Announcement

Collapse
No announcement yet.

gjeldsordning og husleie

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • gjeldsordning og husleie

  Hei. Spør på vegne av en venn av meg. Han betaler dividende på 9000 pr mnd. Han er blitt kastet ut av samboer. Må skaffe seg bolig selv. Det eneste som er å oppdrive I bygda der han bor er ei husleie på 9000 kr. Namsmannen sier at kreditorer ikke godtar husleie på 9000. Så mitt spørsmål er. Kan de nekte mannen en bolig på 9000 ? Han har ingen andre muligheter. Er det no tak på husleie når man leter etter det billigste. Dokumentasjon på avslag fra andre utleiere kan skaffes. Han har et barn på 17 som bor hos han. Kan noen hjelpe med evt henvisninger til lover? Noen råd?

 • #2
  gjeldsordning og husleie - dyr bolig er mulig

  Oppsummert : Det er nok mulig å få dekket høyere utgifter. En må nok gjøre en egeninnsats og hente inn dokumentasjon fra ulike utleiere/utleiemeglere + henvise til saker nedenfor. Da har en et bedre forhandlingskort.

  Momenter :
  (1) Namsfogden i Oslo hadde i 2015 en standardsats på kr 9500 for en enslig person til boligutgifter.
  (2) Har skyldneren særlige behov kan en høyere leie enn ellers bli akseptert f.eks. regelmessig samvær med barn som overnatter
  (3) Sak 13-141941 fra 2013 godtok Oslo byfogdembete en husleie på kr 10 000 pr mnd for en enslig person under forutsetning for at personen hadde et særskilt behov for stabilitet.
  (4) LB-2014-23124 en avsetning på kr 7000 pr mnd til husleie var ikke for høyt for en enslig person iht lagmannsretten.
  (5) Gitt at det er mulig/rimelig så må en kanskje kunne regne med å måtte akseptere å flytte noe på seg.
  (6) Hvis en er sikker på at det ikke finnes andre muligheter så bør en få det dokumentert av (en) uavhengig(e) 3djepart(er). F.eks. utleiere/utleiemeglere.
  (7) Namsmenn (kanskje spesielt i bygder) har ikke mange nok saker til å kunne bygge seg god og riktig kompetanse.
  (8) Hør også med NAV om de har noen erfaringer en kan gjøre seg nytte av og evt fra kommunen om pris på eventuelle boliger de leier fra privat personer.

  Comment

  Working...
  X