"Det gjenstår fortsatt noe arbeid før reglene kan settes i kraft. De vedtatte reglene må suppleres med forskrift om hvem som skal kunne tilby aksjesparekonto. Finansdepartementet arbeider med et høringsnotat om den tekniske utformingen av ordningen, og hvem som skal kunne tilby aksjesparekonto. Vi tar sikte på at dette kan gjennomføres raskt slik at personlige aksjonærer kan opprette en aksjesparekonto i løpet av første halvår i år."

"Nyheten" som div. nettaviser og banker skriver om nå er jo bare basert på informasjonen som allerede var i statsbudsjettet, men det er vel en slags kampanje for å gjøre folk oppmerksomme på at ordningen kommer, slik at bankene kan pushe sine produkter på dem så snart forskriftene er på plass.

(Personlig bruker jeg regjeringen.no (og evt. stortinget.no) som eneste pålitelige nyhetskilde for denne typen informasjon, siden banker, nettaviser o.l. har det med å produsere massive mengder "clickbait" uten egentlig å ha noe nytt å komme med.)

Altså, intet nytt...

Last edited by usikker; 08-03-2017 at 23:31.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 02-04-2017, 12:43
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
https://www.regjeringen.no/contentas...sparekonto.pdf

Høringsnotat, ganske mye konkret om gjennomføringen her. Har ikke lest det grundig, men det vi har fått med oss hittil ser ut til å stemme.

I tillegg _foreslås_ det at man også skal kunne overføre deler av en beholdning til ASK. Det er jo praktisk for de som har behov for det. Man kan ha flere kontoer, men en leverandør er ikke pliktet til å nødvendigvis ha alle produktene som en annen har. Altså kan man bli nødt til å splitte kontoen ved ønske om å flytte den til en annen leverandør. Det skal heller ikke tas urimelige gebyrer (kjipt det, DNB..).

Siden det er en del begrensninger på å flytte fond mellom leverandører allerede pr i dag, så kan jeg se for meg at jeg blir nødt til å ha to kontoer, ihvertfall til å begynne med. Hvis ikke jeg flytter aksjene mine til der jeg har fond da..

Det luftes også at overgangsordningen kanskje blir utvidet utover desember 2017. Jeg håper kontoene er klare veldig fort etter høringsfristen i mai, og etter å ha fulgt nyhetene og reklamefremstøt fra bankene, så virker det som de vil være klare veldig fort etter at myndighetene gir klarsignal.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 13-04-2017, 13:29
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Ifølge siste Nordnet podcast så siktet myndighetene seg inn på at forskriften skulle tre i kraft 01.07.2017. Så da blir isåfall produktene tidligst klar i slutten av juli, ifølge Nordnet.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 13-04-2017, 19:10
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Quote:
Hensynene til å unngå innlåsing for kontohaveren og å sikre effektiv konkurranse mellom tilbyderne, kan tilsi at kontohaverne også bør kunne flytte deler av sine verdipapirer og kontantbeholdning på konto hos en tilbyder til konto hos en annen tilbyder uten beskatning. Dette er ikke regulert i skatteloven § 10-21. En slik rett til skattefri flytting av verdipapirer uten beskatning, vil blant annet kreve regler om fordeling av innskudd og skjermingsgrunnlag mellom de to kontoene. Departementet vil vurdere endringer i skatteloven § 10-21 slik at det åpnes for skattefri flytting av verdipapirer mellom kontohavers aksjesparekontoer. I denne forbindelse bes det om høringsinstansenes syn på om det er behov for å kunne flytte deler av midlene for å oppnå tilstrekkelig konkurranse i markedet
Dette blir litt teknisk, men slik jeg ser det, vil man hver gang man har en aksje/fond med tap, kunne lage en ny ASK, flytte den aksjen dit, og så realisere den kontoen og få fradraget? Deretter sette pengene inn på den "gamle" ASK igjen, og fortsette å investere?

All gevinst må såklart skattes av til slutt når man selger seg ut utover det innskutte beløpet på kontoen, men dette gir muligheter til skattefradrag tidlig i prosessen, i tillegg til den utsatte skatten som er hele poenget med ordningen.

Hvis jeg tolker dette feil, så korriger meg gjerne...
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Investeringskonto eller investere i direkte i fond ? Beto3 Aksjer og fond 7 13-04-2016 17:51
Nye skatteregler - fondskonto eller investeringskonto? amalie Aksjer og fond 2 05-01-2016 21:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:17.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren