Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hva er logisk og økonomisk riktig i dette tilfellet....?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hva er logisk og økonomisk riktig i dette tilfellet....?

  Jeg og min kone har kontaktet en advokat for å se om vi trenger en ektepakt og i den forbindelse sa advokaten noe som virker litt ulogisk på meg. Kanskje jeg kunne fått et innspill fra noen på dette?...

  Greia er:

  Jeg har noen penger i et aksjefond, pengene er forskudd på arv. Alt i vår økonomi er felles, bortsett fra fondet som er skjevdelt, slik arv normalt er.

  Vi skal gjennom en større renovering av huset som gjør at vi får et ganske stort lån. Etterpå vurderer vi å nedbetale noe av lånet med fondet, og justere eierbrøken i huset med en ektepakt. Utregning av eierbrøk baseres på en meglertakst og utregnes slik at egenkapitalen for hver av oss er den samme før og etter at lånet er noe nedbetalt med fondet. Denne biten er helt grei.

  Men så kommer det jeg ikke forstår. Advokaten sier at fordi kona ender opp med en litt mindre investering i eiendom må dette kompenseres for at dette skal bli riktig rent økonomisk på sikt i et stigende marked. Stemmer det? Er det ikke slik at vi begge har redusert vår totale investering eller giring om du vil, like mye.

  Det er naturligvis andre hensyn å ta her, som at hun generelt er mer utsatt enn meg pga lavere lønn osv, og det vil vi også se på, men akkurat nå er det kun det tekniske rundt økonomi og skjevdeling.

  (Man kan diskutere forskjellig avkastning på aksjefond og bolig, men se også bort fra det nå.)
  (Meglertaksten som brukes på beregning av eierbrøk gjøres naturligvis etter renovering)
  Last edited by rolfpetter71; 16-02-19, 22:23.

 • #2
  Sånn rent forretningsmessig, om dere var investorer som ikke kjente hverandre, så skal ikke din kone kompenseres, hvis jeg forstår dette rett. Det har derimot ingenting å si, slik jeg ser det. Det eneste som er viktig her er at dere finner frem til en løsning hvor dere begge er fornøyde. Dere skal tross alt kunne leve sammen, og da er det viktig at begge to oppriktig synes at avtalen er rettferdig. Det gir for meg lite mening å tenke rent økonomisk på dette.

  Comment

  Working...
  X