Announcement

Collapse
No announcement yet.

Parkeringsbot/gebyr

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Parkeringsbot/gebyr

  En kollega kunne opplyse om en snedig forskjell på kommunale parkeringsbøter/gebyr og bøter/gebyr utstedt av private selskaper som Europark o.l.

  Kommunale bøter følger bilen og bileier og er dermed vanskelig å komme av med uten å betale.

  Private aktører må forholde seg til sjåfør og må dermed bevise at du er sjåføren om de ilegger bilen din bot. Det betyr at om du låner ut bilen og får en bot kan du be dem bevise at du var sjåfør, og gjerne gi kontaktinfo til personer som kan verifisere at du har vært andre steder i det aktuelle tidsrommet.
  Han sa han hadde gjort dette hver gang han hadde fått bot fra et privat selskap (også når han selv hadde parkert bilen). Når han oppga alibi (som kunne verifiseres) hørte han ingenting mer. Når han ba dem bevise at han hadde kjørt bilen, fikk han en purring, for deretter ikke å få noe.

  Noen andre som har samme erfaring?
  Jeg vat jeg kan lese gjennom vilkårene for de private selskapene, men jeg gidder ikke. Jeg tviler også på at dette kommer klart frem.

  Jeg har ingen grunn til å betvile min kollega. • #2
  Har ikke hørt om dette før, men det er forskjell på satsene de kan ilegge i alle fall.

  Og alle vet jo at staten er den verste du kan skylde penger, så at lillebror kommunen også er en tungvekter i å drive inn penger overrasker meg ikke.

  Comment


  • #3
   Du kan vel prøve deg på et triks jeg først så av Erlend Elias, betale bota, og spare den. Og glemme mellom vindusviskerne neste gang du parkerer og er usikker på tiden eller prøver deg en søndag?

   Comment

   Working...
   X