Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erfaring med mybank

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Erfaring med mybank

  Får berre 1,1 prosent renta på sparepengane mine der eg er no. Er derfor på jakt etter meir, har litt øve 800 000 på sparekonto så sjølv med små forskjella så blir da ein del for meg. Såg at mybank hadde 2,07 ca og uten noken som helst begrensinger. Tenkte litt på å flytta sparepengane øve der, eventuelt ein Anna seriøs bank. Men er skeptisk av meg sjølv om dei skal vera med i sikringsfondet,

 • #2
  800 er jo en betydelig sum i cash. Sparer du på andre måter også?

  Comment


  • #3
   Ja eg spare i globale indeksfond.

   Comment


   • #4
    Eg skriv vidare her siå da var litegrann respons her. Eg lure på korleis eg skal legga opp sparing framøve. Eg har nedbetalt leilighet, ca 1,164 000 i bank og ca 795 000 i indeksfond. Målet er å bli økonomisk uavhengig. Tjener ca 450 000 i året. Spare ca 180- 200 PR år. Blir 40 om noken dagar. Litt forsiktig av meg. Børsene er vel nærmest all time high no, men kan jo stiga fortsatt. Klar øve at på lang sikt så slår vanligvis aksjefond bank. Litt forskjellige strategiar. 1. Spara alt eg kan i aksjefond, for å få mest penga plasert der medan eg framleis er ung. 2. Spara 1/3 i aksjefond og resten i bank klina til med dei 2/3 som står i banken når aksjane stupe, tima markedet med andre ord. 3. Som punkt 2 men fifty fifty og så klina til når da stupe.

    Comment


    • #5
     Ein annan strategi er: spara opp så fort å mykje som mulig i indeksfond til eg når ett mål eks vis 1, 5 mill. Deretter spara alt i bank/ obligasjona og kun kjøpa fond når dow Jones/ indeksfond har falt betydelig eks vis 20 prosent. Tima markedet med andre ord men oppnå ein sum av ein viss betydning i boten før timinga begynne.

     Comment


     • #6
      Originally posted by can View Post
      Ein annan strategi er: spara opp så fort å mykje som mulig i indeksfond til eg når ett mål eks vis 1, 5 mill. Deretter spara alt i bank/ obligasjona og kun kjøpa fond når dow Jones/ indeksfond har falt betydelig eks vis 20 prosent. Tima markedet med andre ord men oppnå ein sum av ein viss betydning i boten før timinga begynne.
      Risikoen er jo at du går glipp av mye avkastning. Hva hvis markedet går opp 50% mens du sitter på sidelinjen og venter på neste krakk? Hvis du er redd for å kjøpe når markedet er for dyrt, så synes jeg denne artikkelen er verdt å nevne:

      What if You Only Invested at Market Peaks?

      EDIT: Av alternativene du nevnte i innlegget ditt overfor, så ville i hvertfall jeg gått for nr.1
      Å ha så mye i bank og ikke i indeksfond vil mest sannsynligvis være et tapsprosjekt over tid.

      Du har en relativt stor formue, og hvis det fører med seg søvnløse netter så kan det jo være at å ha en større andel i banken er det riktige for deg?
      Last edited by SeaLion; 06-01-18, 13:12.
      “No man ever stood the lower in my estimation for having a patch in his clothes: yet I am sure that there is greater anxiety, commonly, to have fashionable, or at least clean and unpatched clothes, than to have a sound conscience.”

      Veien mot økonomisk frihet

      Comment


      • #7
       Hei og takk for ditt svar, historien om Bob er kjent ja. Problemet sån som eg ser da er at iverfall 80 og 90 talet hadde ekstremt god avkastning har ikkje rekna på da men ikkje sikkert at da er tilfeldig at nettopp denne perioden blei valgt. No kan ein jo sjølvsagt sei, ja men tenk viss han hadde investert jevnt og trutt, den er eg med på. Ellers er eg med deg på da der med at ein kan gå glipp av mykje avkastning ved å venta, umulig å veta kor aksjemarkedet skal gå, men har vel stege meir eller mindre samanhengande i snart 9 år no, men selvfølgelig kan jo stiga endå. Vil iverfall ha noke krutt igjen når neste krisa kjeme. Angra felt på at eg ikkje var meir våken når finanskriså var.

       Comment


       • #8
        Jeg bruker banken sparesmart.no fordi den hadde garantert topp 3 på innskuddsrente for noen år siden. Men den garantien tror jeg er borte nå, men er ikke helt sikker. Er jo kjedelig å skifte bank for ofte for å spare 0,1-0,3%. Hvis jeg var deg så ville jeg gått for en bank uten bruksbegrensninger med høyest innskudd over 500.000. Sjekk ut Finansportalen.no

        Er litt i samme båt som deg når det gjelder strategi (men med noe mindre kapital). Har for tiden ca 30% i cash og resten i fond (mest indexfond). Akkurat nå går jeg for alternativ 3, fifty/fifty av nye sparepenger hver måned, men har likevel nok krutt å gå inn med om børsene raser utfor stupet.

        Comment


        • #9
         Ja personlig så synes eg alternativ 3 Høyres greit ut, men så er da då om ein greie å kjøpa meir når børsene rasa samt dette vil dei nå lavere nivå enn i dag? Kor går de inn for å sjekka utviklinga på børsen eller tar de berre utgangspunkt i dei fonna de har, nordnet har vel meina eg historie for fondets avkastning.

         Comment


         • #10
          Har brukt Mybank tidligere men byttet til Avida da jeg fikk litt høyere rente der.

          Sjekker denne listen av og til for å finne beste rente:

          https://www.finansportalen.no/bank/bankinnskudd/
          Voksen dame uten økonomisk utdannelse.

          Comment


          • #11
           Koster det noe å bytte bank? Gebyrer el?

           Comment


           • #12
            Takk for tipset Amalie var ikkje klar øve den siå der. Anngåande sparing så tok eg fram ein gammal artikkel frå dine penger frå 2003, men vil tru mykje av da er gyldig fortsatt. Der var da ett slags skjema med tre ulike risikoprofila og fem ulike tidshorisonta. Altså lav, middels og høg risiko og inntil 1,3,5,10 og 20 år. Da ein kunne setta pengane i var pengemarked, obligasjona samt aksjer. For lav risiko var fordelinga inntil 10 år 20-40-40 og inntil 20 år 0-50-50.

            Comment


            • #13
             Bra jobbet til nå! Regner med du ser lyset i tunellen.

             "Time in the marked" slår vanligvis "timing the marked", så jeg ville nok gått for alternativ 1. Jeg syns man skal være litt aggressiv, spesielt i akkumuleringsfasen, når målet er FI. Du kan jo ev. safe litt med "dollar cost averaging".

             Comment


             • #14
              Eg burde ha starta akkumuleringsfasen av aksja når eg var mykje yngre, men da er for seint å tenka på da no. For å vera heilt ærlig så veit eg ikkje heilt kva eg skal gjera, er jo ett luksusproblem klar øve da. Fordelinga med ein viss andel i bank synes eg ikkje er så dum. Foreløpig droppe eg obligasjonane å bruke bank og indeksfond som før. Men å nå 1,5 mill i indeksfond så fort som mulig er kanskje ikkje så dumt sjølv om da innbefatte ca 4 års slit viss markedet er flatt, og lengre muligens mykje lengre viss da går ned.

              Comment


              • #15
               Da som tale for planen om fortsatt mulig akkumulering i indeksfond er at eg med stor sannsynlighet ikkje skal ha pengane på ein del år. Muligens aldri. Kjenne meg sjølv så godt at eg kjeme ikkje til å klara å røra dei, utenom viss noke heilt spesielt skulle dukka opp, sjølv om eg ikkje skal vera alt for bombastisk. Sjøl om målet er å bli uavhengig av jobben så kjeme eg nok til å halda på i ein del år enda. Kva skal eg ellers bruka dagane til? Iverfall i sivilisasjonen, ikkje har eg onga heller. Får sei som ein heima sa, han skulle jobba til han blei 50 så skulle han bli slaur på heiltid.

               Comment

               Working...
               X