Pengevett

 

Christmas is a craft

Dette er en diskusjon om Christmas is a craft i Fest og høytid-forumet, en del av Forbruk-kategorien; I familien min er vi litt julegale. Vi er barnslige og har beholdt noe av barns glede for julen. Det ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Fest og høytid

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 09-11-2012, 09:55
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 248
I familien min er vi litt julegale. Vi er barnslige og har beholdt noe av barns glede for julen.
Det var noen år rett etter at vi barna ble voksne at det bare lå kjedelige ting under treet. Ting folk egentlig ikke ville ha og egentlig ikke likte å gi. Men så begynte vi å skrive ønskelister til hverandre og det endret faktisk alt. Det er kjempegøy å gi søsteren sin akkurat det hun ønsker seg. Det er mye morsommere å gi bestefar akkurat det han vil ha i stedet for noen lysestaker eller duker. Og det er morsommere å gi også.
Det er på ingen måte noe gavesnobberi eller om å gjøre å gi dyrest gave etc. Men det er mange leker under treet.
I familien vår ønsker vi oss foreksempel masse lego. Guttungen får legobiler, lastebiler, politi, brannman osv, mannen min får legotog og jeg får legohus eller lego Friends.
I tillegg er det mange fornuftige ting på ønskelisten. Det meste kjøper man jo selv når man trenger det, men vi har noen meget lite pengevettede personer i familien. De får masse utstyr de trenger som verktøy, oppussningsting til huset osv. (og det er det de ønsker seg)

Julen hos oss er uhøytidelig og morsom. Jeg bruker en del penger på julen- det må jeg innrømme. Men det går da i morsomme gaver til andre. Vi har alltid den samme gamle julepynten og forskjellige tallerkner etter hva vi har i skapet (i stedet for dyre, men pene sett som matcher) og det er ingen som ønsker det annerledes heller.
Ja- også har vi minst tre juler, da. For vi er jo skilsmissebarn både mannen min og jeg
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 09-11-2012, 09:57
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 248
... Og til jul vil jeg mye heller ha den nye stallen i Lego Friends enn et dyrt smykke a min kjære
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 09-11-2012, 10:04
cammie83's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 208
Vi lager noe, men ikke mange av gavene. Ja, jeg gir gjerne bort en liten kurv med hjemmelagde kaker og julegodt enn å gi penger. Om det gjør meg gnien, så bryr jeg meg egentlig ikke om det.

Selv blir vi glade for alt, men når vi får pliktgaven fra svigers så smaker det ikke så godt. I stedet for å kjøpe noe vi ikke trenger til 50,- så kunne de spart pengene sine på konto!
__________________
1. Billån 169.000
2. Studielån 33.000
3. Studielån 105.000
4. Buffer 100.000
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 09-11-2012, 14:41
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
I vår familie har det nok blitt sånn at myke pakker er et savn. Ingen vil være "kjipingen" som gir myke pakker til jul, men alle ser hver julaften at det hadde vært fint allikevel.

Selv har vi noen ganger laget en sånn "kose seg i romjula"-greie. Mannen lager kanskje en liten nisseslede (til å ha på bord e.l.) og så kan den fylles med noe hjemmestrikket, litt hjemmelaget marsipan (noe alle etterlyser hver jul) osv. Blir det penger til det kan det også legges i f.eks. en julefilm eller pocketbok. Men da blir de siste greiene mer ting som kan legges i når man ser at det ble igjen penger på gavebudsjettet. En annen gave som er populær er julebakst. Først og fremst er det de tingene som tar tid å lage og som folk ikke har anledning til å gjøre selv som står høyt i kurs.

Den mest populære gaven jeg har gitt noensinne var forresten hjemmelaget. Niesen min og dukken hennes fikk hver sin blånisselue + vanter. En annen ting er da søsteren min ble ferdig med masteroppgaven i spesialpedagogikk. Jeg hadde lite penger, så jeg kjøpte et billig smykke og siden det var lite penger satt av til sånt, måtte jeg være kreativ for å gjøre gaven så spesiell som jeg ønsket. Det ble derfor et sølvsmykke utformet som en nøkkel og et kort ved siden av der det sto noe som "Måtte du aldri slutte å se etter nøkkelen til å forstå hvert barn du møter" eller noe. Det smykket brukes omtrent daglig. Det langt dyrere gullsmykket hun pleide å gå med ble erstattet med dette, fordi den symbolske verdien betyr mye for henne.

Kort fortalt; gaver jeg gir har en lei tendens til å bli mindre kreative og tilpasset mottaker når jeg har mye penger å bruke på de. Når jeg må kompensere med andre ting for å gjøre gaven fin, derimot. Da blir det gjerne gaver som folk husker og blir rørt av. Men det er muligens min kreativitet som ikke er så lett å utløse.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 09-11-2012, 14:58
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Fint skrevet Lin

For to år siden printet jeg ut A3 sider av forsiden på Aftenposten datoen alle vi feiret jul med var født. Det kostet meg ikke en krone (arkivet var åpent en periode) men var kanskje den gaven som alle syntes var mest morsom å få
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 15-11-2012, 22:58
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Quote:
Originally Posted by Tulla View Post
... Og til jul vil jeg mye heller ha den nye stallen i Lego Friends enn et dyrt smykke a min kjære
Lego er konge. Det kan man bygge sammen med barna, bare man ikke tar helt over.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:13.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren