Pengevett

 

JUL - Jada, den kommer i år igen.

Dette er en diskusjon om JUL - Jada, den kommer i år igen. i Fest og høytid-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Kjøper dere til hver enkelt person, som bror OG kona hans, eller kjøper dere èn ting til paret sammen?...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Fest og høytid

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 30-09-2012, 23:40
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 617
Kjøper dere til hver enkelt person, som bror OG kona hans, eller kjøper dere èn ting til paret sammen?
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 01-10-2012, 00:07
Ekornet's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 156
Støtter absolutt å gi bort ting som kan konsumeres. Selv hater jeg å få nips og dårlige bøker. Om man er innom sverige, så får man helt kurrant vin for 60 svenske pr flaske. Om du vil ha luksus går du opp til 80. Det går an å kjøpe poser med godter, tørket frukt, sukkerbiter, kaffe, sjokolade og gud vet hva. Alt er bedre enn siste boka fra Knausgård eller noe fra en eller annen interiørbutikk som har salg så du uansett ikke kan bytte.

Vil du gjøre det enda billigere, så lag din egen konfekt; karamell, peppermyntedrops, sjokoladebiter, og masse annet. Marengser, fruktkaker (som må modnes) og kransekaker er flotte gaver. Tar tid, men ikke på langt nær så mye som håndarbeid.

Det går også ann å gi vekk ting laget av frukt, bær, sopp, etc, men det bør jo planlegges litt tidligere. Kantarell i olje er en fantastisk gave.

Min foreldre og besteforeldregenerasjon har alt de trenger og mere til. Om de ikke gir inntrykk av å ønske seg noe bestemt, så bak en stabel gode fruktkaker og bruk som gaver. Oppskrift har jeg, om du ikke finner det noe annet sted.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 01-10-2012, 00:27
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 518
Wow, her var masse inspirerende! Nå er jeg sikker på at jeg kommer i boks. Trengte visst bare en påminnelse om at det er mulig å gjøre det for en ok pris

Jeg har allerede sjekket ut DC sko og hoodies på e-bay til ene tanteungen min (han vi har nærest forhold til, og vi arver klær og sko for tusenvis fra dem, så han pleier å få dyrere enn de andre). Og linkene dere har lagt inn i tråden her var flotte. Tror nok flere enn jeg kan ha nytte av dem

Dette med å gi spiselig til andre voksne er egentlig ganske smart. Vet vi fikk et stort glass med brente mandler fra noen i fjor, og det falt virkelig i smak. Jeg tar gjerne imot oppskriften din, Ekornet. Må jo være genialt med en hjemmelaget kake til besteforeldre f.eks. De har jo trippelt av alt de trenger. Jeg vet at jeg har en dropsoppskrift, mulig jeg må ta steget ut og endelig prøve den ut. Lagt i små syltetøyglass med en fin etikett og en stoffbit over lokket så kan det også bli en ok gave kanskje..?

Har også sjekket ut eksempler på gavekurver nå. Ser jo ganske staselig ut, og trenger ikke være dyrt. En gavekurv med spiselig må vel være en super gave til dem som har alt? Men det er klart, da må man finne noen billige kurver først.

Dere forumbrukere er virkelig en gjeng med flotte folk som deler alle idèene og meningene deres. Takk skal dere ha
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 01-10-2012, 00:32
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 518
Kom på 1 ting til som jeg faktisk tenkte på tidligere i år.
Det ene settet med besteforeldre pleier av og til å betale meg for å vaske taket deres. Jeg kan jo lage et fint gavekort til dem på takvask, utføres våren 2013
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 01-10-2012, 07:51
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 55
Hva med å høre med andre familiemedlemmer om å gå sammen om gaver?
Da får man plutselig et større budsjett, selv om det blir billigere for hver enkelt.
Det er populært blant meg og mine hvertfall

Jeg og venninna mi tar en dag før jul hvor vi lager masse godteri som pakkes fint inn og gis bort til div venner til jul. Kjempepopulært, og ikke minst er det veldig morsomt mens vi holder på
__________________


Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 01-10-2012, 09:07
cammie83's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by solsikkedalen View Post
Kjøper dere til hver enkelt person, som bror OG kona hans, eller kjøper dere èn ting til paret sammen?
Vi kjøper til paret sammen. Vi får også sammen fra de aller fleste.

Ellers blir det konsumerbare ting i kurver til foreldre i år. De har alt, og ingenting de faktisk trenger. Tenkte å få trommet sammen søsken så det kan bli en litt større kurv, men mye billigere for oss. Jeg tenker en rimelig rødvin, litt spekemat, noe hjemmelaget etc. Med litt endring for de som ikke drikker rødvin da.
__________________
1. Billån 169.000
2. Studielån 33.000
3. Studielån 105.000
4. Buffer 100.000
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 01-10-2012, 10:40
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 197
Denne gang ønsker jeg meg faktisk ingenting Da kan det være penger

Oi, herlighet. Jeg har svart på feil tråd... 1 time søvn i natt, beklager
__________________
Mine økonomiske mål

1.) 10.000 kr i krisebuffer
2.) Nedbetale forbrukslån
3.) 50.000 kr i buffer

Så sint og sur på meg selv. Aldri(!) mer forbrukslån!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 01-10-2012, 12:05
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
I vår familie har vi praktisert at man ikke MÅ gi gave til de over 16. Man kan hvis man vil, men det er lov å la være. En annen fin praksis hos oss er at vi gir og får kun fra de vi feirer jul med, med unntak av aller nærmeste familie, dvs min bror, når de feirer med hans samboers familie. Slik slipper vi å kjøpe gaver og sende landet rundt, men sender gjerne julekort, eller enda hyggeligere, tar en telefon og ønsker god jul.

I år er dermed gavelista ganske kort for min del - sambo, bror, svigerinne, mamma, pappa, mormor og en tante (mulig en tante til) og min beste venninne og hennes samboer. That's it. To av gavene er allerede kjøpt inn, resten er planlagt handlet ila november for det som da står på gavekonto. Jeg kjøper noen ganger samlet gave til par, andre ganger ikke. Avhenger av hva jeg kommer på til en eller begge.

Rimelig vinflaske i en fin gavepose er genialt til tantene.

Jula i fjor bød på visse utfordringer ang praksisen med 16-års grensen. Både jeg og min bror hadde kjøpt leilighet (og jeg betalt drøss med gjeld!) så ingen av oss hadde særlig mye mer penger til gaver enn de mest nødvendige. Min mor sa at min kusine nå var over 16 og at vi derfor ikke måtte kjøpe til henne hvis ikke vi hadde råd. Ok, flott. Gikk bra det, helt til kusines mor (ja, enda en tante) etter gaveåpningen ble forbannet fordi hennes datter hadde fått for få gaver... Jadda, flott oppførsel av et voksent menneske. Det er velkjent at jul ikke er hennes beste tid på året, men allikevel. Hun ble påminnet praksisen av min mor og endte opp med å ta tilbake gaven hun hadde lagt igjen til min bror før de stormet ut og reiset hjem. Jeg fikk mystisk nok beholde min... Er det mulig Kort oppsummert så er det dermed en tante mindre på lista i år, for nå er hun ikke invitert Penger spart for min del!

Nei, jul er ikke like greit for alle nei, det viktige er uansett å huske at julegaver faktisk er noe man gir etter råd og faktsik etter lyst også. Og at når familien blir stor er det greit å avtale at man f.eks bare kjøper til barna, de voksne har oftest mye fra før uansett. Men å få alle til å være enige i en stor familie er ikke alltid like enkelt.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 01-10-2012, 12:05
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 518
Hehe, lett å svare i feil tråd

Jeg gir til noen par samlet og noen hver for seg.

Jeg kom ikke på å gi spisbare gaver før denne tråden her, så blir bare to besteforeldresettene som får spisbare gaver sammen.

Jeg tenker alltid at gaven må være så personlig...
Typisk i år, så har jeg fått tak i farmors favorittparfyme som ikke selges i Norge, mens farfar får en bok om fotballens historie.

Mamma får en personlig bildebok jeg har laget på blurb.com. Ikke akkurat billig (ca. 350kr), men hun ble så misunnelig på sin mor som fikk en slik i fjor. Denne bildeboken passer jo ikke sammen med min stefar, som ikke har det nostaligiske forholdet til min barndom som hun har. Han kom ikke inn i livet mitt før jeg ble 14. Så planen er å kjøpe en ordentlig garasjejekk til ham fra Biltema, sånn det vil gå enda fortere når vi skal skifte dekk på bilen min

Så av og til så passer det bare ikke å kjøpe til par sammen. Men skal bli flinkere til det fra neste år! Må bare begynne planleggingen MYE tidligere. Fysj som jeg stresser med dette her


Linejnta: guri meg for en historie. Ikke med vilje, men fikk meg en god latter nå. Min bestemors årlige "juledepresjon" der hun truer med å avlyse jula pga hun ikke rekker å vaske ned, og deretter har vasket og så gleder seg til jul er ingenting i forhold.

Last edited by Låna; 01-10-2012 at 12:11.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 01-10-2012, 12:31
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Quote:
Originally Posted by linejnta View Post
kusines mor (ja, enda en tante) etter gaveåpningen ble forbannet fordi hennes datter hadde fått for få gaver... Jadda, flott oppførsel av et voksent menneske. Det er velkjent at jul ikke er hennes beste tid på året, men allikevel. Hun ble påminnet praksisen av min mor og endte opp med å ta tilbake gaven hun hadde lagt igjen til min bror før de stormet ut og reiset hjem. Jeg fikk mystisk nok beholde min... Er det mulig Kort oppsummert så er det dermed en tante mindre på lista i år, for nå er hun ikke invitert Penger spart for min del!
Tidenes... Oppfører folk seg sånn etter trassalderen?... Høhø, ja det forklarer hvertfall noe av gavehysteriet enkelte har. I våre slekter blir folk glad for å få gaver, det er slett ingen selvfølge at de gjør, bortsett fra at barna alltid får av de som er tilstede (dersom de er i slekt... inngifte grener på slektstreet gir ikke til våre barn feks, selv om de er i selskapet).
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For mellom der så kommer faste gaja Utfordringer og målsetninger 14 26-02-2012 23:23
kommer det ny finans krise? iris irene Generell pengeprat 8 05-09-2011 00:08
Kommer ikke inn på user CP Sophie Om forumet 14 10-01-2011 17:01
Renter som kommer... Zelig Småprat 3 18-06-2010 11:54
Økonomiske valg i uka som kommer gaja Småprat 4 04-03-2010 21:38


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:15.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren