Pengevett

 

Boligalarm

Dette er en diskusjon om Boligalarm i Forbruk-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; er det mange av dere forumister som har boligalarm? Kom en selger fra sektoralarm på døra idag, jeg var imot, ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 29-09-2014, 22:53
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 43
Boligalarm

er det mange av dere forumister som har boligalarm? Kom en selger fra sektoralarm på døra idag, jeg var imot, men samboeren ville ha det og signerte kontrakt. Jeg har lyst til å bruke angreskjemaet som fulgte med.

Selgeren brukte alle triksene i boka, henviste til at de var best i test tv2 hjelper deg, og sa det man ville høre. Hadde et skjema der han krysset av for hva vi skulle betale. Totalen ble 10 000 i utstyr og montering, men strøk ut alt slik at vi stod igjen med kun månedskostnaden på 420 kr.

Jeg tenker at man ikke trenger dette, fordi man er forsikret mot både det ene og det andre. Det eneste som har noe å si er dersom det er tungen på vektskålen for å redde liv. Jeg er litt usikker på om en slik alarm er utslagsgivende.

Ble også litt oppgitt når jeg googler testen og finner ut at den er fra 2008. En nyere test fra 2014 viser at de har lengre utrykningstid enn konkurrenten.

Hva tenker dere?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30-09-2014, 01:51
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 284
Det er dyrt å ha alarm, og som du sier så har man innboforsikring som dekker det materielle. Alarm er jo som en veldig dyr forsikring mot noe som sannsynligvis ikke kommer til å skje. Det kommer an på om dere ønsker å betale 5000 kr hvert år for å hindre så godt det er mulig at uvedkommende kommer inn i boligen deres og tar uerstattelige ting. Følelsen når tyver har vært og herjet i hjemmet ditt, er mye eklere enn man gjerne forestiller seg før man har opplevd det.

Vi hadde Sektor på befaring og fikk foreslått en svinedyr pakke på 12000 kr, eller var det 15000 kr tro. Rundt der. Følte at jeg ble snakket rundt til å tro på at jeg trengte det ene og det andre. Sensor som føler trykkbølge fra vindu som knuses og bla bla... Kjente jeg var skeptisk og ringte deretter og ba Verisure komme på befaring, da følte jeg at jeg ikke ble snakket rundt, men fikk et forslag som var fornuftig. Ble en grunnpakke med et ekstra kamera og litt annet, ca 2000 kr for installasjon. De to har ca samme månedspris. Verisure har lengre rekkevidde på kameraene sine og har nyere teknologi. Med Verisure endte vi med ett kamera i hver etasje, Sektor klarte ikke å få til færre enn 4 stk og ble dermed dyrere. Flere kameraer pga kortere rekkevidde (har ganske langt hus). Sektor tar også betalt for å komme og ta ned og opp utstyr, f.eks hvis du skal pusse opp veggen som noe utstyr står på, male en dør hvor det er magnetbryter, etc. Tror det var 700-800 kr per besøk, dvs 2 besøk for å demontere og montere igjen. Med Verisure kunne vi skru ned og opp det meste selv. Vi er fornøyde med responstid på tlf deres, har fått oppringing på få sekunder når det har vært noe. Utrykkingstid vet jeg ikke noe om heldigvis, men opplevde at verken Sektor eller Verisure ville angi noen tid fordi det kommer an på så mangt... Spørs om du bor sentralt, hvor langt det er til stasjon etc. Spør dem f.eks hvor sentralen deres er, og hvordan de opererer med bilene sine - om de er alltid rundt og kjører på befaring andre steder (bedrifter bruker dem) f.eks og hvor er max avstand fra deres hus.

Om en slik alarm er livreddende, nei det vil jeg ikke si er sannsynlig... Hvis du ikke bor i et bystrøk hvor det er sannsynlig at narkomane bryter seg inn for å ta penger som ligger framme, og blir fersket av deg som så angripes med kniv eller våpen.

Regner med at dere fikk så dyr installasjon pga magnetbrytere på vinduer, flere kameraer og kanskje et ekstra brukerpanel? Vi trodde også vi trengte brukerpanel ved begge ytterdørene våre, men siden vi har Verisure-app på tlf kan vi slå av alarmen med den veldig enkelt, hvis vi skal gå inn i den døra som ikke er hovedinngangen. Det funker veldig bra og er ett klikk for å åpne appen og ett klikk for å slå av alarmen. Har Sektor slik app?

Magnetbrytere på vinduer; De brytes kun hvis selve vinduet går fra karmen, dvs at vinduet åpnes (med håndtaket som vanlig, eller at det røskes opp fra luftestilling f.eks). Hvis et vindu ikke allerede står på gløtt før tyven kommer, velger han ofte å knuse det. Da går ikke magnetbryteren... Eller et vindu med karmer kan jekkes ut, da går heller ingen magnetbryter. Det kan hende at dere har andre grunner til å velge magnetbrytere på vinduer, men vi kom til at de ikke var verdt prisen sin. Tenk deg at hvis noen bryter seg inn via et vindu du har valgt å ikke ha magnetbryter, så vil vedkommende uansett før eller senere komme inn i en sone hvor han fanges opp av bevegelsessensor/kamera og alarmen går.

Fordelen med boligalarm er at røykvarslere er koblet opp også.

Last edited by Malla; 30-09-2014 at 01:55.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30-09-2014, 07:54
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by Nilzo View Post
Selgeren brukte alle triksene i boka, henviste til at de var best i test tv2 hjelper deg, og sa det man ville høre.
Denne var jo litt provoserende, siden jeg så siste test i TV2 hjelper deg. Sektor kom klart dårligst ut av tidsmålingen for oppmøte. Men alarmselskapene er veldig flinke til å ringe opp ganske raskt da. Problemet er at de venter i det lengste med å rykke ut.

Selv har jeg alarm fra Altibox, som sikkert ikke er hverken bedre eller dårligere enn de du nevner. Tror kanskje at den største fordelen er at huset er market med alarmskilt og klistermerker på vinduer og dører. Inbiller meg at potensielle tyver heller ville velge et hus i nærheten uten alarm-marking.

Jeg har også erfart at representanten fra vaktselskapet ved utrykning bevisst drøyde slik at de ikke risikerte å treffe innbruddstyvene. Jeg var så naiv at jeg trodde de gjorde sitt ytterste for å komme raskt nok til å knipe tyvene på fersken. Nevnte eksempel er (heldigvis) ikke fra mitt eget hus, men fra innbrudd på min kones arbeidsplass for 6-8 år siden.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30-09-2014, 08:39
Aksjebloggeren's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 806
Boligalarm kan jo være en fin ting å ha, men etter min mening kjøper man ikke sånt (eller for den slags skyld noe annet) av oppsøkende selgere om det så skulle være på telefon eller på døren. I tilegg til å betale for noe du ikke en gang har sjekket opp mot alternativer eller andre priser, så betaler du også noen for å komme å forstyrre deg. Ikke bare det, du betaler noen for å gå rundt å forstyrre andre. Hadde bare alle sluttet å kjøpe fra dør og telefon, så hadde vi sluppet alle disse, og man kunne selv gjort bedre kjøpt ved å kjøpe etter behov og finne de beste alternativene selv...
__________________
[Aksjebloggen] [Målbevisst.no]
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30-09-2014, 13:33
Gjest
Guest
 
Posts: n/a
Det høres ut som du har fått Sektor på døren. De har etter min erfaring uten sammenligning de mest aggressive og ufyselige selgerne av alle. De bruker alle skitne triks i boka og man føler seg ikke akkurat bra etter å ha snakket med dem.

Vi kjøpte alarm etter å ha snakket med alle på en boligmesse. Standen til sektor gikk vi raskt vekk fra, her jobbet selgerne i team for direkte å lure kjøpere inn på avtaler. Både Falck og verisure var relevante alternativer, men vi endte opp på verisure pga god brukervennlighet og bra utforming på systemet, ok pris gjennom huseiernes landsforbund, og hyggelig selger. Vi er fornøyd etter å ha hatt det en stund. Falck kom nær, men vi synes produktene virket mer gammeldags.

Uansett bør du som det er nevnt bruke angrefristen for å ikke belønne slike aggressive salgsteknikker, og så i ro og mak vurdere alternativene.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30-09-2014, 16:49
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 615
Jeg handler ikke med dørselgere - jeg har allerede dør...;-)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30-09-2014, 20:47
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 52
Ser at kunder hos Hafslund Strøm får rabatter hos Sector Alarm.
Sector Alarm

En annen fordel er at man også får lavere forsikringspremie på boligforsikring.
Rundt 50-100 kr i måneden lavere.

Selv vurderer jeg å installere en alarm uten utrykningstjeneste, men med SMS varsling. Om jeg gjør alt arbeidet selv, så koster det meg ca 5000-6000 for utstyret og praktisk talt 0 kr i måneden framover.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30-09-2014, 21:18
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 43
Nå skal det sies at tilbudet fra Sector Alarm var ganske bra. Pakken på 10 000 ble gitt "gratis". Alt jeg betaler er den månedlige kostnaden, ingen etablering og ikke noe for utstyr.

Testen som selgeren refererte til var fra 2008. En test fra 2014 så kom de dårlig ut på responstid. bare å google sector alarm og tv2 hjelper deg så får du frem begge.

Det med at det kun er verdt det dersom det satt på spissen redder liv/unngår skade, var mest med tanke på brann-delen av pakken. Skulle innstallere optiske røykvarslere, med kamera. Selgeren mente at dette var bra, for da kan de se på kameraet at det var brann, si ifra til brannvesenet som gjør at de rykker ut raskere.

Jeg har derimot konkludert med at jeg innstallerer et par optiske røykvarslere og forbedrer sikkerheten slik. Angreskjemaet er allerede levert.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-10-2014, 13:16
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bergen
Posts: 233
Safety is an Expensive Illusion

Styr unna folk som prøver å spille på frykt for å oppnå noe. Det er mulig å bruke uendelig mye penger på å sikre seg mot alt mulig.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 01-10-2014, 19:42
Laminert's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 78
Størst verdi i det de selger deg er garantert klistremerket som viser at du har alarm! Spørsmålet er om det er verdt hundrevis av kroner i måneden for et par klistremerker?
Reply With Quote
Reply

Tags
brann, sector alarmThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:10.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren