Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tidligere pensjonist

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Tidligere pensjonist

  Jeg sitter her og lurer fortsatt på hvordan jeg kan bli tidligere pensjonist.

  Jeg hadde en fantastisk løsning tidligere da jeg var single for da klarte jeg å spare 15.000 pr mnd. Nå som jeg er i ett forhold går det mer penger til alt mulig jeg aldri har hatt behov for før som f.eks. nesespray, haugevis av q tips bl.a.

  Poenget mitt er at jeg lurer på om noen vet noen strategier for å kunne klare å pensjonere meg om f.eks. 10 år.
  Jeg har sett at om jeg øker avdragene på huslånet vil jeg bli fortere gjeldsfri. • #2
  Spørsmålet var litt vagt så da blir det også et litt vagt svar. For å bli tidligere pensjonist er det i prinsippet noe få ting som er avgjørende, at du har kapital til å bli pensjonist tidligere. Hvis forbruket har økt, så gjelder det da vel å enten redusere forbruket eller øke inntektene og investere overskuddet eller betale ned på bolig som da vil redusere forbruket i pensjonisalderen. Kan du øke inntektene på noen måte? Motivasjonen med ekstra inntekt er ofte at alt det ekstra går til sparing (Evt nedbetaling av bolig).
  [Aksjebloggen] [Målbevisst.no]

  Comment


  • #3
   Jeg betaler pr i dag xa 15.000 i måneden i huslån og ca 2000.- i studielån. om disse er nedbetalt vil det hjelpe. evnt og prøve å redusere strømutgifter. en form for sparing kanskje ��


   Comment


   • #4
    Samarbeider du med partneren din om dette? Det er jo enklere hvis man er to på lag?
    Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

    Comment


    • #5
     Leste litt fort, så når det sto "Tidligere pensjonist" tenkte jeg at nå hadde du begynt å jobbe igjen :-) Litt som mange amerikanere som ikke har råd til å pensjonere seg.

     Viss dere ikke har unger, så burde økonomien ha bedret seg når dere flyttet sammen. To inntekter - ett hus, en bil, en stk kringkastingsavgift, kommunale avgifter eller felleskostnader delt på to... Double Income - No Kids er den gruppa i samfunnet som har best økonomi.

     En pakke q-tips (300 stk) til 10 kroner vil vare ei stund. En nesepray til 100 kr av og til blir kanskje 500 kr i året. Det er ikke her pengene forsvinner. Går det en nesespray i uka eller om dagen, så må noen på avvenning.

     Jeg merker selv at jeg sparer mindre etter at jeg fikk meg kjæreste. Vi bor ikke sammen, så vi har ikke noen stordriftsfordeler (unntatt at rombaen har delt samvær). Men økonomiske vaner og tanker smitter veldig lett. Den som brukte mye, bruker litt mindre. Den som var veldig sparsom, blir litt mindre sparsom.

     Comment


     • #6
      Sukk. Det tar sin tid å betale ned gjeld ja. Vi betaler 50% av alt vi tjener på gjeld. Trøster meg med at det blir dobbelt så mye penger tilgjengelig når lånet er borte om et par år.
      Gjeld er roten til økonomisk ruin.

      Comment

      Working...
      X