Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hvor mye sparer dere til pensjon i måneden?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Jeg satser mest på å betale ned på lånet.

  Ut over det kommer jeg til å sette resten i indeksfond.

  Det dreier seg kanskje om en 15-20k per måned til sammen.

  Har alt for høyt forbruk akkurat nå, men håper jeg kan få redusert dette over tid. Det er ikke noe som skjer over natta.

  Comment


  • #17
   Hovedfokus er på nedbetaling av gjeld, men vi har også begynt å sette inn 3000/mnd på indeksfond som er mentalt avsatt til pensjon. Har sett på den nye IPS-ordningen, men det er uaktuelt for oss å binde pengene fram til vi er 80. Basert på familiehistorikk er nok jeg rimelig dement før den tid, så fra 70 og utover regner vi med å kunne leve et stille og rolig liv på offentlig pensjon.
   Reiseskildringer med elektrisk campervan: http://travelelectric.blogspot.no/

   Ikke oppdatert på ei stund, men ikke helt utdatert:
   http://gajasworld.blogspot.com/

   Comment


   • #18
    i 2018 endte jeg opp med å flytte 40 000 kr fra min aksjesparekonto over til ny IPS. Egentlig synes jeg ordningen er for dårlig pga bindingstiden, men jeg sa til meg selv at jeg ikke kommer til å angre den dagen jeg blir 62 eller mer. Jeg ser på det som en forsikring mot egen mulig dumhet seinere. Jeg kommer sannsynligvis ikke til å sette inn så mye nå i 2019. Kanskje 500 pr mnd i tillegg til det jeg får "igjen" på skatten. Fasit vet jeg først om 12 mnd. Uansett er hovedbolken av sparingen konsentrert rundt aksjesparekonto slik at pengene står friere tilgjengelig samt nedbetale gjeld.

    Comment

    Working...
    X