Announcement

Collapse
No announcement yet.

Min spare og nedbetale gjeld reise

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Mai inntekter og sparing.

  Lønn: 41 402 kr
  utleie: 6337 kr
  utbytte: 2590 kr

  Totalt: 50 329 kr i inntekt.

  Jeg har trukket fra skatt, husleie og kommunale avgifter på utleie inntekten.


  Sparing i Fond : 3500 kr
  avdrag på boliglån: 9583 kr
  bank (bsu) sparing : 3375 kr

  totalt: 16 458 kr spart.

  Dette tilsvarer 33% sparerate av utbetalt. Ikke så bra som jeg hadde håpet på, men noen måneder blir det mer og noen ganger mindre. Mars og April var veldig bra, så jeg fikk et relativt stort forbruk på kredittkortene mine og dette måtte betales inn i Mai. Måtte bl.a kjøpe en ny oppvaskemaskin til utleie leiligheten min. Jeg betaler alltid ned kredittkort før jeg setter av penger til sparing. Å betale renter på noe annet enn bolig, studie og billån er uaktuelt. Billån er ikke bra det heller, men føler det til dels kan forsvares, men ideelt sett bør det fjernes. Vi har nylig refinansiert lånet på bilen så der sparer vi 150kr pr med i renter. BSU kontoen er nå full for 2018. I 2019 blir jeg 33 så da er det vel siste året jeg kan fylle på den. Pr i dag har den en verdi på 314 026 kr inkl renter hittil i år.

  Juni ser som forventet ut til å bli en veldig bra mnd
  Last edited by ogellers; 27-06-18, 04:29. Reason: glemte å legge til utbetaling av utbytte fra aksjer

  Comment


  • #32
   Juni inntekter og sparing.

   Lønn: 93 774 kr
   utleie: 6337 kr
   utbytte: 128 kr
   skatt: 8264 kr

   Totalt: 108 503 kr i inntekt.

   Jeg har trukket fra skatt, husleie og kommunale avgifter på utleie inntekten.


   Sparing i Fond : 12 500 kr
   avdrag på boliglån: 43 581 kr
   utlånt på monner : 20 000 kr

   totalt: 76 081 kr spart.

   Dette tilsvarer 70% sparerate for juni mnd. Vil si det er innenfor grensen av hva som er akseptabelt Grunnen til det store avdraget på boliglånet var at jeg hadde et topplån på leiligheten jeg leier ut og fristelsen var for stor for å få dette vekk. "ulempen" med dette er at jeg frem til mai neste år ikke får betalt inn noen avdrag her grunnet et avdragsfritt fastrentelån. Jeg vil derfor øke mine innskudd i aksjer og fond en god del fremover. Pengene må jo gå et sted. De 20 000kr jeg lånte ut på monner.no får jeg 8% rente på etter at de har tatt sine 1%. Pengene lånes til et hytteprosjekt på Geilo og det er sikret med pant, så jeg anser det som en relativt sikker investering. Jeg vil få renteinntekter hver mnd det neste året før lånet betales tilbake i sin helhet.Jeg kunne jo også ha plassert disse pengene i fond, men jeg klarte ikke å få meg til å gjøre det. Når pengene blir tilbakebetalt om 1 års tid er den foreløpige tanken å sette disse inn på lånet i utleieleiligheten. Om det skulle være billig å handle indeksfond evt da kan det være de går til det. Time will show

   Hvordan gikk det med sparing for dere andre? Juni er jo ofte en mnd der mange sparer en god del. Dette er første gang siden 2014 at jeg har fått tilbake på skatten. Deilig å være på rett side av gjerdet igjen!

   Håper alle får en flott ferie og koser seg maks :-D

   Comment

   Working...
   X