Announcement

Collapse
No announcement yet.

Julen 2016

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Julen 2016

  Jeg fikk lyst til å starte den årlige juletråden

  Selv har jeg kuttet veldig ned på en del av det jeg før syntes jeg burde og måtte til jul, og det gjør jo hele høytiden mye hyggeligere. Likevel må det vel kunne sies at jeg er i overkant opptatt av jul, og kombinasjonen av å være julefreak og pengevetter krever tid og forberedelser.

  Med stor familie og vennekrets ender jeg med å gi gaver til ca 30 personer. Ja, det høres jo voldsomt ut, og jeg har vurdert å redusere antallet, men har kommet frem til at det har jeg faktisk ikke lyst til. Jeg synes det er veldig koselig å gi julegaver, og har stor glede av å finne ting som mottakeren blir glad for (og kanskje litt overrasket over) å få. Til gjengjeld stormer jeg ikke ut på lille julaften og panikkjøper til alle heller - jeg sprer planlegging, innkjøp og eventuell hjemmelaging gjennom hele året.

  Så hva gir jeg? Fin julepynt kjøpt på salg i januar. Gode bøker kjøpt på salg gjennom hele året. Vervepremier. Ting jeg har bakt. Ting jeg har strikket. Ting jeg har fått, men ikke kan eller vil bruke selv (jepp, jeg regifter!). Ting som kan spises eller drikkes. Ting kjøpt på reiser som ikke så lett kan finnes i Norge. Opplevelser, som kino- eller teaterbilletter. Ting som er produsert lokalt eller hjemmelagd av andre enn meg. Penger, dersom mottakeren f eks er en fattig student. Veldedige gaver på vegne av mottakeren (men bare hvis jeg vet at den som får det setter pris på det). Jeg prøver med andre ord å unngå junk som bare ender i søpla etter et par uker.

  Hva gir dere i år? Hvilke planer har dere for advent og jul? Hvordan kombinerer dere pengevett og julefeiring?

  To be continued

 • #2
  Jeg gjør faktisk i stor grad det samme som deg. I tillegg vurderer jeg i år å handle litt på Finn. Noen av barna mine har veldig spesifikke julegaveønsker, og jeg ser at dette tilfeldigvis er ting man kan få kjøpt (nytt) på Finn til veldig greie priser sammenlignet med i butikk.
  http://spartidogpenger.blogg.no

  Comment


  • #3
   Det var et bra tips, Gnitapungen! Takk skal du ha

   Comment


   • #4
    Pengevett og jul:
    Rasjonaliser ned antall julegaver, selv har jeg 7 "må-gaver", det er overkommelig. Lukk øynene for den j... dansende oppblåste digre Europris-nissen og ellers det som handelsstanden kaster i fleisen på oss nå, bruk omatt alt av pynt og duker og sånt fra i fjor, vi har mer enn rikelig, litt god mat på tampen, og en edelgran pyntet med den gamle uedle julepynten, en liten portvin til, så blir det toppers jul.
    Fokus på ikke å gå i handelsstanden sine feller!
    Comment


    • #5
     Julen 2016.

     Vi har lagt vekk 3500kr til samtlige julegaver.
     Hovedsaklig hjemmelaget...

     De siste årene har vi avtalt med familie (som er de eneste vi kjøper til...) at vi bruker maks 200kr per person. Unntaket er da til vårt eget barn og hverandre.

     I -15 så sydde vi bøker som var gjort veldig fint og ble satt stor pris på. (kokebok, familie album, tegnebok etc.)
     i år lager vi litt andre gaver f.eks. ost, salt, olje osv. smakstilsatt med ferske urter.

     Julepynt har vi som regel at hvert år kan vi kjøpe en fin ting som må vare resten av livet.
     -15 kjøpte vi en fin lys holder, -14 var det et fint advents lys (som man henger i vinduet).

     Comment


     • #6
      Jeg kombinerer pengevett og jul ved at jeg

      1) ikke kaller det jul lengre, men ferie.
      2) pga. 1) kun kjøper julegaver til de jeg vet at kommer til å gi meg gave uansett og det føles feil å ikke gi noe fordi det er forventet at man gir.
      3) har klart å begrense pkt 2) til 2 personer.
      4) har en maksgrense på 1000 kr i gaver.
      5) setter pris på de små tingene som ikke trenger å koste noe. Men det er jo ikke noen forskjell fra hverdagen.

      Jeg aner ikke hva jeg skal kjøpe. De har alt de trenger.

      Comment

      Working...
      X