Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sagt opp fra jobb pga. nedleggelse

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sagt opp fra jobb pga. nedleggelse

  Hei.

  Jeg har jobbet i en butikken innenfor et stor kjede. For noen uker siden ble butikken lagt ned pga. kjeden ikke tjente nok penger på den.
  Fikk ikke noe beskjed på forhånd, ble bare tilkalt til møte og fikk høre at vi sto uten jobb neste uke.

  Dette var greit for meg, siden jeg har en annen jobb i sikte. Men blir ikke noe av før senere i sommer. Så oppsigelsepengene hadde gjort meg godt.

  Men noen dager senere så fikk jeg beskjed om at de skal ha utsalg av varene fra butikken i en annen kommune. Er ca. 30 min reisetid der de skal ha utsalget.

  Så jeg må jobbe der for å få oppsigelsepengene mine. Dette skal vare i 2-3 måneder ca.

  Problemet da, jeg kommer meg ikke ditt. Har ikke bil for øyeblikket og det går ingen offentlig transport til der jeg skal jobbe.

  Dette har jeg jo sagt ifra til sjef om, og da fikk jeg beskjed om at jeg ikke får oppsigelsepenger (åpenbart).

  -

  Men ja, har jeg virkelig så lite rettigheter at jeg bare kan bli flyttet på sånn og bli tvunget til å jobbe en helt annen plass for å få "trøstepengene" mine etter å blitt oppsagt

 • #2
  Hva mener du med "oppsigelsespenger"? Det er ikke vanlig å få betalt noe ekstra når en bedrift legges ned eller går konkurs. Du har selvsagt krav på evt. utestående lønn og feriepenger når du slutter, men ikke noe mer enn det.

  Comment


  • #3
   Jeg regner med at oppsigelsespenger betyr lønn i oppsigelsestid i dette tilfellet.

   Når det gjelder om arbeidsgiver kan pålegge deg å arbeide på et annet sted så tror jeg du må finne fram arbeidskontrakten og se hva som står der. Dersom adressen til nåværende arbeidssted står oppført som arbeidssted i kontrakten vil jeg tro at han ikke kan endre dette uten at du er enig. For å være sikker bør du nok sjekke med juridisk ekspertise; arbeidstilsynet brukte i hvert fall å ha en publikumstelefon som var grei å forholde seg til før.

   Comment


   • #4
    Hvis bedriften legges ned er vel ikke oppsigelsestid så relevant?

    Hvis jeg driver en butikk og bestemmer meg for å legge ned virksomheten og stenge butikken f. eks. 31. mai kan ikke de ansatte forvente (eller forlange) at jeg har jobb til dem i juni?

    Hvis du har tilbud om jobb en periode etter at butikken er stengt så er jo det fint, men jeg tror ikke akkurat du kan stille krav om at den jobben skal være i samme nabolaget som den stengte butikken.

    En arbeidsgiver kan vel uansett pålegge en ansatt å reise, så lenge det kreves av jobben som skal utføres? Mulig det er litt annerledes for butikker, hvis det står i kontrakten hvor du skal jobbe, men det vanligste er vel at det står at du skal utføre jobben der arbeidsgiver har behov for/ønsker at den skal utføres.

    Når en bedrift flytter er det jo ikke sånn at hver enkelt ansatt kan bestemme at han vil fortsette å jobbe på den gamle adressen fordi det ikke passer han at de flytter.
    Last edited by usikker; 23-05-15, 02:52.

    Comment


    • #5
     Originally posted by usikker View Post
     Når en bedrift flytter er det jo ikke sånn at hver enkelt ansatt kan bestemme at han vil fortsette å jobbe på den gamle adressen fordi det ikke passer han at de flytter.
     Uten at jeg har noe som helst peiling på dette med oppsigelsestid og endringer på arbeidsplassen men: Hvis en bedrift flytter har vel de ansatte krav om å få beskjed om dette innenfor så og så lang tid før bedriften faktisk flytter? Like lenge som en oppsigelsestid vel?
     Mål 2018:
     * Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (46.000)
     * Spare 6.000 i fond. (1.000)
     Få jobb i 100% stilling.

     Comment


     • #6
      Dere burde helt klart fått beskjed tidligere, men 30 minutter reisevei er vel ca innafor arbeidsgivers styringsrett?

      Tror igrunn dessverre du bare må finne deg i å ta bussen til Rena i en periode, evt prøve å snakke med den nye arbeidsgiveren om du kan starte tidligere.

      Jeg regner med du har mulighet til gå uten oppsigelsestid om du ønsker det?


      Comment


      • #7
       Du har uansett krav på lønn ut oppsigelsestiden.

       Comment


       • #8
        Originally posted by Wadjet View Post
        Du har uansett krav på lønn ut oppsigelsestiden.
        Har du det hvis bedriften blir nedlagt?
        Last edited by usikker; 23-05-15, 19:03.

        Comment


        • #9
         Originally posted by usikker View Post
         Har du det hvis bedriften blir nedlagt?
         Klart du har krav på lønn i oppsigelsestiden som er avtalt i kontrakten, det er en lovfesta sikkerhet for begge parter.

         Om bedriften går konkurs får lønn første prioritet i konkursboet, om dette ikke rekker til har vi lønnsgarantifondet som betaler ut manglende lønn.

         I denne saken så er så vidt jeg skjønner ikke en bedrift som legges ned, kun en avdeling av en bedrift. Så her har bedriften flere muligheter. De burde ha planlagt slik at oppsigelsene kom på et tidspunkt som gjorde at de kunne jobbe oppsigelsen ut før bedriften legges ned, når ikke det er gjort så er de pliktig til å enten betale ut lønn i oppsigelsestiden, eller finne arbeid i en annen avdeling i umiddelbar nærhet (rundt 30min er innenfor bedriftens styringsrett i følge en høyesterettsdom en tid tilbake )

         Her har bedriften gitt TS to muligheter så vidt jeg kan se, Jobb og lønn i oppsigelsestiden, eller fritak for arbeidsplikt og lønn. Det er opp til TS her hva han foretrekker.


         Comment


         • #10
          Hvis jeg forstår deg rett, så er situasjonen denne: Du jobber for en kjede som har flere butikker, og har hatt fast jobb i en bestemt butikk, som nå blir nedlagt pga av manglende inntjening.

          Du er sagt opp, men kjeden vil at du skal arbeide i en annen butikk i oppsigelsesperioden. Du har ikke transport til dette stedet.

          Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke vet hva slags regler som gjelder i dette tilfelle, og det tror jeg ikke noen andre her i gården gjør heller. Beste fremgangsmåte er nok å ta kontakt med Arbeidstilsynet for å spørre om råd - evt. fagforeningen din, hvis du har en. Lykke til!


          Comment


          • #11
           Trolig kommer dette an på ordlyden i kontrakten din. Er du ansatt i butikkjeden, eller er du ansatt i akkurat den butikken med den spesifiserte fysiske plasseringen? Er det i kjeden generelt er det trolig innenfor arbeidsgivers styringsrett å flytte deg til en annen butikk, enten det er i oppsigelsestid eller ikke. Står det derimot svart på hvitt hvor du fysisk skal oppholde deg i arbeidstiden kan det være andre regler å forholde seg til.

           Ville sjekket med fagforeningen eller arbeidstilsynet
           Slike saker er aldri svart-hvitt juridisk sett, så greit å få en vurdering fra faglig hold tror jeg. Det er ganske mange eksempler fra arbeidsretten på nettopp det med å bli fysisk flyttet, så vil tro du kan få greie svar så lenge du har kontrakten din.
           Mål 2017:
           Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

           -- Normal is broke. Be weird! --


           Besøk min blogg: Pengebingen
           Comment

           Working...
           X