Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gaver

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Originally posted by Impulstulla
  Tror ikke Realverdien hadde akkurat deg og din situasjon i tankene når han skrev innlegget, og tror ingen andre tenkte det når de leste posten heller. Heller et humoristisk sleivspark til alle oss "big spendere" der ute. Sånn tolket jeg det i hvertfall
  Skjønner, men det gikk meg dessverre hus forbi, da det var så konkret stilet til "du og mannen din" og slikt.

  Originally posted by Realverdien View Post
  Dersom man ønsker å drøfte sin egen situasjon helt spesifikt bør man enten poste i memoarer-subforumet, eller legge frem en tydeligere problemstilling enn TS gjør her.
  Det var ikke intensjonen å drøfte egen situasjon, nei. Heller en generell meningsutveksling, noe jeg håper på i fortsettelsen.

  Comment


  • #17
   Barneselskap (familie og slekt) hos oss er rene julaften. Det er så mye gaver. Vi sliter egentlig fra før med at ungene har for mye leker og greier. Alle vil gi noe og alle vil gi noe "skikkelig", men det drukner jo i mengden uansett. Jeg klarer ikke holde styr på hvem som gir hva og det gjør i hvertfall ikke ungene. Søppla blir full av emballasje og mange av lekene krever oppfølging fra oss på diverse vis, alt fra å sette i batterier, til å sminke dukker, lese bøker, pusle puslespilll, installere apper osv. Tar jo evigheter å komme gjennom haugen og det kjipeste blir bare åpnet og så glemt på bunnen av en eller annen lekekasse.

   De som gir har penger i søkk og kav, så det er ikke synd på dem. Mest synd på meg og miljøet=). Men hva skal man gjøre, man må jo ta imot. Bør man heller be om geiter i Afrika? Be om penger til fond?

   Heldigvis er skoleselskapene edruelige med den faste 50lappen som går på rundgang gjennom året.
   Gjeld er roten til økonomisk ruin.

   Comment


   • #18
    Originally posted by Mises View Post

    Heldigvis er skoleselskapene edruelige med den faste 50lappen som går på rundgang gjennom året.
    Det er de ikke her i hvert fall. Helt siden ungen gikk i barnehagen har det prisnivået ligget på rundt 150-200,- (bare bursdagkortene koster jo fort 30,-) og det virker ikke å ha blitt noe bedre på skolen heller.

    Hadde vært bedre med èn felles gave fra alle, hvor gjestene spyttet i en 50-lapp hver. Da hadde det blitt billigere for foreldrene, og bursdagsbarnet fått en ordentlig gave i stedet for en haug med ræl.

    Comment


    • #19
     Originally posted by Mises View Post
     De som gir har penger i søkk og kav, så det er ikke synd på dem. Mest synd på meg og miljøet=). Men hva skal man gjøre, man må jo ta imot. Bør man heller be om geiter i Afrika? Be om penger til fond?
     Om det er mulig, så hadde jeg tatt praten med slekta. Litt gaver er jo kjekt, men endel pengegaver en enda nyttigere. De trenger jo ikke alle gå til egenkapital til bolig en gang etter man er ferdig med å studere.

     Penger til lappen, en interailtur / månedslang tur i Asia/Sør-Amerika/..., en god buffer i studietida, et ordentlig instrument, om man har glede av det, det er gull verdt. De pengene kan komme fra pengegaver til bursdag og jul.

     Og noe av det mer langsiktige: hvorfor ikke fond?

     Comment


     • #20
      Originally posted by Mises View Post
      Heldigvis er skoleselskapene edruelige med den faste 50lappen som går på rundgang gjennom året.
      Vil oppfordre alle foreldre her inne til å holde seg til "normalen" når det gjelder sum på gaver/pengegaver i skoleselskap. Begynner man å kjiipe på tierne her er det kun deres eget barn det går ut over. I et barneselskap har alle kontroll på hva alle har gitt og ikke gitt. Hvis en unge gir f.eks. 30,- istedenfor 50,- vil han eller henne i verste fall ende opp med å bli mobbet for dette. Jeg er fortsatt så ung at jeg husker dette fra barneskolen og det skjer! Utrolig men sant, barn er noen jævler mot hverandre!

      Selvfølgelig kommer dette ann på privatøkonomi, men jeg mener altså at man absolutt bør prøve å strekke seg for dette, selv om lommeboka kan være slank i disse regningstider. Forøvrig vil jeg si at dersom normalen er 200,- bør man ta det opp på neste foreldremøte og komme frem til en fast sum. 200,- er for mye, selv i 2015..

      Til Mises: Dette var ikke rettet mot deg altså, kom bare på det når jeg leste posten din. Jeg synes 50 kr er en helt passelig sum.
      Last edited by thoru; 02-03-15, 16:43.

      Comment


      • #21
       Samtidig bør man som foreldre være flink til ikke å tøye strikken og kjøpe noe dyrere heller. Noe som ikke alltid er like enkelt, når man er lei og bare vil bli ferdig er vel stortsett på den måten jeg bruker for mye penger på gaver uansett om det er familie, venner eller barnebursdag når jeg finner noe som passer og jeg er sliten (helsa tåler lite shopping) så blir det til at det blir brukt mer penger enn planlagt. Dog pleier jeg å være flink å handle bøker, spill, tegnesaker etc på salg til alle disse barneselskapene.

       Planlegger egentlig de fleste gaver i god tid og kan på den måten ofte handle på salg. Den jeg bruker mest på er vel egentlig min samboer. Han får dog stort sett noe verktøy som han blir overlykkelig for, bruker mye og nok ville kjøpt uansett

       Vi har kuttet ut noen gaver de senere årene, men bruker alt for mye penger på gaver. Det skal sies at jeg elsker å gi gaver da. Kanskje det er en dameting? Siden flere av dere klager på kona


       Comment

       Working...
       X