Announcement

Collapse
No announcement yet.

Det blir visst jul i 2014 også...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Det blir visst jul i 2014 også...

  Jeg elsker julen og gleder meg veldig. Men sånn rent pengemessig kan det fort bli en glede med bismak dersom jeg ikke har med hodet i førjulstiden. Jeg synes det er utrolig lett å la seg rive med av kjøpefesten, og selv om jeg sjelden er blant de som bruker mest blir det fort mer enn jeg hadde tenkt.

  Så derfor tenkte jeg at det kan være lurt å være litt i forkant og være bevisst på hva slags jul jeg ønsker. For det er jo egentlig ikke det høye forbruket som nødvendigvis gir de beste juleminnene.

  Hva med dere? Har dere gjort dere opp noen tanker om årets julefeiring?

 • #2
  Foreløpig har jeg følgende på plass:
  • Trumfkort er bestilt og registrert på alle med eget bankkort i familien (mannen, meg og husets tenåringer) og beløpet der skal dekke en del av julematen.
  • Jeg har fått masse garn og vurderer å strikke noen julegaver i år.
  • En flaske Champagne som ble kjøpt på Tax-free i sommer. Vi drikker ikke så mye, så den er tiltenkt nyttårsaften.
  • Julesparing er i gang

  I tillegg er jeg litt i tenkeboksen omkring hva det er viktig for meg å gjøre i jula og hva som ikke er det. En kinotur i romjula tror jeg kan bli hyggelig. Å invitere noen på skalldyr er også veldig trivelig når alle er skikkelig lei julemat. Er det snø vil jeg gjerne legge inn litt aktiviteter som aketur mm.

  En ting er i alle fall sikkert: Jeg vil prøve å begrense tiden tilbrakt på kjøpesentre med Bettan og Wenches julemusikk på repeat i bakgrunnen mens jeg svetter i varme klær og står i kø osv. til et minimum.

  Comment


  • #3
   I år skal vi være på hytta i jula. Det har tidligere vært slik at hyttejul fører til lavere utgifter. Vi handler inn mindre og kjøper litt færre julegaver.
   Jeg pleier også å spare opp trumfpengene og kjøpe julegaver for dem.

   Comment


   • #4
    Hyttejul høres kjempekjekt ut!

    Comment


    • #5
     Jeg har kjøpt julegave til hele kjernefamilien. Årskort i skitrekket.

     Comment


     • #6
      Ordet er: "Prioritet."

      Hva er det man vil prioritere til jul ?

      Mat ? Gaver ? Whiskey ? Noisy Apple ? Syden ?

      Når man har prioriteringen på plass, summerer man opp tilgjengelige midler, legger til side minst 10% til ære for Murphy, og planlegger innkjøp for (noe av) det resterende...

      Comment


      • #7
       Har allerede sklidd ut, med tur til utlandet bestilt. Der blir det nok å gå noen kroner tenker jeg. Men har avspist mine venner med en kasse vin av rimeligste sort. Det er ikke akkurat folk som ser på etikketten i min omgangskrets for å si det slik.

       Comment


       • #8
        Ungene mine, og litt ekstra godt i matveien, dæts itt. Samme julepynten og samme dukene og same procedure, og skal være veldig bevisst på å ikke la meg stresse eller lure av handelsstanden og kjøpehysteriet til noe ekstra, og som andre har nevnt her inne, begrense tiden i stressfylte køer i kjøpesentre til et absolutt minimum. Selv ønsker jeg meg bare fred på jorden og litt sånt.
        Comment


        • #9
         Korrekt ang. ikke stresse, men nettopp derfor: Begynn tidlig!

         Begynner man tidlig med oversiktslister og rett og slett gjennomtenkning av det hele, kan man nemlig nettopp styre det hele greit og slippe siste-liten overraskelser (med mulig unntak for meteorologi og influensa...).

         Comment


         • #10
          Blir vel IKEA i julegaver til familien i år. Se etter lamper og slikt til et par hundrelapper. Ellers hugger jeg tre selv i egen skog.

          Comment


          • #11
           Har ikke et fast budsjett for julegavene, men har omtrentlige summer vi pleier å handle for til den enkelt, så har jo en viss oversikt, totalt på julegaver vil det gå ca 8000 kr. Og med ekstra god mat, middagsgjester en dag eller to, julestrømper og div godis, havner jul og romjul på ca 10000 kr+ (I tillegg til vanlig matbudsjett). Vi er familie på 5, og julegavene er til 16 personer.


           Comment


           • #12
            Jeg prøver å tenke at de pengene jeg har til rådighet er det jeg får utbetalt ekstra på desemberlønna. Vi har ikke så stor familie, men det er 2-3 viktige bursdager oppi det hele så det er nok å bruke penger på.

            Comment


            • #13
             Originally posted by River View Post
             Jeg prøver å tenke at de pengene jeg har til rådighet er det jeg får utbetalt ekstra på desemberlønna. Vi har ikke så stor familie, men det er 2-3 viktige bursdager oppi det hele så det er nok å bruke penger på.
             Jeg liker tankegangen, og på en måte er jo det poenget med at staten "sparer" for oss. Om man regner inn vanlig forbruk, så bør de ekstra ubetalte skattepengene egentlig holde.

             Comment


             • #14
              Jeg ser skilt, og feirer følgelig jul litt tidlig i år, så julens utlegg går av novemberlønnen.

              Tvungen sparing fra staten går til ekstra nedbetaling av lån. Selv har jeg planer om alternativ julefeiring, det kommer ikke til å koste stort.
              Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

              Comment


              • #15
               Det var en del gode tilbud (70%) på klær og diverse her i sommer, så jeg har kjøpt inn en del julegaver. Fine, praktiske ting. Maten er ikke den største utgiften, så lenge man ikke går bananas i konfekt, kaker og desserter.

               Kjøper en del kjøtt i Sverige når jeg er på reise, og har stor fryser. Grønnsaker koster ikke all verden. Brus har vi egentlig sluttet med, og polvarene kommer også fra Sverige i den grad de kjøpes. Har litt ekstra vinflasker som er greie gaver også.

               Finklær har vi fra før av, og pynt også. Tror ikke julen trenger å bli veldig dyr.

               Comment

               Working...
               X