Pengevett

 

Strømpriser, igjen..

Dette er en diskusjon om Strømpriser, igjen.. i Forbruk-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Nå er det nesten 2 år siden sist jeg byttet strømavtale, og jeg tenkte det var lurt å sjekke igjen. ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-08-2016, 16:03
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Strømpriser, igjen..

Nå er det nesten 2 år siden sist jeg byttet strømavtale, og jeg tenkte det var lurt å sjekke igjen. Og jammen har jeg blitt "flyttet" til en annen avtale enn den jeg bestilte. Det skjedde faktisk bare 1 - en - føkkings måned etter bestillingen min. Rauma Energi flyttet meg fra "Spot Web" til "Spot". 300kr fastpris i året. Ingen varsling heller, men de vil vel bare skylde på meg fordi jeg ikke selv har vært inne på sidene og aktivert "prisvarsling" personlig tenker jeg.

Anyway, jeg titter nå nye avtaler på Strømpris.no i håp om at forbrukermyndighetene har ryddet litt opp siden sist. Det ser ikke ut til å være tilfelle...:

På toppen finner man 4 spot abonnement tilsynelatende uten påslag overhodet. Den første (Ustekveikja SpotOn) finnes ikke på websiden deres eller med Google. Den neste (Fortum Strømdeal) varer i 6mnd hvor du er bundet med bruddgebyr, etter det begynner det påslag på 2 øre kwh. Den neste (Odda Energi spotpris m/påslag) ... vel JA den har påslag på 3,87 øre kwh og er vel i listen pga en feil? Den siste (Akraft Spot) har 1 mnd gratis, men... ja påslag på 39 kr mnd.

(NB: Fortum har kuppet strompriser.no) og Fjordkraft har kuppet strømpriser.no. Jeg bare nevner det for å illustrere hvordan bransjen driver.)

Dette er mest en utblåsning... men spør du meg er dette markedet akkurat like pill råttent som det har vært hele tiden, umulig å manøvrere seg i uten å være advokat med fritidsproblemer, og man kan aldri stole på å beholde avtalen man bestiller.

Last edited by Kanon; 02-08-2016 at 16:18.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-08-2016, 21:58
Storsparer
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 144
Jeg ble også flyttet over til Spot, men det var fordi jeg ikke hadde aktivert avtalegiro. Hadde dog e-faktura. Begge må visst være aktivert innen en måned for å beholde Spot Web.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-08-2016, 15:35
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Jeg aktiverte også Avtalegiro, og jeg finner det i nettbankloggen, så jeg vet ikke hva som har skjedd. Jeg bare ser at absolutt alle driver med "lureri" så det er er praktisk talt ingen nytte i den offentlige oversikten lenger. Jeg har lyst til å bytte, dvs jeg skal bytte bare på trass, men strømpris.no er ikke til mye hjelp, og selv om jeg klarer å finne de _egentlige_ prisene, så kan jeg ikke stole på at jeg ikke blir "tatt" på å gjøre noe "galt" så de kan flytte meg over til et annet abonnement som jeg ikke kan se noe sted at jeg har uten å lete med lys og lykter på hjemmesiden eller liten skrift på faktura...

Forbrukermyndighetene har feilet totalt her, det er ihvertfall sikkert.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14-08-2016, 10:08
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 240
Hei, Har fjordkraft spotpris. Faktura for juli viser 28,255 øre.

Hvem bør man gå for hvis man tenker å bytte?
__________________
Neste delmål, veien mot økonomisk uavhengighetReply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14-08-2016, 17:16
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Finns det noen som er reale og som har nogenlunde stabile priser? Jeg bryr meg ikke så mye om jeg må betale litt i påslag, så lenge jeg ikke blir flyttet på ny avtale uten at jeg vet det etter kort tid. Jeg blir så sinna...

Sånn jeg har forstått det, så konkurrerer disse selskapene om å selge samme strøm til samme innkjøpspris med samme avgifter. Så det eneste de kan konkurrere på er lave administrasjonskostnader, reklame, markedsføring og villedning.

Når vi nekter å betale noe for den jobben de faktisk gjør (innkjøp, fakturerering, mulighet for betalingsutsettelse...), så må de tjene penger på annet vis. Og det må da bli med triksing... På en måte kan vi skylde på oss selv.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15-08-2016, 20:37
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 240
Myra at strømselskapene ikke tjener noe uten å lyge å lure til seg kunder tror jeg ingenting på, selvfølgelig er det tøffere for en liten aktør når de holder å starte opp men da bør de opptre ærligt hvis de ønsker å beholde kundene som tar en sjans på de.

Nærmeste strømleverandør har ikke villedning som en del av disse tulleselskapene strømprisene er noen øre høyere og de tjener penger som hakka møkk. De aller fleste gidder ikke bytte strømleverandør uansett.

Har flyttet en del ganger de siste 5-6 årene så har testet et par.
Har forøvrig ingenting å si på fjordkraft som jeg har i dag utenom at jeg synes spotprisen er veldig høy i sommer i forhold til i fjor sommer (men dette tenker jeg er likt for alle?).
Nå er det jo uansett nettleien som utgjør mesteparten av det vi betaler.

Har til gode å bli lurt av forsikringselskap og bank (lån) som også konkurrerer på samme måte om kundene.
__________________
Neste delmål, veien mot økonomisk uavhengighetReply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23-08-2016, 14:44
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Jeg kommer sannsynligvis til å bestille Fortum eStrøm, det er det billigste produktet jeg finner utenom de som ikke har påslag. Kr 0,85 øre pr kWH. Jeg kan ikke se noe muffens med det, og jeg stoler ikke på abonnementene uten påslag da de går i minus på dem, og vil prøve å lure penger ut via avgifter eller flytte over på andre abonnementer.

Jeg hadde Fortum tidligere før dette markedet ble så ille som det er nå, og de var ikke billigst, men jeg opplevde ihvertfall ikke noe negativt da.

Har noen erfaringer så er det bare å dele. Fortum har en vervekampanje med engangsrabatt, så send meg gjerne beskjed om du er kunde der nå.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 23-08-2016, 15:18
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1
Jeg holder meg til Gudbrandsdal energi - de har vi hatt i 14 år, og vi har aldri hatt trøbbel med priser, fakturarutiner, strømleveranse eller bytte av abonnement.

Da jeg brått fikk et fakturagebyr på grunn av endring av kontonummer og krøll med Avtalegiro (min feil!) krediterte de gebyret umiddelbart, etter 30 sekunder på vent i telefonkø.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 23-08-2016, 18:36
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Hva betaler du i påslag/faste utgifter?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 05-09-2016, 22:54
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Bronsevinner View Post
Jeg holder meg til Gudbrandsdal energi - de har vi hatt i 14 år, og vi har aldri hatt trøbbel med priser, fakturarutiner, strømleveranse eller bytte av abonnement.

Da jeg brått fikk et fakturagebyr på grunn av endring av kontonummer og krøll med Avtalegiro (min feil!) krediterte de gebyret umiddelbart, etter 30 sekunder på vent i telefonkø.
Vi hadde Gudbrandsdal Energi, men etter å ha blitt flyttet over på ett annet produkt uten å ha blitt opplyst om det, valgte vi å bytte leverandør. Hadde på det tidspunktet vært forholdsvis fornøyd kunde i flere år - helt til ett innleid callsenter begynte å ringe og ville ha oss tilbake som kunde. Flere ganger hver uke, i flere uker ringte de, og de var til tider småfrekke i kjeften, fordi jeg ikke var interessert i å prate med de (naturligvis etter å ha avslått ett dusin "velkommen tilbake tilbud"). Måtte til slutt få GE til å kontakte callsenteret for å få slutt på det.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Luksusfellen - igjen SirWinston Generell pengeprat 23 12-03-2014 10:38
Bilutgifter spiser opp bufferen - igjen og igjen Petty Generell pengeprat 14 22-03-2011 21:18
På'n igjen! Fluffy Generell pengeprat 21 18-11-2010 00:34
Opp igjen! Lin Generell pengeprat 6 21-09-2009 21:19
Renta ned igjen kaffeavtalen Generell pengeprat 13 01-03-2009 21:56


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:26.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren