Announcement

Collapse
No announcement yet.

Konfirmasjon - pris?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Konfirmasjon - pris?

  Jeg har en sønn som jeg regner med en dag vil konfirmeres, mest sannsynlig borgerlig, og så slo det meg mens jeg satt med budsjett og spareplan at det kommer jo til å koste noen kroner. Det er heldigvis lenge til, og jeg slipper unna med halvparten av utgiftene, men hva bør man regne med at hele kalaset kommer på? Er det andre utgifter utenom klær, gave, middag og kaker?

  Kanskje jeg bør begynne å spare allerede

 • #2
  Leie av lokale, hvis du ikke skal feire dagen hjemme.
  Serveringshjelp, hvis det er middag som krever det.
  Lys, servietter, duker,blomster og bordpynt.
  Drikke.

  Det blir fort noen kroner ut av dette.

  Vi har forhåndsbooket det lokale klubbhuset flere år i forveien pga stor familie og mange gjester. Det koster kr 750,-

  Comment


  • #3
   Innbydelser skal lages og sendes, fotografering, takkekort skal sendes etter konfen. Går noen hundre til det og, mer viss en bruker profesjonell fotograf. Viss du leier et rimelig lokale med velutstyrt kjøkken - lettvint det, men du må regne litt da til bordpynt, evt papirduker og sånt. skal jo se ut som et festbord. Mange utgifter som ikke er så store i og for seg, men dette kommer oppå mat, klær og gave. Har en konf bak meg og en igjen... koster penger ja.
   Comment


   • #4
    Spørsmålet var hvor mye det hele vil komme på, sånn ca?

    Comment


    • #5
     Hvor skal du ha middagen og hvor mange kommer?
     Gjeld er roten til økonomisk ruin.

     Comment


     • #6
      Vet ikke ennå. Det er langt frem i tid. Men oss si middag, kaker og kaffe for å, herregud, det blir en del gjester når jeg tenker meg om, ca. 30-35 gjester. Da blir det ikke middag hjemme, i hvert fall

      Hva har dere andre betalt for konfirmasjoner og hva dekket det?

      Comment


      • #7
       Snittpris 2010: 24 000 kr
       Gjeld er roten til økonomisk ruin.

       Comment


       • #8
        Takker 24.000 var i grunn lavere enn forventet, så det var godt nytt, og jeg slipper å begynne på sparingen på en stund ennå

        Comment


        • #9
         Hvis du har lang tid å spare i så kan du sette av rikelig til blomterdekorasjoner og bare bestille dem evt levert til lokalet. De tar tid å lage selv og tid får man veldig lite av i dagerne før dagen :-)         Utfordringer 01.01.13
         Kredittkortgjeld: 88.000
         Billån:141.000
         Buffer og sparing: 10-20.000

         2013

         Få oversikt over pengebingen og lage et realistisk budsjett
         Lommebuffer: 5.000

         Comment


         • #10
          Originally posted by Magaki View Post
          Hvis du har lang tid å spare i så kan du sette av rikelig til blomterdekorasjoner og bare bestille dem evt levert til lokalet. De tar tid å lage selv og tid får man veldig lite av i dagerne før dagen :-)
          Jeg har en venninne som er blomsterdekoratør og hun får dem til innkjøpspris, så akkurat det tror jeg ikke kommer til å koste så mye, men jeg kommer nok til å begynne sparingen i god tid uansett. Jeg kan tenke meg de siste dagene går fort, ja

          Comment


          • #11
           Den der linken til Mises må jo dreie seg om Oslo vest. Hvem kjøper klær og sko til jenta for 9800,-?

           Og hvem gir 8000 i gave fra foreldre? 5000 må da holde i masser.

           Mat og drikke må man da klare å få under 5000?

           Hvor skal disse blomsterdekorasjonene dere snakker om?

           Comment


           • #12
            Påkledning til ham, til deg og alle dine. Mat, dessert, drikke, kaffe, kaker, ulike lys, servietter, litt bordpynt,leie av duker (vi leide duker av aldershjemmet her og leverte tilbake skittent, rens og vask med i pris) blomster, fotografpluss evt. album og stort lerret bilde til vegg senere, inbydelse, takkekort, lokale, evt. vask etterpå. Sanger, taler, evt. rullerende bilder på skjerm..

            Mye kan gjøres selv. Mye kan venner hjelpe med. Men se litt på det som et lite bryllyp. Da er du ikke så fryktelig langt unna.

            Vi hadde 40 gjester og jente med bunad, - det ble mye penger.

            En venninne hadde vært i Asia og tok med hjem orkideer til meg, så laget jeg flotte borddekorasjoner av dette. Men så er det ikke nødvendigvis å gjøre det dyrt. Jeg lager alltid alle bordekorasjoner selv.

            Men tips. vær iallefall tidlig ute med å bestille lokale. Vi har neste år igjen. Og bestilte to år i forkant. Et år i forkant med mat. Konfirmanten vår ville ha koldtbord. Planlegging er tingen. Da blir det billigere. Mye gøy som kan finnes på Ikea, Nille og Europris av suppleringsting.

            Lykke til og husk at det kan bli steike flott om man bare har mulighet til å planlegge og kjøpe litt hist og her. Trenger ikke nødvendigvis å bli det dyreste.

            Lykke til
            Betre å være herre i lite hus enn træl i eit stort.

            Comment


            • #13
             Synes det virker som om dere gjør mye ut av konfirmasjonene til podene deres. Kjøper dere virkelig nye klær til hele familien? Har ikke far dress fra før av? Leie duker?

             Comment


             • #14
              Originally posted by Realverdien View Post
              Synes det virker som om dere gjør mye ut av konfirmasjonene til podene deres. Kjøper dere virkelig nye klær til hele familien? Har ikke far dress fra før av? Leie duker?
              Ang.leie av duker. 40 personer pluss koldbord pluss gavebord skal ha duker. Hvite duker..noe jeg ikke gidder kjøpe inn og stable (samle støv) derfor leie av duker. Men det var oss. Man trenger ikke.

              Hilsen Tiril

              Ang. klær så har vi bunad. Far har dress. Så det er en engangsutgift. Strømpebukse, svarte sokker ( sant Mises ) må man kjøpe dog..
              Last edited by Tiril; 10-02-13, 20:03.
              Betre å være herre i lite hus enn træl i eit stort.

              Comment


              • #15
               Kanskje du gjør lite av det Realverdien. Bare en dress koster fort 10000.

               Men for all del, man kan sikkert plukke opp en på dressmann til tusenlappen. Det er alt etter hva man gjør det til. Jeg kjenner noen som hadde grandis på konfirmasjonsdagen. Det er OK det også. Det billigste er å skippe hele dagen. Det er også greit.
               Gjeld er roten til økonomisk ruin.

               Comment

               Working...
               X