Announcement

Collapse
No announcement yet.

Boliglån til en far for 2

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Boliglån til en far for 2

  Hei.

  Det er en uke til mine barn (tvillinger) blir født og for noen dager siden fant min samboer ut at hun skulle gå fra meg. Derfor ser jeg meg nå nødt til å spare opp egenandel og på sikt kjøpe meg noe eget.

  Da jeg var inne på diverse banker for å kikke på en slik lånekalkulator så sier den meg at med to barn under 18 år kan jeg bare glemme å få boliglån. Stemmer virkelig dette?

  Takk for alle svar

 • #2
  Velkommen til pengevett.
  Det må være ganske absurd situasjon du ha kommet i. Men bra du tenker framover.
  Det er nok ikke umulig for deg å kunne få lån, men det spørs jo litt hvor du sikter. Kan du røpe hvor i landet du har tenkt å kjøpe? Årslønn og oppspart egenkapital er vel det viktigste banken bruker for å beregne lån. Har du noen tall på det?
  It don't take much strength to pull a trigger
  But try and get up every morning day after day and work for a living
  Let's see 'em try that
  Then we'll see who's the real tough guy
  The working man is the tough guy

  Comment


  • #3
   Du kommer jo til å måtte betale bidrag, det må du ta med i beregningen. Men disse kalkulatorene på nettet er jo bare tull.

   Comment


   • #4
    Hei og takker for svar.

    Ja det er en ganske absurd situasjon jeg er i men er fast bestemt på at denne utfordringa skal jeg klare!

    Jeg har en jobb med 410.000 i årest og har mulighet til en egenkapital 300.000. Det er i Trondheim jeg må flytte til fordi det er der barna skal bo, og da må jeg også bo der om vi skal kunne ha felles omsorg for dem.

    Jeg må ikke betale bidrag da mor til barna ikke ønsker å kreve dette av meg. Jeg kommer snarere heller til å betale det jeg føler jeg kan på toppen av de 50% med omsorg jeg skal ha. Vi er så heldige at vi ser fattet på det som har skjedd å er fast bestemte på at barna skal ha mor og far i sine liv med minst mulig problematikk.

    Ser noen kalkulatorer sier lån inntil 1.6 og fa regner jeg med at det er 85%.

    Comment


    • #5
     Hei.
     Snakk med kommunen. De låner ut til vanskligstilte.

     Med vennlig hilsen
     TBergh
     Med vennlig hilsen
     Tore Bergh
     t53.berg@gmail.com

     Comment


     • #6
      Jeg aner ikke hvordan det er i Trondheim, men jeg hørte om noen prosjekter der man bygger to leiligheter til skilte foreldre, og barnerom som kan entres fra begge enhetene. På den måten kan man lett ha 50% omsorg, og se barna. Dette høres ikke ut som en ideel situasjon, men kanskje inngangen i boligmarkedet blir mindre?

      Alternativt vil jeg foreslå å finne noe veldig rimelig å leie for en periode, og så spare opp egenkapital så raskt du kan. Du kan leve på et temmelig stramt budsjett et par år, i hvertfall.

      Et annet alternativ er å kjøpe noe som er veldig lite, langt unna sentrum, sammen med noen, eller et oppussingsporsjekt. Det dyreste er å bo "midt i smørøyet".

      Comment


      • #7
       Om dere skal ha delt omsorg for 2 barn, så bruker bankene å legge inn 1 barn når de beregner låneevnen.

       Comment

       Working...
       X