Announcement

Collapse
No announcement yet.

bilhold

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • bilhold

  Er på gjeldsordning. Fikk beholde bilen som ble taksert I en verdi av 18000. Betaler dividende på 700 kr på den. Har sist 1.5 år brukt ca 25000 I reperasjoner. Må fikse den for 10000 på nytt. Spørsmålene er om jeg kan høre med namsmann og min bank om å få lån til en ny bil som jeg ikke må betale meg I hjel på reperasjoner. Noen erfaringer på dette området? Har bolig med ca 600 000 I fri kapital.

 • #2
  Må du ha bil? Hva med buss/tog/sykkel?
  Mål 2017:
  Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

  -- Normal is broke. Be weird! --


  Besøk min blogg: Pengebingen
  Comment


  • #3
   Selvfølgelig trenger jeg bilen. Har ikke brukt flere tusen på reperasjoner om jeg ikke har hatt bruk for den

   Comment


   • #4
    "har ikke brukt xxx penger hvis jeg ikke hadde bruk for den"...

    Akkurat det er ikke et argument - det har nemlig folk gjort før, uten at de har hatt reelt behov for bil.

    Jeg er IKKE av typen som sier at man SKAL kvitte seg med bil - det jeg anbefaler, er at man vurderer situasjonen kaldt og nøkternt, med utgangspunkt og fokus i funksjonalitet. Bil/sykkel/annet - hvis bil, hva slags bil - finnes det varianter hvor man evt. kan kompiskjøre - etc. (Og for ordens skyld: Ingen av disse vurderingene/informasjonene trenges å offentliggjøres, jeg skriver punktene som en spørsmålsliste for internt bruk, ikke fordi jeg er interessert i andres situasjon eller avgjørelser.)

    Hva spørsmålet om ny gjeld angår: SELVFØLGELIG må eksisterende kreditorer informeres - det er jo nettopp pga gjeld at man har ordningen, og at kreditorene skal få en sjanse til å få noe av sine penger igjen, før døren lukkes, er en absolutt forutsetning for hele ordningen.

    Comment

    Working...
    X