Pengevett

 

Interiør og status, eller kvalitet - som det også kalles

Dette er en diskusjon om Interiør og status, eller kvalitet - som det også kalles i Forbruk-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Spisestuemøbler fra Jysk, teppe og puff fra Bohus(på tilbud) tvbenk fra Ikea og sofabord vi ikke aner hvor er fra, ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 29-06-2012, 00:31
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 284
Spisestuemøbler fra Jysk, teppe og puff fra Bohus(på tilbud) tvbenk fra Ikea og sofabord vi ikke aner hvor er fra, samt ei seng vi tror er fra Skeidar men som ble kjøpt billig og ubrukt fra ekstrarommet hos hans foreldre. Vi har en skitlekker italiensk designersofa i svart skinn da, den kosta 1500 kr på finn.no;-) Og massevis av bokhyller i forskjellige høyder og i varierende alder.

Enkelt og stilrent her i huset, shabby chic og "Love" i snirklebokstaver har ingen plass her!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 29-06-2012, 00:33
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 284
Og på veggene har vi pin-up' er kjøpt i Sverige!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 29-06-2012, 01:26
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
I fjor kjøpte jeg det første møbelet jeg har kjøpt nytt på 15 år. Det var stas, det. Alt annet er fra finn.no, gjenbruksbutikken osv.

Det ble en hvit dagseng fra IKEA med hvitt pledd og en haug med puter fra Indiska i alle slags farger på. Og jeg elsker den og det den symboliserer. Sist jeg kjøpte nye møbler, var det på kreditt. Nå var det med cash for penger jeg faktisk hadde.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 29-06-2012, 15:59
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 457
Skal vi se....rundt her jeg sitter ser jeg:

spisestue m/skjenk og glasskap, 1700,- (finn.no)
Hyller m/glassdører, 500,-(finn.no)
Arvet gammelt skap og gyngestol.
Salong, 3000,- (finn.no)
2 Ikea-stoler (gratis, finn.no)
Stort og lite glasskap 550,- (finn.no)
Salongbord, 690,-(kjøpt nytt på Fretex)
2 gulvtepper 2000,- (Ikea)
Gardiner (fått)

Når jeg blir lei av kirsebærfargen på møblene, så finner jeg frem malekosten.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 29-06-2012, 16:53
formuebygging's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 543
Fruen kaster ut alt unødvendig "nips" vi har. Blir det ikke brukt, kast. Hun er ganske ekstrem noen ganger.

Glad i henne jeg
__________________
FORMUEBYGGING - Økonomi og livet
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 29-06-2012, 18:43
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Problemet med interiørtrender-/moter er at de -- som alle andre trender/moter -- endrer seg, slik at det som var hot i fjor bare er helt passé neste vår, og da må man jo selvfølgelig kjøpe noe nytt.

Både når det gjelder klær og møbler/interiør er jeg tilhenger av å ha en stil som er min egen, uavhengig av hva som er "in" akkurat det halvåret jeg velger å køpe meg et plagg eller et møbel. Etter min mening skal et klesplagg eller et møbel være like pent og stilig hele tiden, nesten uavhengig av når det ble kjøpt.

Ting som er "in" er ofte noe ekstremt eller overdrevet, derfor blir det også veldig tydelig når det ikke er "in" lenger. Hvis man heller kjøper noe som alltid er fint, så slipper man det problemet.

Mote er no herk som bare bidrar til kunstig stimulans av forbruket.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 29-06-2012, 23:11
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Quote:
Originally Posted by usikker View Post

Mote er no herk som bare bidrar til kunstig stimulans av forbruket.
Godt sagt!
Selv liker jeg "stil" bedre enn "mote". Kanskje fordi jeg aldri har vært særlig moteinteressert selv. Ikke for at jeg tror jeg er helt upåvirket av trender, altså. Men jeg er såpass treg i oppfattelsen at når det har rukket å smyge seg inn så er det mest på bruktmarkedet man finner det allikevel.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 29-06-2012, 23:11
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 725
Jeg ser det dere sier, samtidig håper jeg dere ikke skjærer alle over en kam, og setter alle i "luksusfellebåsen", bare fordi man kommer inn i et hjem som ikke bare er kun satt sammen av det billigste som finnes.

Noen av oss har valgt å gå veien via kun loppemarked møbler frem til ferdig studier, til å sakte men sikkert spare opp til innkjøp av andre ting også, uten å gå i kredittkort fellen. Det handler heller ikke om status, men å samle rundt seg ting man liker og trives med.

Om dere kom inn i mitt hjem, ville dere se alt fra loppemarked, gratis møbler fra finn.no som er trukket om selv, Ikea, arvemøbler og enkelte dyrere møbler. Vi har en "klassisk" stil og har både skreddersydde forede gardiner sammen med Princess gardiner til 100 kr lengden, vi har dyre silke/ull tepper til rundt 25000 kr stykket blandet med Ikea tepper. Vi har selvmalte bilder på veggene, sammen med bilder fra bl.a Nico Widerberg. Det meste av møblene jeg har nå, ser jeg for meg å leve med omtrent resten av livet.

Alt er betalt med penger man har, jeg har planlagt langsiktig og ingenting er tatt opp gjeld for å få (med unntak av boliglån) og jeg har bevisst kuttet ut både fester, shopping og sydenturer for å bygge opp både egenkapital for hus og inventar jeg trives med. Jeg er 43 år gammel og har vært gjennom mange faser i livet og flere år med sparing.

Jeg er enig i at mange hiver seg ukritisk på innkjøp av både det ene og det andre, bare "fordi alle andre har det og det er noe man MÅ ha", samtidig synes jeg det hadde vært leit om dere tenkte at "Sophie har ikke pengevett", bare ved å se på interiøret mitt. Jeg mener jeg har vist pengevett gjennom livet og jeg var hele 42 år gammel før jeg fikk flat-tv og gassgrill, fordi jeg så mye heller ville spare opp til vakre tepper og andre ting som gir meg personlig glede, så jeg kjøper ikke ukritisk "bare fordi det er det man skal ha nå".

Jeg tenker bare at det finnes flere veier å gå og at det ikke nødvendigvis er en luksusfelle kandidat man har forran seg, selv om interiøret til vedkommende består av også andre ting enn loppemarked, finn.no og Ikea
__________________

Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 29-06-2012, 23:19
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Sophie: Jeg vet det, altså. Venninnen min er også langt fra luksusfellen. Allikevel må jeg innrømme at det er i det programmet jeg har sett interiøret hun satser på gjentatte ganger så da gjorde hjernen en lynkobling.

Jeg tenker at folks hjem er veldig personlig og at enhver skal trives der selv, først og fremst. Og jeg tipper det å ha hatt råd til interiøret man har, enten det er loppis-sofa eller gullkraner, har betydning for trivselen til folk som er opptatt av pengevett.

Hvordan mitt hjem blir seende ut nå etterhvert som jeg har mulighet til å sette i gang med møbelerstatningsfond o.l. vet jeg ikke enda.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 30-06-2012, 00:03
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 725
Min "stil" er ikke "shabby chic" og ikke veldig preget av det siste innen mote. Jeg har vokst opp i et "klassisk" interiørmessig hjem og det samme har min mann. Våre foreldre har omtrent samme stil, selv om vårt selvfølgelig har mere moderne innslag. Jeg likte det når jeg vokste opp, jeg tok bevisste valg for enkelte ting, etterhvert som jeg fikk råd og jeg er like glad i stilen nå som jeg var som barn. Nå som vel etterhvert "middelaldrende", ser jeg at dette er en stil jeg lever godt i og ønsker videre inn i voksen alder. Jeg trives med mine vakre tepper, stor spisestue, bokhyller fra gulv til tak og gardinene jeg sparte opp til for 10 år siden og fikk sydd, de er like vakre i dag og verd hver krone.

Jeg er stolt over alt vi har spart opp til, klart noe må byttes underveis, men vi kjøper aldri ting på "krita". Jeg og mannen har gjennom årene droppet jule og bursdagsgaver til hverandre, for heller sammen kjøpe et bilde på veggen eller annet som felles gave.

Jeg tenker hver enkelt må finne sin stil. Jeg hadde flere venninner som kjøpte inn møbler på kreditt på 90 tallet og da var det lutede møbler som var tingen, jeg var sjokkert da over at noen kunne kjøpe møbler på avbetaling og ville fortsatt ikke gått den veien. Jeg ønsket dog også mine ting. Da jobbet jeg ekstra, sparte og droppet sydenferier. Jeg fikk et "møblert" hjem ca 10 år senere enn noen av venninnene mine, men jeg har fortsatt disse møblene til glede.

Om din venninne har funnet sin stil og kan gå for det, uten å forsake betaling av regninger, kredittkjøp og normal sparing, tenker jeg det er jo helt flott. Velger de å spare til dette og dropper en sydentur til familien ett år og sparer 30 000 på det for å kjøpe "shabby chic" , så er det et helt fair valg
__________________

Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tips anng billige barneklær med kvalitet eller super salg iris irene Generell pengeprat 10 14-07-2012 18:57
Da var jeg også i gang!! Blakken Presentasjoner 8 12-01-2011 12:01
Jeg har også et spørsmål til de med delt økonomi. TonyeahLa Penger og parforhold 15 01-02-2010 12:14
motløs her også:( iris irene Generell pengeprat 21 05-07-2009 20:43
Kvalitet vs kvantitet Nselk Mat & husholdning 5 27-02-2009 01:20


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:14.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren