Announcement

Collapse
No announcement yet.

Presentasjon av meg og mitt!

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Det er godt jobba det, hva er spareraten din for å klara å spare nesten 400 000 på nesten mnd?.

  Jeg har vel selv spart ca 250k fra inntekt fra lønn så langt noe som tilsvarer over 50% sparerate.
  Last edited by Sparer; 30-08-16, 08:26.
  Neste delmål, veien mot økonomisk uavhengighet  Comment


  • Sparer: jeg har spart i flere år. Dette året, 2016 kommer jeg til å gå ca 100.000 kr i pluss. Det betyr at jeg har spart ca 1/3 av lønnsinntekten min i år totalt. Skulle ikke være vanskelig å få til enda 30-40 k om jeg tar billigere ferier osv. Har tidvis høyt forbruk men bruker lite penger på en vanlig uke /mnd. Jeg har tidligere hatt ca 500.000 i innskudd, men oppgraderinger av bolig, bilkjøp og slike ting koster penger innimellom. Kort sagt er egentlig målet mitt å ta slike kostnader uten ytterligere lån, samt å bli gjeldfri mye tidligere enn skissert av banken. Spareraten er altså det jeg klarer å sette av, over tid, uten at det forringer livskvaliteten med hobbyer, ferier osv. Jeg er lavtlønnet men har en del penger siden jeg har gjort det slik i mange år. 60k i året blir 300k på 5 år, just sayin :-)


   Comment


   • 100 000 / 300 000 er kjempe bra det o, begynnte å lure om du var på 384900 bare så langt i år.

    Tickeren din viser egentlig buffer størrelsen din og hvor stor du ønsker at den skal bli iløpet av 2016. Står alt på høyrentekonto eller er deler investert også?
    Neste delmål, veien mot økonomisk uavhengighet    Comment


    • Sparer: Ja, det er riktig. Det er ikke spart i år nei, det er total cash på mine konti.

     Fordelingen er pr idag, sånn ca pr konto:
     Sparekonto: 126.000
     BSU: 202.000
     Aksjer: 51400 (anskaffelsesverdi 50.000 for en drøy mnd siden)
     brukskonto (visakort): de siste tusenlappene

     Utestående renter på bsu / sparekonto er ikke medregnet men blir typisk mellom 6 og 7 tusen kr i år.


     Comment


     • Et par dager til update egentlig, men jeg tar den uansett i dag: Beholdning øker med ca 10.000 fra forrige mnd. Jeg er nå på 395.800, men trekker av en tusenlapp for utgifter de kommende dagene til månedsskifte og godskriver meg selv 394.800!

      Har solgt XXL-aksjer med over 12% stigning, målet var 10% på 6-12 mnd. Dette gav meg drøye 6000 kr på under 2 mnd, moro! Har handlet noen aksjer i andre selskaper også, foreløpig i minus men jeg er trygg på at de stiger på sikt. Kjøpte dem nok på litt høy kurs ser det ut til, men er man amatør så er man amatør. Det har foreløpig ikke påvirket målet mitt mye negativt.


      Comment


      • Da var ene målet nådd, jeg står nå med ca 407.000 kr på mine konti.Jeg kommer også til å nå mål nr 2 om 200.000 på sparekonto (selv om noe av dette nå er plassert i aksjemarkedet).
       I November kommer jeg ikke til å klare å spare noe særlig, kanskje litt i desember med halv skatt. Håper på å klare 420.000 ved årsskiftet (bør gå bra med renteinntekten som kommer), hvis jeg klarer det har jeg gått 100.000 kr i pluss dette året.

       Nye mål vil settes i starten av 2017, men nå venter en del utgifter som gjør at jeg får spart mindre en stund. Tannlege, elektriker og service på bilen er tre ting som kommer til å fly avgårde med noen tusenlapper etter jul så her er det bare å bite tenna sammen og fortsette sparingen!


       Comment


       • Originally posted by Sjefen View Post
        Nye mål vil settes i starten av 2017, men nå venter en del utgifter som gjør at jeg får spart mindre en stund. Tannlege, elektriker og service på bilen er tre ting som kommer til å fly avgårde med noen tusenlapper etter jul så her er det bare å bite tenna sammen og fortsette sparingen!
        Gratulerer med oppnådd mål. Det betyr at du var ganske realistisk når du satte målet, mtp at det bare er 2 måneder/lønninger igjen av året.
        Og som du sier har du ikke mulighet å spare så mye mer så da var det jo ganske perfekt.
        Jeg ble ferdige med mine hovedmål for året etter hhv 7 og 8 mnd'er.
        Får prøve å treffe bedre til neste år .

        Du er ikke den eneste med høye utgifter på slutten av året.

        Bombrikke,tannlege,EU kontroll,kommunale avgifter osv.
        Neste delmål, veien mot økonomisk uavhengighet        Comment


        • Innskudd slutt 2016: 432.600 kr.
         det betyr at jeg har gått ca 112.000 kr i overskudd 2016. Det er jeg kjempefornøyd med!

         Har startet litt aksjehandel. Realisert smågevinster og småtap, totalt ca 2500 kr i pluss realisert, og akkurat nå 7000 urealisert tap på langsiktige investeringer. .

         Kona har omtrent like høyt innskudd som meg. Omtrent halvparten av våre tilganger er BSU-innskudd, ca 150.000 i aksjemarkedet og resten på vanlige konti.


         Mål for 2017 har jeg ikke definert enda, men det kommer. Januar vil bli preget av ekstrautgifter ca 10.000 kr grunnet helseutgifter kr 6000 pluss noen andre småting på et par tusenlapper hver. Den måneden er jeg altså heldig om jeg går i balanse, så får vi ta det derifra.


         Comment


         • Januar er straks over. Status nå søndag kveld: 434.700 kr. Ca 2000 mer enn nyttårsaften. AKsjene er ytterligere ned, urealisert ca 13.000 nå, forklarer noe av den altfor lille sparingen denne mnd.
          Ellers har jeg vel hatt ekstra regninger på ca 11.000 kr, så alt i alt er jeg fornøyd med å gå ca i null denne mnd.

          Har også gjennomført en "hvit måned". Etter å ha lest litt om det på nettet, tenkte jeg hvorfor ikke? Og kuttet ut fredagspilsen, lønningspilsen, rødvinen til lørdagsmiddagen og slike ting. Takket også nei til en fest.
          Merket forskjell? Nei. Ingenting faktisk. Kanskje jeg er litt mer opplagt og i bedre humør muligens. Også skjønner jeg egentlig ikke hvorfor jeg bruker alkohol heller etter en slik mnd. Har igrunn hatt det like greit uten og sikkert spart masse penger. Uansett har jeg ikke blitt avholdsmann av dette prosjektet :-)

          Har også startet vektnedgang. Har gått ned noe rundt 10 kg i januar. Resepten er enkel: Begynne å trene, spise mindre. JEg har ikke lov å drikke sukker (brus, øl, juice+++). Jeg spiser ikke sukker. Jeg spiser ikke brød, kun knekkebrød. Jeg overspiser ikke til lunsj og middag, og dropper oftere varmlunsjen på jobb til fordel for salat / knekkebrød. Foreløpig er det kjempedeilig med en lettere kropp, men fortsatt har jeg 15 kilo igjen til jeg når målet mitt, så her er det bare å henge i stroppene. Håpet var å nå målet i løpet av mai måned, nå har ting gått veldig raskt i januar så vi får se hvordan det fortsetter.

          Fokus neste måned: Fortsatt jobbe med vektnedgangen gjennom livsstilsendringen jeg er inne i. tenker også å ta en 2-3 hvite helger til, kanskje februar også blir hvit mnd, to på rad? Fortsatt unngå unødig forbruk, og til sist få måneden til å gå så fort som mulig slik at det blir raskere vår!


          Comment


          • Status slutt februar: 444.600.

           Meget svak oppgang så langt i 2017. Mye må tilskrives at jeg til stor del har mine tilganger i aksjemarkedet nå, bortsett fra BSU, og at jeg i skrivende stund er ca 19.000 kr i urealisert minus på disse pengene. Bekymrer meg ganske lite, jeg mener disse aksjene vil stå mye høyere til sommeren og høsten enn de gjør nå. Dog står de 15.000 kr lavere enn nyttår, så det tilsier at økningen i formuen har vært mindre enn den normalt ville vært.

           Jeg er ellers flink med sparingen så langt i 2017!
           Også februar har vært hvit måned, ingen sukkerbrus, ingen form for alkohol, ingen snus. Fortsatt flink til å trene og spise sunt. Bare aksjemarkedet går min vei nå etterhvert så kan det bli bra dette etterhvert...


           Comment


           • Du virker motivert både til sparing og vektnedgang

            Regner du spareprosent?
            It don't take much strength to pull a trigger
            But try and get up every morning day after day and work for a living
            Let's see 'em try that
            Then we'll see who's the real tough guy
            The working man is the tough guy

            Comment


            • Lommerusk: nei, gjør ikke det, prosenten betyr mindre for meg enn beløpet. Jeg prøver heller å spare 1000 kr ekstra enn 5 prosent ekstra om du skjønner. Når det er sagt så er jeg inne i en god stim generelt ja, med sparing og vektnedgang! 😊


             Comment


             • Innskudd nå ca 451.600 kr.
              Dette er tydeligvis året for jevne utgifter i 5000-kronersklassen som gjør at jeg får sparet mye mindre enn jeg hadde tenkt. 20.000 i pluss siden nyttår er OK det, men fortsatt 12-15.000 mindre enn ønsket og normert.

              En liten ferietur i mai gjør vel også sitt, men deretter håper jeg at det blir roligere tider fremoverr...

              lei.no


              Comment


              • Her har jeg ikke vært på snart ett år gitt, men det er artig å lese tilbake.

               Har enda ca 440.000 kr på konto. Må dog ha en billig-bil til snart, det tvinger seg frem når ungene vokser og skal kjøres hit og dit, og ikke minst til bringing i barnehage når jeg begynner tidlig på morgenen på jobb.

               HVerken gode eller dårlige nyheter der altså... Minimalt med sparing da, men noe oppussing og investeringer i diverse ting og tang gjør at kanskje livskvaliteten og moroa er høyere og kontoen ikke har økt nevneverdig.


               Comment

               Working...
               X