Announcement

Collapse
No announcement yet.

Foreldre sitter igjen med gjeld...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Foreldre sitter igjen med gjeld...

  Nå er det snart konfirmasjon tid og pengene får bein å gå på...

  Interessant lesestoff dette http://http://m.aftenbladet.no/nyhet...l#.UYJTpWQay0c
  Back In Business
  Spare 35 000 innen 1.7.16
  35 000

 • #2
  Originally posted by Homlå View Post
  Nå er det snart konfirmasjon tid og pengene får bein å gå på...

  Interessant lesestoff dette http://http://m.aftenbladet.no/nyhet...l#.UYJTpWQay0c
  Linken virket ikke hos meg, men jeg googlet den opp: «Hører om foreldre som sitter med gjeld etterpå» - Aftenbladet.no

  Uansett, det er ille om man tar opp lån for å arrangere fest, kjøpe bunad og gi gave...før handlet det vel og religiob og overgangsrite, nå handler det KUN om å få mest mulig penger. Og at stakkars barn som blir mobbet hvis de ikke får like mye som andre. Og hvem lærer barna disse flotte verdiene? Jo, vi voksne.

  Syns det er fælt at folk er sååå opptatt av å gjøre som alle andre. Janteloven står litt for sterkt her i landet synes jeg.
  Mål 2017:
  Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

  -- Normal is broke. Be weird! --


  Besøk min blogg: Pengebingen
  Comment


  • #3
   Merkelig alt det rare og meningsløse man gjør for å ikke skille seg ut. Konfirmasjon er en av mange ting som bør avvikles sporenstreks.

   Comment


   • #4
    Det er helt latterlig at folk setter seg i gjeld for at barna skal konfirmeres. Var i en kjempefin konfirmasjon i går til tanteungen min. Med god mat min bror hadde laget og festen var i en leid kantine til 500 kroner. Kaker hadde vi andre i familien bakt. Konfirmanten var kjempefornøyd og skulle spare mestparten av pengene Dog klarte en gammeltante (konfirmanten hørte det ikke) å komme med en kommentar når hun hørte hvor mye penger hun hadde fått "Det var da ikke mye" :O


    Comment


    • #5
     Vi har hatt 3 konfirmasjoner. Siste neste vår. Alle jenter og alle bunader,lokale, fotograf og koldtbord. Kunne ikke falle meg inn å sette oss i gjeld for dette. Vi er rettferdige. Vår gave til dem. Slik våre foreldre gjorde for oss. Sanger, kaker, oppsatser osv lager jeg selv eller slekt, venner, klubb hjelper til. De har alle fått bruke noe til en ting de ønsker seg mye, samt en shoppedag med venninner. Resten går rett på sparekonto til studier/bolig/bil. Altså noe stort, noe dyrt, noe viktig. Sertfikat får de av oss.
     Last edited by Tiril; 05-05-13, 18:56.
     Betre å være herre i lite hus enn træl i eit stort.

     Comment


     • #6
      Ja, jeg syns det er helt horribelt at foreldre setter seg i gjeld! Altså, selvfølelig er det ikke alle som har muligheten å spare opp massemasse penger til ungene sine, eller har havnet i div situvasjoner. Men det kan umulig være en bedre løsning å låne penger? For de må jo betales tilbake med renter.

      Heldigvis sparer vi barnetrygda til jenta på egen konto til dyre/store ting som lappen, konfirmasjon, hus/bil etc. Ser på de pengene som hellige og prøver å bruke våres egne penger til mindre ting som er litt dyre (bilstol etc).

      Om jeg skulle havnet i en spesiell situvasjon rett før konfirmasjonen, som gjorde at det var begrenset med penger. Så ville jeg prioritert å gjort det enkelt, både med invitasjoner/pynt/blomster/mat etc. Evt kjøpt rimelig kjole/leigt bunad. For så å betale til dette senere.
      Back In Business
      Spare 35 000 innen 1.7.16
      35 000

      Comment

      Working...
      X