Pengevett

 

Boligalarm

Dette er en diskusjon om Boligalarm i Forbruk-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Originally Posted by Eplejus En annen fordel er at man også får lavere forsikringspremie på boligforsikring. Rundt 50-100 kr i ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 02-10-2014, 08:42
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by Eplejus View Post
En annen fordel er at man også får lavere forsikringspremie på boligforsikring.
Rundt 50-100 kr i måneden lavere.
Dette indikerer også tydelig at det er mindre sannsynlig å bli utsatt for innbrudd hvis man har alarm. Forsikringsbransjen er gode på statistikker.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-10-2014, 01:22
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.980
1. Bor du i leilighet kan du ofte droppe alarm. Innbruddstyvene tar seg stort sett inn i eneboliger og villaer.

2. Ikke alle innbrudd er ute etter å stjele ting. Noen er ute etter å skade deg. I Norge er risikoen for det som i USA kalles Home Invasions, dvs at væpnede menn entrer boligen din mens du selv er hjemme ganske sjelden. Men man ser det i det pakistanske miljøet i Oslo, Moss og Drammen. Samt i Lithauiske familier som blir truet av kriminelle fra hjemlandet i Norge, samt i en del narkomiljøer. Felles for de fleste er at forbryterne allerede har vært inne i huset og gjerne er ute etter å presse ofrene til forskjellige ting.

Stort sett slipper man slikt, med mindre man har krimmere i omgangskretsen som også har vært hjemme hos deg.

Da jeg bodde i USA ble jeg kjent med en svart mann, som hadde mange svarte venner. Men han inviterte dem aldri hjem til seg, fortalte han. Så snart mange nok vet hvor og hvordan du bor, begynner det å forsvinne ting fra boligen din; stereoanlegget blir stjålet, du får innbrudd når de vet at du er på jobb og de tar tv'en din osv. Han var dønn seriøs.

3. Har du voldelige ekskjærester eller lignende kan så klart en alarm med 10 minutters utrykningstid fra vekterselskap være en veldig god investering.

4. Sektoralarm har vært hos meg også denne uken. Så de har nok en storkampanje på gang.

5. Det er betydelig mindre risiko for å få innbrudd dersom du har alarmklistremerker. Og dersom tyven bryter seg inn og alarmen går, er sjansen stor for at besøker blir mer kortvarig enn det ellers er. Tyver, utenlandske kriminelle, bruker veldig lang tid i boligen din nå, sammenlignet med før, da det var var narkomane som skulle ha penger til dop. De går gjennom alle skuffer og skap på jakt etter smykker og lignende.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 03-10-2014, 01:25
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.980
Quote:
Originally Posted by Laminert View Post
Størst verdi i det de selger deg er garantert klistremerket som viser at du har alarm! Spørsmålet er om det er verdt hundrevis av kroner i måneden for et par klistremerker?
Tyvene bruker langt kortere tid i boligen om de bryter seg inn, og alarmen går eller vekter ankommer.

Et godt pengeskap fastboltet i veggen, gjerne skjult bak bokhylle eller lignende kan være en god investering. Det skal mye til før tyven finner og får opp dette. Og da bruker han mindre tid på resten av boligen din.

For øvrig oppfordrer jeg alle til å skaffe seg bankboks, dersom de har verdisaker de absolutt ikke vil ha stjålet. Det har jeg, og det er langt rimeligere og tryggere enn en alarm.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 26-01-2015, 20:53
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 18
Jeg har alarm. Den største verdien for meg ligger i seriekoblet brannalarm med tilknytning til sentral. Klistrelappene på vinduer og dører gjør forhåpentligvis at innbruddstyver holder seg unna.

I tillegg er det mange fine ekstra funksjoner som fjernavlesning av temperatur og luftfuktighet samt fjernstyring av låsen på ytterdør++

Når man jeg trekker fra rabatten alarmen gir på husforsikringen koster den meg ca. 150,- pr. mnd. (har prutet hardt på mnd. prisen) noe jeg mener den er verdt.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 27-01-2015, 00:56
Gjest
Guest
 
Posts: n/a
Her var det mye rart, gitt.

jeg har tidligere jobbet i et av disse selskapene, i flere stillinger og vet litt og annet om dette.

1. salgsmetodene er alle de samme, en inhouse avdeling som tar seg av inkommende telefoner, leads fra nettside og samarbeidspartnere, og dørsalg. Alarm er et lavinteresse produkt, selskapene vet at dette går utover omdømme, da det kommer mange klager på dette. Men de selger bra på det. Selskapet jeg var i solgte ofte flere hundre alarmer om dagen på dørsalg.

Dette er no dritt, og de læres opp alle som en til at " salget starter når du får ditt første nei".

Opplæringen er forsåvidt grei, men da det er provisjon blir mange desperate og gjør ting utenfor boken. Feks meget pågående, sette foten i døren, skremselspropaganda osv.

Når det er sagt, så er det ikke den minste tvil om at alarm er et bra produkt. Vi visste uten tvil at vi flere ganger i måneden var med på å redde menneskeliv.

Inbbrudd er en ting. Hvordan det føles å komme hjem til sitt eget hus der dine verdisaker er borte er en ting, men følelsen du sitter igjen med er forferdelig. For mange blir det ikke det samme igjen og de klarer ikke bo der videre. Noen utvikler angst osv. Å bare ha alarm er ikke godt nok, det holder de fleste unna å ha klistremerker, men det viktigste er at alarmen er på. Mange spekulerer i dette. Når der bryter opp døren skjer 1 av 2 ting. 1 alarmen går og tjuvene løper. 2 alarmen er av og huset blir tømt.

Hovedårsaken til å skaffe seg boligalarm er dog pga brannalarmen. Har du en brannalarm som ikke varsler noen, hva skjer da hvis ingen er hjemme? eller hvis den/de som er hjemme er svimt av ? typisk tilfelle: sovne fra maten, puste kullos, svime av, brannalarmen går.

Det er mange av kundene til alarmselskapene som takker de for at de lever i dag, mange fler en du tror. Er det sannsynlig at det skjer med deg? kanskje ikke, men det skjer med mange hvert år. Jeg husker ikke tallene nå, men det er mange. Går brannalarmen her går den i hele huset + at alle som bor her blir varslet på telefon, og vi vet at brannvesenet blir varslet hvis det ikke oppnås kontakt med oss. DET er betryggende.

Grunnen til at du opplever forskjell i tilbudene er fordi Verisure sine montører får betalt for å montere den pakken, mens Sector sine får provisjon på det de selger i tillegg. Syntes egentlig ingen av variantene er helt riktig. En Verisure montør anbefaler gjerne ikke det utstyret du trenger fordi han får merarbeid uten betaling. En sector montør vil gjerne ha magnetkontakt på dolokket for å tjene så mye som mulig.

Det er egentlig bare disse to selskapene man bør vurdere. Falck sin alarm er teknisk dårlig og ser helt forferdelig ut. Gammelt utstyr. Verisure satser på teknologi og dingsebomser. Sector satser på brukervennlighet og kvalitet.

Verisure drives av partnere/ franchise. De som monterer hos deg og tar service hos deg kommer typisk fra " PerArne AS".
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 22-05-2016, 16:57
Gjest
Guest
 
Posts: n/a
Behov

Ser det er noen spørsmål ang. behovet for alarm tilkoblet vaktsentral, så jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

Innbrudd: Dagens systemer fra Sector og Verisure har kamera i bevegelsesdetektorene, noe som gjør arbeidet med å identifisere tyven lettere for politiet, ved utløst alarm vil kunden kontaktes per telefon, og vekter vil rykke ut. Vekterens hovedoppgave er IKKE å fange tyven, men å ettersikre boligen, bestille glassmester/låsesmed, ta bilder av alt, og rydde opp i rotet.
Om tyven fremdeles er på stedet når vekter ankommer vil vekter selvfølgelig gjøre et forsøk på å pågripe tyven.
Om man har barn er en alarm virkelig en investering, da barna gjerne er de første som kommer hjem. Om de kommer til en totalrasert bolig kan dette være ganske skremmende for dem.
Om man har et innbrudd (som oftest skjer på dagtid) vil man med tilknyttet alarm få mulighet til å hente barna på skolen og verne de mot å komme hjem til en rasert bolig.
Både Verisure og Sector har apper som kan sende pushmeldinger når alarm blir deaktivert, og hvem som har deaktivert denne (enten ved nøkkelbrikke eller personlig kode), og man vet da at f.eks. barna har kommet trygt hjem fra skolen.

Brann: Både Verisure og Sector bruker optiske røykvarslere, og ved utløsning av disse vil kunde få en telefon iløpet av kort tid. Om kunde ikke svarer vil vaktsentralen gå ut ifra at det verste har skjedd, og sende både brannvesen og vektere. Sector har også en nabovarsling, så de ringer i tillegg nærmeste naboer for å få reddet folk ut så raskt som mulig.
Det er mange som mener at de selv vil reagere dersom røykvarsleren piper, men ved en ulmebrann som utvikler en del CO-gasser vil man ende opp med å besvime FØR varsleren reagerer (CO-gasser er tyngre enn luft, og fyller rommet fra gulvet og opp). Disse gassene er luktfrie og usynlige, så om varsleren begynner å pipe og du ikke merker noe branntilløp kan det faktisk være du har et likevel. Uansett så sender vaktsentralen en vekter for å sjekke om det er et branntilløp, selv om dette kanskje ikke passer så godt for kunden (å redde liv er vel verdt bryet å ha en vekter på besøk?).
Jeg hører selv om røykvarsleren til naboen piper, men om jeg ikke ser noen røykutvikling gjennom vinduet hans vil jeg nok tenke at det bare er en feil på systemet og at han ikke er hjemme. Kan være han har en ulmebrann på gang, men jeg tror alt er i orden basert på hva jeg ser.

Så var det dette med behov... Når trenger man egentlig en brann/innbruddsalarm? Når man har et innbrudd eller en brann vil de fleste si. Og har man ikke dette når/om man skulle oppleve noe sånt så er det jo for sent.
Kan sammenligne dette med bilbelte i bil, man tar det på seg hver gang man er ute og kjører, men man trenger det ikke før det smeller.

Forsikringen dekker skadene, men alarmen redder liv.
Reply With Quote
Reply

Tags
brann, sector alarmThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:10.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren