Announcement

Collapse
No announcement yet.

Selge pendlerbolig eller ikke?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Selge pendlerbolig eller ikke?

  Hei!

  Jeg eier en treroms borettslagsleilighet i utkanten av Oslo nå brukt som pendlerbolig, med utleie av ett rom.
  Det er skattbar inntekt og gir ca 4300 kroner netto leieinntekt per mnd.
  Utleien fører til at halve gevinsten på leiligheten blir skattlagt.
  Et nøkternt anslag er at jeg kan få ca 3 millioner for leiligheten, det gir da ca 1 million i gevinst og da ca 140 000 i skatt (28% av 0.5 mill).
  Jeg vurderer andre jobber for å slippe å pendle. Tenker da på å avslutte utleie nå for å bruke pendlerboligen alene i ett år mens jeg pusser opp / forbereder et salg. Da slipper jeg skatt ved et salg.
  Samtidig kan det godt være at jeg fortsetter å pendle. Kunne da egentlig tenke meg å ha en mindre leilighet nærmere sentrum, men de er jo så utrolig dyre.
  Jeg har vel noen alternativer.

  1. selge om 1 år og og kjøpe liten selveierleilighet, slipper skatt på gevinst, men koster å selge og å kjøpe.
  2. selge og finne annen rimelig overnatting, men hvordan plassere egenkapitalen oppspart i leiligheten? Jeg trenger den trolig ikke til annen eiendom nå. Det blir nok ca 2.4 millioner som jeg synes er alt for mye å plassere i bank eller aksjefond (ca 1 mill plassert i fond fra før).
  3. beholde og fortsette utleie, risikerer da å måtte betale skatt som utgjør 3 år med utleie, men har fortsatt leieinntekter og kan bruke leiligheten selv.

  Når det gjelder kjøp av leilighet har jeg lekt med tanken om å bruke en sentrumsnær liten leilighet selv i de ukedagene jeg trenger og leie ut med airbnb i en del helger / ferier. Har noen erfaring med utstrakt uleie via airbnb? Fordelen da
  er at jeg fortsatt kan ha leieinntekter, men kunne disponere leiligheten når jeg trenger det. I tillegg til pendling har jeg / familien behov for å kunne overnatte i Oslo noen ganger i året. Selv om de er dyre virker det som en får en del mer for pengene ved å gå opp til toromsleiligheter. Hver kvadratmeter blir veldig dyr for de minste og en toroms er langt mer nyttig å ha i et lengre perspektiv (Fremtidig utleie av hele leiligheten, Barn kan ha behov for den, etc).

  Setter pris på synspunkter, hva ville du ha gjort i mine sko?

  hilsen spareren
Working...
X