Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prisbok

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Prisbok

  Hva er en prisbok?


  For mange som har bestemt seg for å få mest mulig ut av pengene sine er dette et nyttig verktøy.


  Det handler rett og slett om å få en oversikt over hvilke butikker som har de billigste varene. Da snakker man først og fremst om de faste prisene. En prisbok er rett og slett en liten notisbok som man noterer prisene på varer man bruker regelmessig i.


  De faste prisene på varer kan variere fra butikk til butikk. Kanskje er prisen på barnegrøt 4 kroner lavere per pakke fra en butikk til en annen. Vet man dette kan man kanskje ta med noen pakker ekstra når man allikevel er i den butikken som er billigst?


  En annen fordel med dette er at en slik oversikt gjør det lettere å vite hva som er et godt tilbud og hva som ikke er det. Kanskje har en butikk “2 for 10 kroner”-tilbud på bokser med grovhakkede tomater mens den faste prisen i en annen butikk er 3,90 per boks?


  Husk å få med deg prisen på butikkens egne merkevarer. De er som regel billigere enn de “vanlige” varene.

 • #2
  Har forsøkt meg på noe lignende i excel. Men jeg føler jeg ikke fikk noe særlig igjen for det. For det første ble det mye kav og arbeid med det, selv om det i utgangspunktet i virker som om det skulle være det. (Min mening ihvertfall). For det andre så merket jeg at når oversikten begynte å bli komplett så var plutselig alle prisene begynt å forandre seg i butikken:p Da sa jeg stopp...

  Det jeg derimot har merket meg forskjell på og det gjør vel de fleste også det er de dagligdagse matvarene du trenger. Som babygrøt ja. Og brød, melk, frukt etc. Her er det store forskjeller mellom butikker. Brødet handler jeg konsekvent i en butikk, mens frukten i en annen. Faller helt naturlig for meg å gjøre det slik.

  Hadde det ikke vært for at det er forskjell lokalt også mellom butikkene så hadde jo en online tjeneste vært genial hvor folk kan skrive inn prisene på de ulike produktene, hadde bare mange nok vært med på en slik..  Comment


  • #3
   Jeg syns det høres ut som for mye styr i forhold til inntjening. Tiden din er også verdt penger. Det er billigere å ukehandle og holde seg til handlelappen sin, det er jeg sikker på.

   Vi løser det med å handle basisvarene på Obs!, som vi har valgt fordi den er forholdsvis billig og har godt utvalg. I tillegg kjøper vi spesialmat på helsekost eller Maxi.
   Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

   Comment


   • #4
    Jeg har en søt liten notatbok (5x7 cm ellerno sånt) i vesken som nok kan kalles en slags prisbok. 'innkjøpsbok' er kanskje riktigere term men.

    Foran i boken har jeg butikknavn som overskrifter, feks biltema, clas ohlson, sparkjøp, interiør, hobby, eller hvilke butikker jeg har rotet meg inn på hjemmesidene til først - og bladd i katalogene/tilbudsavisene til... (akkurat det anbefales jo ikke...).
    Jeg noterer meg priser på produkter jeg ønsker se nærmere på hvis jeg er i nærheten av disse butikkene en gang i tiden. Det kan gå månedsvis, og innen da har jeg strykt ut de fleste notater og satt ring rundt de viktigste. Når jeg er 'ferdig' med et ark (har strykt alt, eller handlet det jeg skulle), bretter jeg arket helt inn til ringene og slipper ha mer med dem å gjøre når jeg åpner boken på senere tidspunkt.

    Andre overskrifter jeg har hatt er feks 'bukse' eller 'garderobeskap'.
    Da skriver jeg ned målene jeg er ute etter, noterer/skisserer litt i forhold til hva jeg ønsker og ikke ønsker, og noterer meg butikker og priser som er interessante etter å ha surfet websider før jeg går ut og sjekker produktene videre 'in real life'.

    En ting er at jeg slik sparer endel penger når jeg gjør innkjøp, men en herlig konsekvens er jo at jeg som regel ikke handler noe som helst.
    Jeg foretrekker å spare penger ved å ikke bruke dem.


    (Notatene nevnt ovenfor kaller jeg for en del av 'skattejakten' min.)


    Men tilbake til tema; prisbok.

    Bakerst i boken har jeg begynt med prisbok for daglivare. Overskrifter er butikknavn, eller produkt. Feks prøver jeg noterer meg alle butikker som har frossen seifilet til kattene her, hvor store pakkene er og hva de koster. Noen har små pakker til 25, andre har store pakker til 20. Her kan jeg spare enormt på daglivarebudsjettet.
    Et annet eksempel for meg er glutenfrie knekkebrød og melblandinger, som jeg liker handle stort til lavest mulig pris.

    Jeg noterer meg bare varer jeg faktisk handler, spesielt handler stort eller ofte.

    Selve handlelisten henger på kjøleskapet.
    Så bruker jeg boken ved behov når jeg er ute å gjør innkjøp eller kikker i tilbudsaviser.

    (Det skal vel sies at 'mesteparten' av produktene i dagligvarebutikker er uinteressante for meg, Enten på grunn av ingredienser, produsent eller bare manglende behov. Så det er ikke store prisboken jeg trenger, mener jeg.)

    Comment


    • #5
     eg har det i hodet

     men en slik bok hørtes lur ut

     Comment


     • #6
      Originally posted by viking View Post
      Et annet eksempel for meg er glutenfrie knekkebrød og melblandinger, som jeg liker handle stort til lavest mulig pris.
      Glutenfritt mel og knekkebrød, samt melkefrie produkter er vesentlig billigere i Sverige enn i Norge. Men det visste du sikkert.
      Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?

      Comment

      Working...
      X