Announcement

Collapse
No announcement yet.

Superlånet Nordnet

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Superlånet Nordnet

  Hei!

  Jeg ser at i superlånet i Nordnet ligger renten nå på 1,69 % gitt at en har visse forutsetninger. At en har porteføljen som sikkerhet for lånet.

  Setter en pengene inn i noen globale indeksfond må en vel kunne forvente en høyere avkastning enn 1,69 %, og således sitte igjen med litt? Og låner en ikke opp maks, men holder seg på på 30-40 % belåning for å unngå å selge ved kursfall, har en jo en viss gardering også.

  Jeg spør fordi jeg synes det høres veldig gunstig ut, og lurer på om det er noe jeg har unnlatt å se

 • #2
  Hei!
  Jeg er kunde hos Nordnet og benytter meg av Superlånet, som jeg synes er svært bra mulighet for "gearing" hvis man er litt varsom og ikke makser belåningen. Det er nok ikke noe du har unnlatt å se, men som du påpeker er det viktig å vite at et porteføljefall vil kunne resultere i høyere renter om du kommer over de gitte grensene.

  Comment


  • #3
   Ok!

   Tenker også at ved et kursfall kan det være gunstig å sette over litt mer penger fra en bufferkonto, da en kan tjene på oppturen igjen, og samtidig få en behagelig belåningsgrad.

   Comment


   • #4
    Det finnes kanskje tilfeller hvor "gearing" og investering med lånte penger kan lønne seg, og jeg er egentlig enig i at superlånet til Nordnet har gunstige vilkår, men jeg synes man skal være forsiktig med å begi seg ut på dette.

    Nå har vi hatt et bullmarked siden slutten av finanskrisen i 2009, og vi i Norge ble i stor grad skjermet for nedturen den gang. I en hypotetisk situasjon hvor aksjekursene halveres, lånerentene på boligen din stiger til himmels, og med tøffe tider i arbeidsmarkedet med utstrakte nedskjæringer og oppsigelser, er det fort gjort å sitte igjen med svarteper.

    Man kan sikkert finne gode argumenter både for og i mot "gearing", men å bruke bufferen for å dekke inn lånte midler til gearing høres ikke veldig buffer-aktig, ut spør du meg.
    Skjønt, da tenker jeg krisebuffer når jeg leser buffer, og ikke de ekstra 10k du har på en sparekonto i tilfelle du skulle få lyst til å bli med på Weekend-tur til England.

    Comment


    • #5
     For å få den beste renten må du dog oppfylle noen kriterier:

     Slik får du rabattnivå 1 som gir 1,69 % i rente

     "En aksje eller ETF kan ikke utgjøre mer enn 20 % av porteføljen (for fond gjelder maks 60 %). Du kan ikke bruke mer enn 40 % av tilgjengelig belåningsverdi."

     I mitt tilfelle har jeg alt i KLP Aksjeverden Indeks. Fondet er jo globalt og godt diversifisert sånn sett, men renten jeg da er kvalifisert til på belåning er 5,89%, noe som gjør det lite aktuelt.     En mulig omvei er vel å ha en 60/40 fordeling på f.eks KLP Aksjeverden og DNB global indeks eller andre globale indeksfond. Da er du jo eksponert mot så og si akkurat det samme markedet og den samme risikoen, men du vil plutselig tilfredsstille betingelsene for å få 1,69% rente. Mulig smutthull her kanskje, sjekk ihvertfall nøye hvilken rente du er kvalifisert til før du låner opp til pipa
     Last edited by SeaLion; 12-05-17, 21:05.
     “No man ever stood the lower in my estimation for having a patch in his clothes: yet I am sure that there is greater anxiety, commonly, to have fashionable, or at least clean and unpatched clothes, than to have a sound conscience.”

     Veien mot økonomisk frihet

     Comment


     • #6
      Enig i at superlånet er veldig billig, men skal man handle i flere markeder må man passe på. Nordnet tar seg nemlig godt betalt for valutaspread hvis man handler f.eks svenske aksjer med norske kroner.

      Comment


      • #7
       Er det noen aktører som tilbyr billigere valutaspread enn Nordnet da, tatapet? Slik jeg har forstått tar Nordnet 0,25% ekstra ved kjøp av utenlandsk valuta.

       Bruker du visa kortet i utlandet tar visa 2,0%. Før tok de 1,75%, men nå har f.eks nordea og skandiabanken skrudd varslet om at de øker til 2%.
       https://skandiabanken.no/kort/priser/
       https://www.nordea.no/om-nordea/pris...edittkort.html


       Comment

       Working...
       X