Pengevett

 

JUL - Jada, den kommer i år igen.

Dette er en diskusjon om JUL - Jada, den kommer i år igen. i Fest og høytid-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Sukk, jeg vil nesten avlyse jula i år. 30 personer på gavelista, med en gjennomsnittspris på 300 per hode blir ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Fest og høytid

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30-09-2012, 21:31
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 518
JUL - Jada, den kommer i år igen.

Sukk, jeg vil nesten avlyse jula i år.

30 personer på gavelista, med en gjennomsnittspris på 300 per hode blir det 9000kr. Det er jo helt uoverkommelig! Og da har jeg ikke tatt med Lånegutten, som alltid er den som får mest og dyrest.

Jeg aner nesten ikke hva jeg skal gjøre. Tidligere strikket, heklet og broderte jeg masse som jeg gav vekk til jul. Billige gaver sett i kroner og øre, men kostet masse tid. Nå er albuen min ødelagt av mange år som kontorrotte, så håndarbeid er dessverre en hobby jeg har måttet legge fra meg for å klare å utføre arbeidet mitt.

Hvor mye bruker dere på gaver? sånn totalt sett og hvor mange gir dere til?

Vet lista mi er altfor lang. Men blir litt sånn i "moderne familier". Jeg og lånemannen ender opp med f.eks 7 foreldre, 7 besteforeldre, totalt så har vi 8 søsken, hvorav noen er helsøsken, noen halvsøsken og noen stesøsken. De som selv har barn får ikke lenger, da er det barna som får. I tillegg får ikke nieser/nevøer etter at de er 18. Jeg har kun 1 venninne på listen, og 1 venn av Lånegutten.

Låneguttens familie på farssiden kjøper vi ikke til, det tar Låneekskjæresten seg av.

Er det noen som kan hjelpe meg her? Er det noen vi kan kutte fra lista uten at det blir feil? Jeg kjenner at for meg så blir ikke dette noe morsomt. Jeg er allerede igang med kjøp, begynte så vidt i sommer, men det skal uansett bli hardt å komme i mål.

Jeg vet jeg tenker feil når jeg tenker at jeg ikke kan kjøpe altfor billig. Jeg vet også at jeg tenker feil når jeg tenker at jeg ikke kan være den som gir de dårligste gavene. Men er vanskelige tanker å fri seg fra.

Rett etter studietiden hadde jeg en jobb som hadde så lav lønn at jeg hadde 400kr igjen til mat og bensin når husleie, forsikring og faste regninger var betalt. Jeg jobbet overtid så mye jeg kunne, slik at vi klarte oss. Men da var det ingen hemlighet at jeg slet økonomisk, og allt visste liksom om det. Julen det året fikk alle voksne KUN et julekort. Men nå vet alle at jeg tjener mye bedre, at jeg (dvs. banken) eier egen leilighet og økonomien er bedre.

Ok, jeg føler meg som en sutreunge som ikke vil innse sannheten. Jeg har egentlig ikke noe å klage over, og burde komme meg ned av min høye hest og si til alle at "Hei, jeg jobber med å spare til buffer, og har akkurat betalt ned masse kredittkortgjeld. Så i år får dere bare en symbolsk gave". Men det er så flaut. Og jeg vet med meg selv at jeg ikke hadde klart det.

Så, tips til billige julegaver som ikke virker billige? Gjerne til voksne, barn og ungdom er ikkenoe problem.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30-09-2012, 21:44
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
MÅ du gi gaver til 300 kr til hver? Jeg begynner tidlig hvert år, leter etter perfekte gaver og handler på salg! Jeg beregner 300 til tanteunger, men bruker ofte en brøkdel! Janus ull på medlemstilbud, 169kr på obs! Knallgave!! Barnebøker på posesalg! 10 bøker i posen til 100kr. Kjempegaver!! Ofte salg på klesbutikker og lekebutikker. De voksne kan få vin og f.eks litt fin sjokolade, trenger ikke koste en formue! Gå sammen flere og jjøp en dyrere gave.

Hilsen utligget Tuppesjura
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30-09-2012, 21:52
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 197
Jeg er straks ferdig med julegavene, for denne gang. Vi handler til min mor og stefar, min far, min bror, svigersøster og svigerforeldrene mine. Og selvfølgelig til barna våre. Snittbeløpet på hver gave, til nå, har vært 300 kr. Mine foreldre og svigerforeldre ønsker seg bilder av barna, dermed blir gavene relativt okey i pris.

Vi kjøper ikke til våre besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn. Det har vi aldri gjort Venninner og kompiser av oss har vi kuttet ut.

Vi har forresten handlet klær på http://www.nok200.com, utrolig masse fint, billig, kjapp levering og fantastisk kundeservice
__________________
Mine økonomiske mål

1.) 10.000 kr i krisebuffer
2.) Nedbetale forbrukslån
3.) 50.000 kr i buffer

Så sint og sur på meg selv. Aldri(!) mer forbrukslån!

Last edited by Vasehøna; 30-09-2012 at 21:56.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30-09-2012, 21:56
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 518
Neida, det MÅ ikke være 300 per hode, det var bare et eksempel. På de jeg har kjøpt til til nå har det ligget på mellom 350 og 100kr.

Barn og ungdom er enkelt. Der er det stadig salg på alt fra bøker og spill til filmer og klær. Kjøper inn når jeg kommer over noe bra, og lar det ligge i skapet. Genialt når det plutselig kommer bursdager, eller at julen banker på døren.

Men en flaske vin og noe snacks pent innpakket er en ganske god løsning.

Noen som vet hva en ok flaske med vin koster nå til dags? Ikke vært på polet på årevis.

Noen andre som har gode tips til voksne? Voksne er så vanskelig å kjøpe til.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30-09-2012, 22:40
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Du får en helt ok vin til under 100lappen. Spør på polet, så hjelper de deg å finne en god! Et tips jeg fikk nettopp var å spørre etter utgående vare for den er gjerne nedsatt uten at det står noen steder. Ingenting i veien med vinen, men den skal ut av sortiment.

Jeg har 10 gaver igjen av godt over 40 (inkl ungenes vennegaver). Har brukt en brøkdel av hva jeg hadde planlagt. Selvsagt de dyreste gavene igjen, men ungene er fortsatt så små at de ukke lnsker seg svindyre ting! Eldste blir kjempeglad for klær!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30-09-2012, 22:42
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Rødvin til 100kr er go vin på polet(90% av tilfellan). Dessutn en perfekt gave til enslige/par som liker vin.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30-09-2012, 22:45
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 617
Jeg er i samme båt, så jeg føler med deg. Jeg har flere å gi til i år enn på lenge, og må si det er ikke noe jeg gleder meg til, for det blir en dyr affære!
Målet er å være ferdig med alt av gaver innen 1. desember.

Konfekt, vin, julegodter, en fin boks med litt god spekemat, ost og kjeks er populært. Alt som kan spises/drikkes er populært å gi og moro å få. Voksne flest har alt de trenger og mer til, og ønsker seg kanskje ikke så mye til 2-300 hundre kroner uansett, men det er hyggelig med en oppmerksomhet som gir glede der og da. Apotekene har forresten mye "hjemmelaget tradisjonelle julegodter" og pakker med fine såper og stasj ukene før jul. Mye bedre enn dill dall som puttes bakerst i skapet eller ender i søppelbøtta. Trenger ikke koste mange kronene. Sett på en sløyfe og voila!

Andre tips til gaver til voksne kan være bøker, og her kan du komme billig ut av det ved å melde deg inn i bokklubber som kun krever at du er medlem i ett år (ikke kjøpekrav) så får du x-antall bøker for kun porto/eks. på under hundrelappen. Bare husk å avbestille månedens bok resten av året Edit: det samme gjelder film/musikklubber.

Du kan også gi bort velkomstgaver du får når du tegner abonnement på ukeblader. Ofte er det ordentlig fine ting man får, og du får selv bladet tilsendt i x-antall uker. Win win om prisen er lav nok

Foreldre og besteforeldre setter ofte pris på å få innrammede bilder av barnebarna. Enkel og billig, men fin gave som alltid har falt i smak her

Mer kommer jeg ikke på, men sitter klar med notisblokken for å skrive ned andres gode tips

Last edited by solsikkedalen; 30-09-2012 at 22:52.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30-09-2012, 22:56
ASP ASP is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 563
Kan spare mye på å kjøpe leker til barna her www.biit.no

Ellers ville jeg vel ha kuttet prisen generellt. Altså IKKE kjøpt for 300 til noen. Man kan få flotte gaver for en billig penge om man er ute i god tid og følger med på tilbuder osv.

Foreldre er alltid vanskelig. Jeg sprekker ofte her og kjøper for mer enn jeg hadde tenkt... Men i år SKAL jeg klare å holde meg på et lavere nivår her Det er mitt mål denne jula.

Ellers vil jeg anbefale ebay også. Masse billig å få kjøpt der. Har du en fotballfrelst f.eks. kan du kjøpe tannbørster, juletrekuler etc med favorittlaget på. Klokker med DC på til ungdommen osv.

Merkeklær (antageligvis falske men likevel...) fås også til en grei pris på ebay. Er blitt pop hos eldste nevø her jeg de siste årene I år får han Volcom lue


Hvis du lister opp alder og kjønn så kan jeg hjelpe å finne ideer til gaver til noen av dem. Har dem en spesiell interesse - så si gjerne det også.

Men det viktigste du kan gjøre er å senke kravene du selv har om at varen skal koste så mye! Har man ikke råd så har man ikke råd, og sånn er det med den saken. En liten oppmerksomhet gitt med omtanke er mye bedre en en dyr gave man egetlig ikke har råd å gi.

Julen er en fin tid og da skal man også kunne KOSE seg sammen med familien, unne seg litt ekstra pålegg og slikt, ikke bruke alt på gavemas!

--------
Ang. priser i vår familie. Vi har avtalt å kjøpe for 200 til tantebarn. Våre søsken/svigersøsken får kun en liten oppmerksomhetsgave, type 30-50 kr.
Foreldre (har kun tre ) får mer enn de andre, men ikke overvettes mye. Gjerne 5-600 pr stk. I år skal dette altså NED til 3-400 hvertfall! Har noen få andre slektninger også men det er gjerne en 100-lapp eller to. Barna lager noen gaver til sine besteforeldre/oldeforeldre osv utenom. Kjøper vi noe her er det i typen 20 kr eller noe sånt. Alt ettersom.

Egne barn får gaver etter hva dem "trenger" det året. Et år visste vi at dem kom til å trenge nye sykler til våren så da fikk de sykler til jul. Er det ikke noe slikt "fornuftig" så kjøper vi for mindre pengebeløp. Det prøver jeg bevisst å gjøre nå som jeg kan. Når de blir eldre vil vel kravene til gaver bli større. Men nå får de så mye fra alle andre likevel. Mitt mål er at hovedgaven deres fra oss i år kun skal koste 400 kroner. Så kommer selvsagt gave til hverandre (her har jeg tenkt å prøve meg på en 50-lapp) og gaver fra nissen i sekken (her ble det ca 200 pr stk) og gave fra kjæledyret til dem (litt over 100 til hver...) Men mye av dette er fornuftige ting også, som termos, drikkeflaske osv. Jeg kjøper inn ting året rundt og gjemmer unna i et gavelager. Kjøper også ulltøy til dem på tilbud året rundt og lar dem få som julegave. Gjerne neste str. slik at det passer året etter også Da blir det ikke så dyrt å spe på med det dem trenger når høsten kommer igjen. Disse gavene blir gjerne fra oldeforeldre osv. Har noen som ikke lenger kan kjøpe gaver selv men som gir penger

-------
Det er IKKE pengesummen som betyr noe. Det viktigste er å treffe noe som kan falle i smak hos mottaker. Noe man vet mottaker vil like. Man gir ikke parfymerik bodylotion til en som er allergisk mot parfymerte såper f.eks. Og man gir ikke rosa plysjtøffler til bestefar.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 30-09-2012, 23:13
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 164
Jeg anbefaler også biit.no Venter to pakker derfra med gaver allerede I den ene er det 5 bokser med lego, som hver koster rundt 100 kroner her i vanlige butikker, som jeg betalte 193 kroner til sammen for. (Har sjekket prisene) I den andre er det 4 pakker lego og 3 pakker med "battleships"-spillet. Samme pris. Dvs at jeg har fått 12 gaver til under 400 kroner. Rimelig happy for det, ja! (ikke alle blir julegaver. Noe havner i gaveskapet. Det er alltid en bursdag som kommer!)

Når det gjelder julegaver generelt, synes jeg det er viktig at du snakker med familien din om dette. Det er ikke alltid lett, men kan være nødvendig. Vi hadde denne praten for noen år siden, og har blitt enige om at vi gir rundt 100 kroner til tantebarn på min side, og 200 på min manns side.(Etter avtale med våre søsken) Det var flere som ble glade for at temaet ble tatt opp.

Nå har vi til sammen 18 tantebarn, så det blir jo litt... Men vi kjøper ikke gaver etter konfirmasjonen. Regner allikevel med at vi kommer til å ut med mellom 6 og 7000 til julegaver. (Innkludert egen familie, hverandre og julekalender/juleposer)
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30-09-2012, 23:22
cammie83's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 208
Jul ja, når var det igjen??

Gavelisten denne:
- 2 til foreldre
- 4 til søsken (resten har barn og får ikke gave)
- 6 tantebarn
- 2 barn
- 2 "vennebarn"

Barna våre (knøttet kommer jo i nov/des) får de største gavene. Dvs hun eldste får det.
De andre må klare seg mellom 2-300 per snute. Vennebarn får bare små symbolske ting.

Jeg og mannen står over gaver i år, og vi kjøper ikke til noen andre venner heller.

Har allerede kjøpt 3 gaver på brleker.no.
__________________
1. Billån 169.000
2. Studielån 33.000
3. Studielån 105.000
4. Buffer 100.000
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For mellom der så kommer faste gaja Utfordringer og målsetninger 14 26-02-2012 23:23
kommer det ny finans krise? iris irene Generell pengeprat 8 05-09-2011 00:08
Kommer ikke inn på user CP Sophie Om forumet 14 10-01-2011 17:01
Renter som kommer... Zelig Småprat 3 18-06-2010 11:54
Økonomiske valg i uka som kommer gaja Småprat 4 04-03-2010 21:38


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:22.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren