Pengevett

Pengevett (http://www.pengevett.com/)
-   Fest og høytid (http://www.pengevett.com/fest-hoytid/)
-   -   Christmas is a craft (http://www.pengevett.com/fest-hoytid/3161-christmas-craft.html)

Lin 07-11-2012 22:24

Christmas is a craft
 
Ja, i år blir det det her i huset. Alt for å komme seg til babystep 3 så fort som mulig. :knegg:

Er det noen flere her som har planer om å lage julegaver i år?

Hva lager dere?

heavybtakinova 08-11-2012 12:43

Salter og henger lammelår som æ gjir bort til jul til fadern.

solsikkedalen 08-11-2012 14:55

Jeg tenkte litt på å gjøre det i år, men det som slår meg er at jeg kommer neppe til å spare noe særlig på det uansett. Det koster å kjøpe inn ditt og datt for å lage ting, mye mer enn hva man skulle trodd. Det kommer jo selvsagt an på hva man skal lage, men kronene får bein å gå på uansett, og for min del tror jeg ikke de få kronene jeg ev sparer er verdt tiden og energien (les tålmodigheten) det krever :knegg:

formuebygging 08-11-2012 14:56

Blir mye internett / ebay handling her. Billig, bra og den største grunnen: Slippe å tråle på kjøpesenter

Noen runder innom fotoknudsen blir det vel også.

Pengebingen 08-11-2012 15:19

Jeg kjøper inn.
Er litt for glad i å handle på hobbybutikker til at det lønner seg for min del, blir fort dyrere enn nødvendig når ting skal kjøpes inn. Vurderte å strikke ett stort pledd til et vennepar, er det noen som har lagt merke til at garn er DYRT? Billigere å kjøpe inn et fint pledd jo. Mye kosligere og mer verdt å få hjemmelaget selvsagt, men rent økonomisk koster det jammen skjorta å lage et. + Koster mye tid.

solsikkedalen 08-11-2012 16:32

Quote:

Originally Posted by linejnta (Post 43260)
Mye kosligere og mer verdt å få hjemmelaget selvsagt

Jeg må si jeg misliker insinuasjonen om at kjøpte gaver betyr mindre enn håndlagede, det kan ligge minst like mye, om ikke mer, omtanke og varme i en ferdig kjøpt gave som noe man har lagd selv.

Og er det egentlig så mye koseligere og mer verdt med hjemmelaget? Jeg synes ikke nødvendigvis det. Ta strikkegensere som et eksempel; det er stort sett bedre kvalitet på det man får kjøpt enn det som håndstrikkes, og jeg liker uansett ikke en håndlaget gave bedre enn en kjøpt en bare fordi den er håndlaget. Om jeg får et glass med brente mandler noen har laget selv eller kjøpt på apoteket så er mandlene like gode uansett :knegg:

Det er veldig trendy om dagen med håndlaget ditt og datt, men ofte tror jeg giver gjennomskues for å være akkurat så gnien som de håndlagede gavene gir inntrykk av at de er ;) Som et par i svigerfamilien, de lar ungene på 3 og 6 år lage julekort og dorullnisser, og gir det i gave til alle og enhver, for det er jo sååå koselig med hjemmelaget.

Men som sagt, det kommer jo an på hva man lager. Automatisk gunstig for lommeboka er det dog ikke.

Realverdien 08-11-2012 17:32

Som jeg pleier å si: ER ikke gaven fin, vil jeg ikke ha den. Jeg tar i mot sokker, undertøy og lammelår med glede. Men alt annet vrøvl, SPESIELT hjemmelaget og håndmalt trolldeig og annet MS kan folk spare seg for å gi.

solsikkedalen 08-11-2012 20:28

Quote:

Originally Posted by Realverdien (Post 43271)
hjemmelaget og håndmalt trolldeig og annet MS kan folk spare seg for å gi.

Signerer den! Trolldeig, finnes det noe mer tacky? :LOL:

Lin 08-11-2012 21:21

Jeg tror ganske mange bruker mer enn lurt er i frykt for å virke gnien. Noe som er dumt. Jeg vil definitivt ikke ha gaver som har bidratt til at avsender sliter i januar. Eller verre - har pådratt seg kredittkortgjeld.

Når det gjelder pris er jeg enig i at man må følge med. Garnnøster kan man få helt ned til nesten en femmer. Selv holder jeg meg til 18-23 kroner nøstet og gavene går det kanskje 2-3 nøster til. Blir det tid blir det muligens også spiselige gave i tillegg, noe som pleier å være stas. Men jeg ser ingenting i veien for at raushet kommer til uttrykk i form av tid først og fremst. Og jeg opplever at folk i større grad setter pris på det når man er ærlig på at man strammer inn på juleforbruket. Da er det jo greiere for de også å motstå kjøpe- og prispresset en del kjenner på til jul. Det er jo helt genial markedsføring å få folk til å koble prisnivå som målestokk på hvor viktig mottaker er for en.

Lin 08-11-2012 22:21

Quote:

Originally Posted by solsikkedalen (Post 43283)
Signerer den! Trolldeig, finnes det noe mer tacky? :LOL:

Gavesnobberi. Det er tacky, det. :nemlig:

Selv synes jeg en av de triste tingene med julegaver nå for tiden er at det ikke lenger ligger merkelige gaver under treet. Ikke etter at familiemedlemmet som sto for de utroligste greier døde. Vi humremimrer av alt det rare man fikk ennå, men synes det er litt kjipt at ting ble så kjedelig normalt etter at han gikk bort. Har man først hatt en eksentrisk person som var raus på alle de viktige områdene i livet, blir det liksom ikke helt det samme uten. Man er for miljøskadet og har lært seg til å elske den juletradisjonen. :knegg:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:59.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren