Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kjøpe bolig på tvangssalg

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kjøpe bolig på tvangssalg

  Jeg og min samboer eier for tiden en leilighet med relativt lite lån i forhold til verdi. Nå har vi funnet drømmehuset som vi ikke klarer å slutte å tenke på. Huset har vært til salgs veldig lenge nå, men vi har vel ikke før nå virkelig begynt å smake på tanken.
  Problemet er at dette er et tvangssalg, noe vi har null erfaring med. Har skjønt at det er noen rettigheter som avviker i forhold til et normalt boligkjøp og så videre. Har tenkt på om det er vits i å legge innet skambud mtp at det har lagt ute for salg såpass lenge, det er en del ting som må ordnes på, beliggenheten er ikke sentral og så videre. Vi har ca 700 000 i egenkapital om man bare regner med markedsverdien på leiligheten (håper på litt mer da vi har gjort masse dyre forbedringer som ikke er takstert. Boligen koster 2.4 mill men det synes jeg er mye. Vi har ikke vært i banken enda men i følge diverse kalkulatorer på nettet vil vi uten problem kunne betjene lån på inntil 1.8 (medregnet andre lån og barn).
  Noen som har kjøpt bolig på tvangssalg som kan komme med noen innspill? Hva vil et skambud være på en bolig til 2.4? Og er det i det hele tatt noen vits?
  Sitter vel en bank i den andre enden som gjerne vil ha så mye som mulig og ikke nødvendigvis hva boligen er verdt.

 • #2
  Uten å gå for dypt i det, men før dere begynner og drømme, ring megler og hør om det er kommet inn noen bud. Dette kan både gi dere en pekepinne på hvor lavt et bud ikke bør være. I tillegg er det 6 ukers akseptfrist på boliger på tvangssalg, dette budet må først godkjennes av saksøker (ofte banken) og deretter stadfestes av retten. Det kan derfor være en bud under behandling i denne saken.
  Besøk gjerne Aksjeinvest for oppdateringer om aksjer og investering.

  Comment


  • #3
   Har vært i kontakt med megler og har avtalt privat visning. Regner med vi kan forhøre oss litt om det har vært flere interesserte og hva de eventuelt har bydd da.

   Comment


   • #4
    Dere kan jo begynne lavt, og heller be motpart komme med et motbud, hva de minst må ha? Og så forhandle / prute derifra?

    Comment

    Working...
    X