Announcement

Collapse
No announcement yet.

Middagsplaner

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Jeg planlegger vanligvis middager og lunsjer frem i tid. Ikke for en hel uke, men for 3 dager i slengen. Og for dagene etter det har jeg en viss ide, i det minste og, type mat (curry, taco, suppe..)

    For neste uke er det:
    Mandag - onsdag (6 måltider fordi jeg spiser det samme til lunsj som til middag): ovnsbakte rotgrønnsaker, ris med sitron og persille, kjøttboller som tilbehør til 2 av måltidene, falaffel til resten, tomatsalat og søtpotet for å variere med grønnsakene og risen. Dette lager jeg på søndag i ro og mak. Kan ikke fordra å lage mat når jeg er sulten..

    Torsdag - Fredag:
    Wok: Eggnudler, paprika, løk, gulrot, edamame, hva annet grønt jeg skulle få lyst på eller som er av ok kvalitet nå på vinteren, og så slenger jeg nedi en kotelett fordi jeg har den i frysen. (Lages onsdags kveld)

    Etter det skal jeg spise mexikansk en ukes tid. For en person er trikset (for meg i alle fall) å spise lik mat så en får brukt opp ingredienser en må kjøpe i stort..
    Mål:
    - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
    - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

    Comment


    • #17
      Poster min matplan igjen, jeg.

      Denne uka er det:
      Mandag-tirsdag
      Wok - 250 g godt marinert svinekjøtt, 1 pk skolmer, 1/3 brokkoli (til 9 kr denne uka), 1 pk bønnespirer, 1 pk minimais, 1 paprika, 100 g sopp, 1 flak eggnudler. Ble 4 porsjoner.
      Onsdag-torsdag:
      Tomatsuppe - 2 pk fersk tomat (tilbud denne uka) og 1 paprika som ovnsbakes sammen, 1 boks hermetiske tomater og kyllingkraft. Til skal jeg ha hvitløk&ost-baguetter og kokte egg.
      Fredag:
      Enten ovnsbakt blomkål med parmesan eller blomkålsuppe. (var billig med blomkål også..)
      Lørdag-Søndag:
      Skal spise borte lørdagen og invitere gjester søndagen. Hvem vet hva jeg skal servere.. Fiskegryte, muligens.
      Mål:
      - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
      - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

      Comment


      • #18
        Hatt elendig matlyst og matlagingslyst siste ukene, så nå må jeg sette igang med middagsplan igjen. Lager plan til ut neste uke, med innkjøp idag.

        Onsdag: Hjemmelaget hamburger
        Torsdag: Fiskeburger
        Fredag: Pizza
        Lørdag: Taco
        Søndag: Taco
        Mandag: Brokkoli- og blomkålsuppe
        Tirsdag: Laks med rømme og agurk (mini får laks i resten av suppa fra dagen før)
        Onsdag: Vegetarlasagne
        Torsdag: Pasta karbonara
        Fredag: Kyllinggryte med ris og salat
        Lørdag: Wok med eggnudler og oksekjøtt
        Søndag: Stekt ris
        Mål 2018:
        * Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (46.000)
        * Spare 6.000 i fond. (1.000)
        Få jobb i 100% stilling.

        Comment


        • #19
          Påsken er over og nå er det tilbake til normalen.

          Middagsplan for denne uken er:
          Tirsdag: Nuddelsuppe av alle grønnsaksrestene etter påsken
          Onsdag: Wontons av kyllingkjøttdeig og kål
          Torsdag: Rester
          Fredag: Hjemmelaget sushi
          Lørdag: Mer sushi
          Søndag: pasta arrabiata
          Mål:
          - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
          - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

          Comment


          • #20
            Originally posted by Snusmumrikken View Post
            Onsdag: Wontons av kyllingkjøttdeig og kål
            Oppskrift? :håpefull:


            Comment


            • #21
              Originally posted by Lynken View Post
              Oppskrift? :håpefull:
              Klart det.
              400 g kyllingkjøttdeig
              4 dl finrevet kål (juster etter smak)
              2-3 dl finkappet vårløk
              1-2 ss soyasaus
              1 ss Sesamolje
              1 fedd hvitløk, finkappet
              Omtrent like mye ingefær
              1 ss sukker
              Pepper
              1 pk wonton-papir (til 400 g bruker jeg hele pakken)

              Bland alt i en bolle. Fyll hver wonton med en godt toppet ts fyll. Forsegl ved å gni vann rundt papiret og klemme sammen. Plasser dem på et bakepapir med avstand mellom (de kleber seg sammen).

              Stek i stekepanne med litt olje i til bunnen er gyllenbrun. Så heller du i 1-2 dl vann og har på lokk. La dampe ca 15 min. De kan fryses rå, men må fryses på et fat eller noe så de ikke kleber seg sammen.
              Mål:
              - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
              - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

              Comment


              • #22
                Tusen takk, Snusmumrikken! Det lyder skikkelig godt.

                Originally posted by Snusmumrikken View Post
                1 pk wonton-papir
                Det er en slags supertynn deig, ikke sant? Vet du tilfeldigvis om den er basert på hvete? Eller kanskje på rismel? Håper det siste, siden jeg ikke kan ha gluten. Men uansett finner jeg en måte å unngå problemet på for dette lød godt.


                Comment


                • #23
                  Det er små tynne ark, ja. Finner dem frosne i enhver asiatisk butikk heromkring. Desverre er de (mine i alle fall) laget av hvete og tapioka. Om de finnes uten hvete aner jeg ikke. Men det er mulig at Google kan bidra med en oppskrift?
                  Mål:
                  - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
                  - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

                  Comment


                  • #24
                    Meny for de ti neste dagene:
                    Lørdag: pizza
                    Søndag: roastbeef
                    Mandag bondeomelett
                    Tirsdag laks og gratinerte poteter
                    Onsdag lapskaus
                    Torsdag fiskegrateng
                    Fredag lasagne
                    Lørdag sannsynligvis pizza
                    Søndag oksestek
                    Mandag pyttipanne av rester fra søndag

                    Comment


                    • #25
                      Neste ukes meny:
                      I dag: stekt ris med kylling og sursøte grønnsaker
                      I morgen: rester
                      Tirsdag: corn chowder (altså kremet mais-suppe)
                      Onsdag: rester
                      Torsdag: fisketaco med mangosalsa
                      Fredag: enten rester etter taco (dersom det blir noe, fisketaco bruker å bli spist opp) eller spagetti med pesto
                      Lørdag: kreps og vin (gjester)
                      Søndag: enten appelsinkylling eller gnocchi.
                      Mål:
                      - Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
                      - Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)

                      Comment


                      • #26
                        Jeg spiser over halvparten av middagene alene. Siden januar har jeg hatt som prosjekt å spise meg ut av fryser(e), skap og skuffer, og kjøpe så lite mat som mulig. Det er absolutt lov å supplere med ferskvarer som melk og grønnsaker for at det ikke skal bli for skrint og for at rettene ikke skal bli for merkelige. Vil jo holde ut en stund. Nå høres det ut som om jeg har fryktelig mye mat i hus. Det har jeg ikke, det er bare det at det tar uventet lang tid for én person å spise seg gjennom f eks en pakke kyllingspidd eller en økonomipakke karbonadedeig. Man vil jo ha litt variasjon også. Og så øker innholdet i frysen når jeg koker kraft, plukker bær, baker boller el l.

                        Det er viktig for meg å ikke kaste mat, så jeg sniker rester inn her og der. I løpet av de siste månedene har jeg blitt mye mer bevisst på hva jeg faktisk trenger og bruker, og justerer innkjøpene deretter. (Hva i all verden tenkte jeg da jeg kjøpte den rosenkålen..? Profftips: gratinert rosenkål er IKKE godt!) En liste over hva man har i fryseren er veldig nyttig når måltider skal planlegges og handlelister skrives. Som i alle økonomispørsmål er oversikt alfa og omega.

                        Jeg får mange gode idéer til retter på den amerikanske matbloggen BugdetBytes (undertittel: my stomach is full and my wallet is too ). Det går visst ikke an å linke her inne, men den er lett å søke opp. Jeg liker blant annet godt oppskriften på teriyaki noodle bowls, og har planer om å teste ut thai curry vegetable soup. Lett å justere etter antall personer i husholdningen.

                        Litt på siden av middagsplaner, kanskje, men jeg har bakt brød selv de siste to årene, og det funker veldig bra. Jeg var så lei av fluffy saker med ekstra gluten, melmiddel og gudene vet hva. Uten at jeg har regnet på det, vil jeg tro at jeg sparer en god del på det også, selv om jeg bruker frø og sånt i brødet.

                        Håper dette kan være nyttige tips for noen!
                        Last edited by Millus; 09-04-16, 10:17.

                        Comment


                        • #27
                          Millus: del rosenkålen i to, og stek den sammen med baconbiter.

                          Det går an å linke når du har skrevet flere enn fem innlegg.
                          Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

                          Comment


                          • #28
                            Takk for tips og info, Dragen!

                            Comment


                            • #29
                              Noe nytt med kylling: en kyllingfilet, en liten pk kokosmelk, 2 ss karry og 1 ss carrypasta,litt soyasaus, en dl buljong, løk, babymais, purre, gulrøtter skjært i sånne staver, ris.
                              = 2 middager til en person. Må ha litt grønn salat til og.
                              Kaster nødig mat, bruker om igjen rester og lager ofte mer enn det som skal spises når vi er flere til middag, fryser ned og bruker omatt. Baker brød sjøl, kjøper av og til.
                              Har og knekt koden for å få matbudsjettet så lavt som mulig - storhandle EN gang pr mnd. (På lønningsdag) og da bunkres det, ble 2100 sist, og da er det bare små suppleringer resten av mnd, masse middager og tørrvarer og div sånn at jeg slipper disse evindelige turene på butikken. Og tidligere var "storhandling" synonymt med tja, sju åtte hundre kr, nå flesker jeg mere til og fyller opp fryser og skap. Smart!
















                              Comment


                              • #30
                                Den oppskriften skal jeg teste, anneo Høres godt ut!

                                Comment

                                Working...
                                X