Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fellestråd: Sparemål for 2017

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Fellestråd: Sparemål for 2017

  Hei! Nå som vi nærmer oss et nytt år tenkte jeg det kunne være gøy å hatt en liten tråd hvor vi kan dele hvilke sparemål vi har for 2017, hva vi sparer til og hvordan vi sparer/plasserer pengene og eventuelle tiltak man må gjøre for å nå sparemålet.

  Jeg kan begynne med å dele mitt sparemål for 2017, som er å spare kr 200 000 inkl. avdrag på boliglån og studielån. Da vil ca. 50-60 000 gå til nedbetaling av lån, mens 140-150 000 er tiltenkt sparekontoen foreløpig. En forutsetning for sparemålet er at jeg ikke tjener noe særlig under det jeg har budsjettert med for neste år og at det ikke skjer noe ekstraordinært på utgiftspostene. :-)

  Jeg sparer ikke til noe konkret, men liker å spare :-) Et læringsmål for 2017 bør nok være å lære mer om hvordan jeg kan investere sparepengene for å få en bedre avkastning enn på bankkontoen.

  Hva er deres sparemål for 2017?

 • #2
  Jeg har satt meg som mål å handle leilighet i.l.a. 2017 så jeg kommer hovedsaklig til å spare til egenkapital. Har satt meg et mål på hvor mye jeg minst skal ha, og mangler 50 000 på det. I tillegg skal bufferen og bilkontoen vokse med 10 000 hver. For enkelte er dette kanskje ikke store beløp, men jeg er student og jobber deltid så det blir ikke rom for overdådig luksus I tillegg skal jeg begynne å betale på studielånet neste år, så jeg skal spare opp litt på studielånskontoen også slik at jeg har litt å gå på når nedbetalinga begynner.

  Comment


  • #3
   Bra initiativ, gøy med felles sparetråd

   Gjennom avdrag på boliglånet kommer jeg til å betale ca. 75.000, og skal prøve å spare 8000 i måneden ved siden av. Det kommer litt utgifter til blant annet hobby, møbler og ferie som jeg vet om allerede, så ikke helt sikker på hvor mye som er spart ved årets slutt. Desemberlønn og det at jeg får tilbake en del på skatten drar jo opp, så 8.000 i snitt er kanskje ikke så langt unna.

   EDIT: justerer målet litt ned, tar sikte på 150.000 med avdrag og annen sparing.
   Last edited by SeaLion; 20-12-16, 17:40.
   “No man ever stood the lower in my estimation for having a patch in his clothes: yet I am sure that there is greater anxiety, commonly, to have fashionable, or at least clean and unpatched clothes, than to have a sound conscience.”

   Veien mot økonomisk frihet

   Comment


   • #4
    2017 skal bli et spareår. Målet er 3 månedslønninger på buffer, mgl 34000 på å klare det, så fokus på sparing ja. Ingen sydentur neste år, det blir i -18, har renovert bad i høst og har forholdsvis mye av netto lønn bundet opp i faste utgifter, men som sagt, nå er jeg bestemt! Shopstop og sparing, jadda!
    Comment


    • #5
     2017: Nedbetale 200 000 på boliglån. Investere 25 000 i fond.

     Minimalisme hjemme og lesing, både skjønn- og faglitteratur er fokusområder for neste år, vel så mye som sparingen.
     Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

     Comment


     • #6
      Morsomt med felles sparetråd! Jeg håper dere gir en oppsummering ved årsslutt om dere nådde målene deres.

      For min egen del har jeg følgende to (trolig i overkant optimistiske) mål:
      1. Spare minst 40% av lønning hver måned (klarte dette kun 8 måneder i år)
      2. Spare minst 10% mer enn i 2016.


      Comment


      • #7
       Vi skal både spare og bruke en god del i 2017:

       *Spare opp 250 000 til å bytte ut bordkledning og vinduer. Har 90 000 nå, og satser på å nå målet innen sommeren. Det avhenger imidlertid av om vi må prioriterer punktet under.
       *Spare opp 100 000 til en ekstra bil. Går helt fint med bare elbil i hverdagen, men denne våren skal vi en del turer til riksen, og har ikke lyst til å stå i ladekø med nyoperert unge.
       Reiseskildringer med elektrisk campervan: http://travelelectric.blogspot.no/

       Ikke oppdatert på ei stund, men ikke helt utdatert:
       http://gajasworld.blogspot.com/

       Comment


       • #8
        Skavvise: jeg vil ha 15000 til inn på buffer, og så vil jeg ha boliglånet ned med circa 55 000 i løpet av året. Så det skulle bli 70 000 minimum i løpet av året.

        Som hårete mål kan jeg ha å betale ned circa 85 000 på boliglånet i løpet av året. Er redd dette kan vise seg urealistisk, men man skal jo ha noe å strekke seg langt etter...


        Comment


        • #9
         - Spare 25 000 i BSU (mitt siste år)
         - Betale ned 60 000 ekstra på boliglånet.

         Regner med at skattepenger og feriepenger kommer godt med for å nå dette. Får 10k til gode etter hva skattekalkulatorene sier og omtrent 60k i feriepenger, hvorav 40k burde være nok til mine beskjedne sommerplaner. De resterende 55k må tas fra den vanlige lønna. Det blir lite sparing i januar (det skal betales forsikringer, fagforeningskontingent, DNT, idrettslag, andre medlemskap), og 5k i snitt de andre månedene.

         Comment


         • #10
          Siden så mange andre er flinke til å oppdatere, (og siden jeg har til dels positive nyheter) skal jeg gi dere en liten oppdatering på fronten min:

          25k i BSU: Done. Via gevinst på tidligere investeringer. Ikke fordi jeg har vært flink sparer. Det har jeg nemlig ikke, i og med at jeg allerede har feriert bort 9 av mine 25 feriedager i år, og ferie koster, nesten uansett hvor man reiser.

          Skatteoppgjøret sier nær 20 000 kroner til gode. Disse går rett inn på boliglån, og med planen min om å ta 20k av feriepengene til boliglånet, så gjenstår det ikke så mye. Samtidig har jeg sikkert brukt godt over 5000 kroner på øl på byen så langt i år, utenom ferie. Ikke optimalt i det hele tatt. Skjerpings, Skallmann!

          Comment


          • #11
           En liten oppdatering fra oss også:
           -Vi har nå 212 000 på sparekontoen, dvs snart i mål. I mai har vi flere store regninger, blant annet betaler vi inn restskatten nå slik at vi slipper renter. Men i løpet av juni burde vi ha nådd 250 000.
           -Vi har fortsatt bare en elbil. Det var litt ekstra styr å ta de ladepausene til og fra sykehuset, men det gikk greit. Og nå er det ingen problemer å dele på ett kjøretøy.
           -250 000 er neppe nok til alt som må fikses på dette huset. Vi må også ta dreneringen, så vi må nok legge på ihvertfall 120 000 på sparemålet.
           Reiseskildringer med elektrisk campervan: http://travelelectric.blogspot.no/

           Ikke oppdatert på ei stund, men ikke helt utdatert:
           http://gajasworld.blogspot.com/

           Comment


           • #12
            200 på bolig, drøye 10 i fond. Øker målene til 300 og 30. Full buffer, ny(ere), nedbetalt bil. (Arvet litt.)
            Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

            Comment


            • #13
             Har nådd målet og vel så det! \o/ Spart opp til å betale ca. 100k ekstra på boliglånet i løpet av året, pluss at BSU er fylt. Dette har gått såpass bra fordi jeg har fått litt uforutsette penger inn.

             Det spørs derfor om jeg klarer like mye neste år. Samtidig har jeg gått noe opp i lønn og har satt opp fast overføring til sparekonto (som skal gå til nedbetaling) på ca. 5000 kroner i måneden.

             Årets sparetips: Legg ferier og fritid til fjell, skog og mark. Billig, sunt og trivelig!
             Årets sparetips som jeg ikke følger: Drikk to færre halvlitre enn vanlig når du er på byen, ta et glass vann som siste glass. Godt for lommeboka og dagen derpå.

             Comment


             • #14
              Med sparing, nedbetaling og avkastning har formuen steget med ca. 141k. Satset på 150, så ikke håpløst langt unna i hvertfall

              Hvordan gikk det med dere andre?
              “No man ever stood the lower in my estimation for having a patch in his clothes: yet I am sure that there is greater anxiety, commonly, to have fashionable, or at least clean and unpatched clothes, than to have a sound conscience.”

              Veien mot økonomisk frihet

              Comment


              • #15
               Nedbetaling av lån: ca 150k. Ubetydelig sparing.

               Comment

               Working...
               X