Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hvor mye bruker dere på mat og husholdning i uka/måneden?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hvor mye bruker dere på mat og husholdning i uka/måneden?

  Jeg og samboeren min har prøvd å kutte en del utgifter i løpet av sommeren, og nå ser vi tilbake på mat og husholdningsbudsjettet for oss 2 voksne personer hvorav jeg er student. Bare for noen år siden lå vi nærmere 2000 kr/uka.

  Vi har nå prøvd å sikte oss inn på 1000 kr/uka, hvorav ca 750-800 kr går til mat, 100-150 går til husholdningsvarer og 100-150 går til godis.

  Vi handler det meste av grønnsaker, frukt og egg hos grønnsaksbutikker som drives av innvandrere siden de er desidert billigst og leverer friskere varer. Resten av mat, godis og husholdning kjøper vi hos Rema1000. Det hender at vi tar en tur over grensa og handler der, og noen ganger får vi litt mat fra familien som de får tak i lokalt. Vi spiser ikke ute på utesteder og vi handler heller ikke kioskvarer. Vi lager sunn mat fra bunn av og vi skeier ut en gang i uka med litt godis.

  Er 1000 Kr/uka mye for oss 2? & Hva bruker dere på mat og husholdning?

 • #2
  Vi er også samboere, hvorav en student og har et budsjett (felles matkonto) på 4000 kr i mnd. Det skal dog sies at vi ofte overskrider dette noe
  [Aksjebloggen] [Målbevisst.no]

  Comment


  • #3
   2 voksne personer her, har snittet på 3.300 kr per måned hittil i 2016. Blir interessant å se hvordan inflasjonen i juli slår ut.

   3 av 4 uker ligger vi på 500 kr totalt, men så må det fylles opp skikkelig med ris, pasta, krydder og enkelte frysevarer. Da har vi "storinnkjøp" hvor vi tar en lørdag og drar over grensa samt besøker 4-5 forskjellige matbutikker lokalt og utnytter prisforskjellene. Vi kjøper ikke tilfeldige ting på tilbud, men når gjengangerne våre kommer på tilbud kjøper vi massevis.

   Godis og husholdningsartikler utgjør kanskje 5% av dette budsjettet.

   Frukt og grønnsaker er frustrerende dyrt. Jeg har ikke sjekket men tipper det kan utgjøre bortimot halve budsjettet. Vi kjøper ikke "kvalitetskjøtt" og sparer penger sånn sett, men så spiser vi heller mindre kjøtt og mere grønt.

   Med ekstra fokus tror jeg vi kunne ha kuttet forbruket til under 3.000, men da må innsats (tid og planlegging) rundt matlaging og handling økes, pluss ny fryser.

   Comment


   • #4
    Når jeg summerer alt av dagligvarer og alt jeg ellers kjøper av mat og drikke så ligger det ofte på rundt 7500 i måneden. Det er for høyt, men å kutte det er lettere sagt enn gjort.
    Sparesiden Krimboka Emigrasjon

    Comment


    • #5
     Jeg og kona fører regnskap sammen - dette er våre tall for 2015/2016. Er forbruk for 2 voksne, ingen barn. Dagligvarer er fordelt på mat/restaurantmat/andre dagligvarer(såpe, zalo, toalettpapir etc.)

     Gj.snitt per mnd. for 2015

     Mat daglig: 3298,-
     Mat restaurant: 1045,-
     Andre Dagligvarer: 425,-

     Foreløpig gj.snitt per mnd. for 2016

     Mat daglig: 3299,-
     Mat restaurant: 1203,-
     Andre Dagligvarer: 289,-

     Comment


     • #6
      Vi er to voksne og et spedbarn, og ligger nå på cirka 5000/mnd i mat. Dagligvarer ikke medtatt. Det har vært en lang "kamp" for å få kontroll over denne posten, og vi har kommet oss ned fra 6000-7000 tidligere. Men det hadde selvsagt vært hyggelig å komme enda lavere.

      Comment


      • #7
       Originally posted by kokosnøtt View Post
       Dagligvarer ikke medtatt.
       Hva betyr dette? :P

       Comment

       Working...
       X