Announcement

Collapse
No announcement yet.

Drømmen om en økonomisk frihet.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Til Østkantøkonomi, ser veldig spennende ut! Skal prøve å kikke mer når jeg har tid! Har forsøkt å lete etter en oversikt akkurat som den, blir enklere å følge flere bloggere enn å måtte gå inn og sjekke hver enkelt!

  ...

  Til J-dawg, jeg vet det er utrolig mye som kan skje, men hvis man bare skal tenke på hva som kan skje, så er det vel nesten ikke vits å spare penger? Tenk om jeg dør om ett år, hadde vært bedre da å selge leiligheten og bruke pengene på en skikkelig reise!

  Pdd. bor jeg midt i Oslo sentrum, har scooter (som er genialt!), kjæresten har bil. Ser ikke for meg at jeg kommer til å få behov for bil ila. de neste årene, men tror nok at ila 20 år kommer jeg nok til å kjøpe meg en bil! Dersom man hadde fått barn, er jeg av den typen som ønsker å ha bil for å ha full kontroll! Men det finnes jo mange løsninger for å slippe å ha bil, jeg er medlem i bilkollektivet, som jeg skal avslutte nå siden jeg bare har benyttet meg av det 3-4 ganger det siste året. Man kan også leie bil på den gamle måten, eller gjennom privatleie type nabobil.no.

  Bedriften min er i vekst så å bli oppsagt bekymrer meg ikke veldig. Dersom det hadde skjedd, så ville jeg nok gått uten jobb en liten periode hvor sparing bare hadde blitt redusert, jeg vil fortsatt kunne opprettholde resten! Dog hvis renten var økt betraktelig, måtte man jo i den perioden vurdert å ta avdragsfrihet på lånet inntil man får seg jobb igjen!

  Et børskrakk nå tror jeg hadde hjulpet meg veldig, jeg har jo ikke mye penger i fond, selv om det er mesteparten av sparepengene mine, så ser jeg for meg at markedet vil gå opp og opp igjen, så de pengene jeg setter inn etter et ordentlig krakk tjener jeg ekstra godt på. Spesielt når jeg har 20 års perspektiv så lønner det seg jo med et krakk som kommer veldig tidlig! Derimot hvis krakket kommer etter mange år hvor man har spart kanskje flere millioner, da vil man ha et stort problem!

  Hvis alt går til helvete, nei hva gjør man da? Vanskelig å si, jeg har jo låst mye penger til boligen, men den kan bli solgt! Jeg ser ikke for meg at "alt kan gå til helvete" nå. Jeg har ikke gjeld opp til halsen som kan sluke alt av formuen min. Men hvis man blir sagt opp, bransjen blir tatt over av maskiner, rentene går opp til 15%, nei da må man nok kanskje selge boligen til tap, og slikke sårene sine til man klarer å arbeide seg fram til å starte på nytt. Man har jo bare to valg, enten ta tapene sine og begynne på nytt, eller gi opp.

  Absolutt smart å sette seg store mål og forsøke å holde seg til dem, men jeg er ikke typen som kjøper store formueobjekter, ihvertfall ikke ting over 10'000kr! Jeg er kanskje heldig med tankesettet der! Tenker jo såklart at det hadde vært kult å kjøpt MC og hatt det veldig gøy med det, men så åpner jeg et excelark og plotter inn alt som koster penger, jaggu blir det mange tusen i måneden. Scooteren min koster meg ikke 1000kr måneden en gang! Er en MC verdt 3-4 scootere? Nop, ikke for min del!

  Veldig hyggelig at du kommer innom og kommenterer, hver gang man må "forsvare" sin egen plan, så får man tenkt litt ekstra om og jaggu kommer jeg ikke fram til at dette er en god ide!

  ...

  Til ogellers, hyggelig at du kommer innom! Jeg skal finne tråden din! Veldig spennende å lese om andre i liknende situasjon om hvor flinke de er! Får en ekstra boost, og såklart slår konkurranseinstinktet til!
  Mål for 2018 (Satt i august 18):
  Ikke gjøre store kjøp ut av det blå (les: MC)
  Gjenstående 2'200'000kr i boliglån.
  Spare 25'000kr på vanlig sparekonto for bruk til nedbetaling av lån.
  Treffe 65'000kr i fond.

  Comment


  • #17
   Veldig spennende lesning denne tråden Det er forøvrig veldig enkelt og billig å starte en blogg (Hvis du ikke har lagt ideen helt på hyllen. Bare gi beskjed om du vil ha tips og råd. Har skrevet om det her: https://www.deltidsblogger.no/hvordan-starte-en-blogg/ . Ikke minst kan det by på nye muligheter hvis du er langsiktig
   [Aksjebloggen] [Målbevisst.no]

   Comment

   Working...
   X